„Vagy buliba, vagy háborúba hív” – A Megtűrtek kedvenc 2023-as zenéi

2024.01.30. 11:30, soostamas

megturtek.jpg

A legotrombább dolog, amit tavaly hallhattál.

Miután listába szedtük a legjobb külföldi és magyar lemezeketfilmeket és sorozatokatidén is megkértünk zenészeket, hogy gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat, albumaikat az évből. Ezúttal a vicces, veretős elektronikát üvöltöző Megtűrteket, akik tavaly adtak ki nagylemezt (Mindig van lejjebb...) és hozzá egy teljesen agyroggyant, szürreális videót a Kriptából, most pedig sok-sok dilis/otromba/végletekig mémelhető/szórakoztatóan hülye zenét ajánlanak. „Jó, hogy még vannak zenélő emberek, akik tudják, mi a mókás és inspiráló.”

 

241185143_1942809912570466_4420445160235615868_n.jpgFotó: Frank Olivér.

Sziasztok, én vagyok a Csabberkick a Megtűrtekből. Őszintén, én nem hallgatok sok zenét, maximum liftzenét. Gyakran a fülest is csak a csendért dugom be. Ha mutatsz nekem valami zenét a telódon, fennáll a veszélye, hogy csak üres tekintettel fogok nézni a szemeidbe… 🙁 Semmi személyes nyilván.
Azért így is akadnak dalok, amik meghatározták a tavalyi évemet, mutatom is (a sorrend nem számít):

1. D474SLAY3RS: Könyv (9:51-től)

Ez a dal az év legnagyobb meglepetése volt számomra. Az égen minden csillag tökéletesen állt egymás mellett: szokás szerint faszom kivolt a zenével, a sok ugyanolyan buli és a vérszegény performanszok elgondolkodtattak, hogy egyáltalán érdemes-e kimozdulnom. De egyszer beadtam a derekam, mert látni akartam ezt a két rendkívül aranyos és dilis embert, és hát helyettetek is lefektették mindazt az innovációt, amire 2024-ben szükségünk lesz. 10/10 lore, sound design és előadásmód. Jó, hogy még vannak zenélő emberek, akik tudják, mi a mókás és inspiráló. Adjátok már ki!

2. Matteoo: Plastic Club

Őrület ez a trekk, és a végtelenségig hallgatható. Annyi míves májerkodást hallottam már, hogy a könyökömön jön ki, és pont, hogy a legelemibb hangzásokban tudom megtalálni az örömöt. Ez egy igazi kurvás hardcore trekk, a befoglaló album egyik tündöklő fénypontja. Minőségi dalszerzés – örülnétek, ha csípőből ilyet tudnátok csinálni! Mellesleg ő készítette a MINDIG VAN LEJJEBB… című albumunk borítóját is.

3. Granato & Balkan Kobra: Umukni Vise Zauvek


Nekem 2023-at egy az egyben ez a trekk jelenti. Konkréten non-stop ez megy a fejemben, bármit is csinálok. Szerintem magáért beszél, hogy egy olyan számról van szó, ami nagyrészt szerbül van, és képes vagy eltölteni egy évet azzal, hogy szerbül halandzsázol a legrandomabb élethelyzetekben. Kb. a végletekig mémelhető cucc, a zene maga pedig a legotrombább dolog, amit tavaly hallhattál. Fergeteges kombó ez a két hülye, Balkan Kobra hiánya pedig a debütálása előtt egy fájdalmasan tátongó lyuk volt az izgalmas zenében. Hogy a faszba lehet így vokálozni? Plusz a klip is gecijó, Benedek rendezte!

4. GIGASET: Frosto

Ezt a faszit öröm nézni, bármit is csinál. Kurva jó nyomon követni azt, hogy hogyan alakul a viszonya a zenével, és hogy éppen mikkel foglalkozik. Plusz nagyon egyszerű az ő örömén osztozni, amikor látod mindeközben. Ő sem felejtette el, hogyan kell szórakozni. Ezt te is megérted, ha egyszer meglátod a sípoló kutyajátékot a kezében. Tökéletes nyitódala a 111Records Sync VA-jának: vagy buliba, vagy háborúba hív, de mindenesetre képzelj el egy kurva színes, villódzó karneválkocsit, amin egy nagyon jó kiállású, sportos tag pofozgat a levegőbe, te pedig azon gurulsz be a biztonságos erődítménybe, ami az 111Records (ami a mi kiadónk is, hahaha).

5. ღDJ魔女っ娘ミラクるんღ - レま°ゑ@ʚ♥ɞ: P0rn0ʚ♥ɞ (4digitmwc)


Ő az egyik kedvenc előadóm SoundCloudon. Ha gyorsan kell valami hülye zene, nála többnyire megtalálom. Sok különbség nincs a trekkjei között, de ha mindegyik banger, ez annyira nem zavaró, nem igaz?

Köszönöm, hogy beszámolhattam a tavalyi kedvenceimről! 🙂 Csinálhatnátok 2024-ben egy-két jobb zenét, mert idén szívesen hallgatnék többet.

 

241527410_1942809955903795_5994978602438872653_n.jpgFotó: Frank Olivér.

Sziasztok, domacica69 vagyok a Megtűrtekből. a zenét néha utálom, néha szeretem, ki érti ezt már... Itt van, amit tavaly hallgattam:

Rien: ##NE!!LOPD A #SWAGEM!><

Rien a kedvenc zeném tavalyról, nagyon kedves zenéi vannak, és ha szomorú leszek, meghallgatom, hogy jobb kedvem legyen! A szövegei is mókásak és imádom a hangját. :33

<Fangirlxo3: 180AL HAJTOK ###HATERCORE

Ez egy agresszív zene, a száguldozásról szól... azt hiszem! Remek hallgatnivaló mosogatáshoz vagy rendrakáshoz. Esetleg szendvicskészítéshez! A végén viccesen fel van chopolgatva az ének.

shelovesatka: VÁRJ MEG

shelovesatka szerintem egy tök kreatív arc, vannak hyperpop számai meg nu metál számai is és sok egyéb. Szerintem király, hogy sokféle műfajból nyomják ezek a mai skacok és széles a paletta. Az ő zenéje többnyire depresszív, de vannak olyan napok, amikor ez kell.

granato: tűzbe tenném (feat. pepee)

Granato, avagy a hazai hyperpop érseke megáldott minket egy rövid, de agresszív EP-vel a nyáron. Erről az egyik kedvenc dalom ez, aminek a szentimentális refrénje nagyon jól megmarkolja a szívet! Pepee a feat, aki nagyon ügyes és egyedi, amit csinál.

GPF X gladde paling: Piep N Bass

Na, hát ezt sokat hallgattam tavaly, kedves dal. Szeretem az uptempo zenéket. Talán már sírtam is ilyen zenékre, na mindegy.

 

Böngészd át a szerkesztőség kedvenceit is!

2023 legjobb külföldi lemezei

2023 legjobb magyar lemezei

2023 legjobb filmjei

2023 legjobb sorozatai

 

Még több 2023-as toplista zenészektől:

Krúbi és BEATó

Jakab Zoltán és Makó Dávid (The Devil's Trade)

Esti Kornél és EZ Basic

Galaxisok és Felső Tízezer

egy5egy és kisbetűs ünnepnapok

Dányi Krisztina, Triglav, Zsüd

Gerdesits Ferenc

Győrffy Ákos és Kobza Vajk

The Qualitons

TAT, Takeshi, Holem, Steknika

L.A. Suzi és Káltes Ekwa

bongor, cserihanna, Henri Gonzo, Mihalik Ábel

4ma, Filo, cancel.

Jakab Péter és Czitrom Ádám

VENI, Hajós Kristóf, Szesztay Dávid

Somló Pál (Shell Beach, Sonya)

Elefánt és Platon Karataev

Barkóczi Noémi, Hegedűs Józsi, Hó Márton, Lovasi Eszter

Hundred Sins

efkilenc és Ótvar Pestis

Somogyvári Dániel

BÖBE, NOIRA, Sofiyeah

Дeva, Szczuka Panka (Flanger Kids) és Zságer Balázs

ANUBII$

Beck Zaza és boebeck

DOÓR, SilkSilver, toldyuuso

Blunt Shelter Records

Ivan & The Parazol

Héra Barnabás és Gaál Péter

Holdudvar és zïp

Fattyú, Kókai Barnabás, Pogár László

Krecsmáry Zsolt (Manaky, PASO)

Zorz, Lidokami, Zsüja, towpe

Psychedelic Source Records és microdosemike

Prieger Zsolt

Fluor Tomi

Kultivátor és Machinecho

Miller Dávid

Mákó Mári, Kovács Balázs, Szabó Bálint

Nagy Laca és Riger János (The Lubricators)

HOCUSPONY

Sorbonne Sexual és Soviet Monday

Nemes András (Pluto)

Cataflamingo és Mayberian Sanskülotts

Vidal, Imre Fia Imre, Stone Sober

 

 

nyitókép: Kecskés Kornél

https://recorder.blog.hu/2024/01/30/a_megturtek_kedvenc_2023-as_zenei
„Vagy buliba, vagy háborúba hív” – A Megtűrtek kedvenc 2023-as zenéi
süti beállítások módosítása