„Fixen dili volt” – Lil Frakk, D.Koms és Ress kedvenc 2021-es zenéi

2022.01.05. 11:39, srecorder

lilfrakk-dkoms-ress.jpg

„Remélem, mi leszünk az újgenerációs Hip Hop Boyz” – mondta nem kicsit önironikusan Lil Frakk és RessKapitány Mátéval közös kollablemezük, a Kontroll kapcsán, ami új színeket hozott a zenéjükbe, hiszen külön-külön is igyekeztek nyitni a populárisabb zenék felé. Lil Frakk egyenesen a Wellhelloval featelt a nyáron (Csoda, hogy még élünk), de nem ez volt a legjobb húzása tavaly, hanem hogy a (most már Free)SZFE-n televíziós műsorkészítőnek tanuló zenész kreatív és szórakoztató YouTube-műsort indított Sávlekötő címmel, amelyben az alkotókkal együtt sávonként elemzik egy-egy friss dalukat. Ress, miután a Himalayáátléptette a felnőttkorba a magyar r&b-t, a Recorderen az év legjobb magyar lemezei közé választott EP-jével (Fiúk is sírnak) hol poposabb, hol táncosabb irányba mozdult el, és a kedvenc zenéin is érződik, hogy jelenleg új utakat keres; a producer D.Koms pedig amellett, hogy Lil Frakk-kal 2021-ben is kidobott két pofás single-t (Exit, Bocs), Realisztikkal készített erős, változatos, szellemes alapokkal megpakolt traplemezt.

lilfrakk_foto_szajkibalint.jpgFotó: Szajki Bálint 

LIL FRAKK

Analog Balaton: LENT

Ha valamilyen zene hiányzott, NA EZ AZ! Először Bánkitón voltam Analog Balaton-koncerten, aminek a nagy részére sajnos nem emlékszem, viszont ez az album megerősített abban, hogy fixen a koncert is dili volt. Kritika.

6363: Metamatika

Egyik kedvenc lemezem lett ever. A világ egyik legjobb találkozása Lusta Gerié és Gegéé volt szerintem az elmúlt években. Morcos beatek, néha mosolyogtató, néha mély depresszióba taszító dumák. Interjú. Kritika.

Beton.Hofi: comic sins

Gondolom, ez a lemez elég sokak listáján rajta lesz, teljes joggal. Az év legnagyobb robbanása Ádié. Maradandó szövegek, elképesztő okossággal és egy csipetnyi utcával. Szerintem ez egy olyan album, amiből simán lehet klasszikus. Címlapinterjú. Kritika. Podcast.

Lil Nas X: Montero

Bűnös élvezetek. Nagyon finom trap/pop cucc. Csomószor izgalmas hangszerelés és változatos dalok. Portré.

Noga Erez: Kids

Ez a csaj egy zseni. Sokszor progresszív alapokra, váratlan rapek, de van, hogy olyan izompop, hogy 13 éves leszek és ugrálok a nappaliban.

Genesis Owusu: Smiling With No Teeth

Amikor nem érzek semmit, akkor pörög, vagy ilyen meredek másnapokon. Punk, rap, r'n'b, minden van ebben. Bírom a kísérleti irányzatokat és ebből a kategóriából ez a kedvencem.

Ress: Fiúk is sírnak

Annyira jó mind a három dal. Csodálatos szintugrás Rolitól. Elképesztő izgi alapok. És szövegileg is tök nagyot megy a Roló!

Realisztik: Moodswing

Koms és Realisztik. Kicsit személyes nekem ez a lemez, számomra nagyon kedves emberek készítették. De ha ettől eltekintek, akkor is erős bemutatkozó album.

 

NÉZZ BELE LIL FRAKK LEMEZTÁSKÁJÁBA!

 

ress_miskolczimilan.jpgFotó: Miskolczi Milán

RESS

Kedvenc single:

YUNGBLUD: fleabag

Annyira maradandó dalként fészkelt be a fejembe, hogy bármikor és bárhányszor meg tudom hallgatni, ráadásul ez az irány teljesen távol áll tőlem és ettől még inkább imádom.

Vigaszdíjasok:

Prince Of Falls: Southside Bleeds

Van, amikor a komfortzónámban akarok maradni és nincs kedvem kísérletezni. Ha valamiben nagyon látom a legbelső önmagamat, akkor az ez a dal.

T-Missin: Tired of Love

Ezen a szegény dalon mindössze 1700 hallgatás van, amiből azt hiszem az összes én voltam. Egészen kiteljesedett ebben az évben a drill, mind itthon, mind külföldön, amire én nagyon nem tudtam elkapni a közös nevezőt, kivéve ezt a dalt. Nagyon kellemes, lágy dallamvezetések drill formájában.

LVL1: FVN!

Egy kislemez és egy nagylemez után úgy érzem, hogy egy hatalmas reset gombra vágyom most a legjobban, amit úgy találok meg, ha mindent meghallgatok, így találtam rá erre a gyöngyszemre is. Amennyire idegesítő az egész, annyira élvezetes számomra.

Lil Nas X ft. Jack Harlow: INDUSTRY BABY

A MONTERO single után elém dobott a YouTube egy leaket a készülő albumáról, ami az INDUSTRY BABY volt. Először az a kérdés merült fel bennem, amikor meghallgattam, hogy mégis ki dolgozik 2021-ben ilyen hangzásvilágban? Viszont minél több másodperc telt el a dalból, egyre jobban realizáltam, hogy ilyen meglepő újításokra van szükségem.

Dua Saleh: fitt

Kifejezetten fura és különleges hangzásvilág, viszont ettől szerethető és energikus, ráadásul ebben a lányban rengeteg potenciált látok, biztosan hallunk még felőle.

Kedvenc album:

Tyler, The Creator: CALL ME IF YOU GET LOST

Sajnos az összes 2021-ben híresen nagyot futó album és én nem nagyon találtuk a közös hangot, kivéve ezt az egyet. Toplista.

Vigaszdíjasok:

Nincsenek, geccó.

 

TRAP ÉS RAP EGY HÚSZÉVES KUTYÁTÓL - INTERJÚNK LIL FRAKK-KAL ÉS D.KOMSSZAL

 

dkoms.jpgFotó: Kollár Dénes

D.KOMS

Russ x Tion Wayne: Body

M1LLIONZ: MOBBIN

Lil Tjay feat. Fivio Foreign & Kay Flock: Not In The Mood

Smallgod: Sinner

SL x M1LLIONZ: Versus

Night Lovell: Counting Down The List

M Huncho: Breadwinner

LD: First Day Out

Dappy x M24 x Backroad Gee: Antigua

Ghostface600: Clyde

Még több zenésztoplista:

HOLI

Beck Zaza (30Y) és boebeck

Prieger Zsolt

Carson Coma és Ivan & the Parazol

Vörös András (Ørdøg)

Krúbi

Deva, Zságer Balázs és a Flanger Kids

Gustave Tiger

Kool Kasko (Kriminal Beats)

Blahalouisiana

Kőváry Zoltán (The Trousers), Szesztay Dávid (Kiscsillag), Szarvas Árpád (EZ Basic)

Quixotic

Berger Dalma, Belau, Bozo, Cadaveres, Góbé, Jobbány Bence, Omega Diatribe, Perihelion, Rutkai Bori, Sasa Lele, Tóth Balázs, Törzs, Úrfi

Czeglédi Szabolcs, Imitation, Jakab Péter, Nemes András, Rözge Maxim

Balanyi Szilárd, Boggie, Jónás Vera, Pátkai Rozina, Szepesi Mátyás, Varga Zsuzsa

Déri Ákos, Gábor András, Márton András, Pogár László

Ambrus Bence, Fodor Dávid, Gyémánt Bálint, Zsirai András

Baksa-Soós Attila, Ian O'Sullivan, Riger János, Tóth Dóri

Szabó Tamás és Sam Redbreast Wilson

Beton.Hofi, iamyank, Oh Babar

Palya Bea, Álmos Gergő, Kőváry Péter, Nagy Emma, Napfonat

Bali Dávid (Satelles)

Analog Balaton és Agavoid

Böngészd át a szerkesztőség kedvenceit is!

2021 legjobb magyar lemezei

2021 legjobb lemezei

2021 legjobb filmjei

2021 legjobb sorozatai

https://recorder.blog.hu/2022/01/05/lil_frakk_d_koms_es_ress_kedvenc_2021-es_zenei
„Fixen dili volt” – Lil Frakk, D.Koms és Ress kedvenc 2021-es zenéi
süti beállítások módosítása