"Nagyon durva erőt ad önmagadnak lenni" - Beton.Hofi nagy éve

2021.12.26. 17:58, vferi

wide3_37.jpg

A Nagy Évem podcast idei utolsó adásának vendége Schwarcz Ádám, alias Beton.Hofi, akinek nemcsak, hogy 2021 volt a nagy éve, de nála nagyobb éve talán senkinek nem volt idén. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Másfél órás adásunkban Beton.Hofi elmesélte, hogy milyen súlyos lemondásokkal jár egy popkarrier beindítása, és micsoda eltökéltség kell hozzá, illetve megvitattuk, hogy mit adott neki a siker, és mit vett el tőle. A műsor előtt megkértük Ádámot, hogy írja le hónapról hónapra, hogy mik történtek vele ebben az évben. Mielőtt meghallgatod az adást, érdemes előbb elolvasni ezt az alábbi szöveget.

JANUÁR

Jól esik az A4-es papírszélű, vagdosó hideg. Úgy érzem, hogy nagyon fáradt vagyok és kurva sok mindent kellene átgondolnom. Hazagyalogolok a a szilveszterből: Jászairól az Orczyra a Népszínházon keresztül.
Jan 1. Sokat vagyok egyedül. Serpenyőből eszem, kancsóból iszom.
Elkészül a PERU, MALÉV is, és folyamatosan jönnek be az album utolsó darabjai. Eszembe jut valamelyik éjszaka, hogy citromail gang. FÁRADT című dalt megcsináljuk Norbival. Felvesszük az Árvahouse-t Kovács Gerinél.

FEBRUÁR

Kapitány Máténál sessionok, albumhajrá. Mikivel, Ivánnal elvonulás. Leforog a DAY01 nulla forintból. Főzős videók otthon, gasztroszatírák az ismerőseim számára Instagramon. Street workout. Reményteli hónap, sok vízió, izgalom. Először lesz bajszom tartósan :D KIALAKULNAK A VÉGSŐ DALOK. Anakonda megszületik. Elkészül a Balkaan freestyle art coverje, egy fotó, ami egy Nagy Feró-forgatáson készül, ahol Mikinek segítek. Fekvőtámaszozni tanítom Taxy Bandit és Lil Frakkot. Sokat vagyok titkos házibulikban. Érzem, hogy valami változni fog.

MÁRCIUS

COMIC SINS SEASON ON.
Aláírok az Universalhoz. Anyám kocsijában éjjel 12-kor hallgatom a 90%-os albumot az Orczyn. 
A testvérekért mindent, a barátokért sokat, a haverokért ezt-azt, a többi jobb, ha tolat.

ÁPRILIS

Itt a tavasz, dagad a f… ahogy a jó Menyus mondotta volt. Edzem. Az év egyik legjobb bulija a telkünkön anyámékkal húsvétkor. :DDD Leforgatjuk a HARD RESET-et. AKC Misinél meghallgatjuk egymás megjelenés előtt lévő albumát és télifagyizunk. 1500 követőm van Instagramon. Wolfie-interjú. Punnany-klipforgatáson segítek, úgy nézzük a HARD RESET-premiert, hogy fölöttem lesik velem a srácok. Megírom a Süt a nap szövegét és tetszik nekik. Valami végleg megváltozik. Tom Hanks demo elkészül, ami a jövőre fog megjelenni.

MÁJUS

Ivan and the Parazol-klip. Balkaan Freestyle. KisGrofÓs pulóverben vagyok, csak kifordítva veszem fel a visualizerben (funfact). Margaret Island-klip. Leforog az OFFWHITE, itt fotózzuk be a borítót. Innentől a gép forog, az alkotó “pihen”, és ezt az idézőjelet valójában később megetette velem az élet.

JÚNIUS

Életem valószínűleg egyik legjelentőségteljesebb hónapja. Megtörténik valami, amire egész életemben vártam és hálás vagyok magamnak ezért. Az albummegjelenés és az OFFWHITE-premier előtt pár napra külföldre utazom, Spanyolországba a rokonaimhoz, mert úgy érzem, kezdek besokallni a sok impulzustól. Jó tanács: okostelefonnal ne utazz el kiürülni, ha baj van. Beürülsz.
Június 8.: tracklist reveal. 2300 követő. Klip. Album. Sold out VOLT lokál. Recorder-címlap. After Sajóval. Ötkertben éjfélt vártuk június 11-én. Utána összeszakadtam. Barátokkal legénybúcsú Badacsonytomaj. Legalizálni kell.

JÚLIUS

Powerbank 2-visualizer. Beatricknél egy csodálatos és új élmény, alkotótábor megismerése, mint jelenség. HÁLA8. Monyo land. Minden koncert, mint egy tatár portya. Millerrel, Mikivel, Rozival, VermesOrsival balcsi, Süt a nap-forgatás. Bánkitó. Esküvő Eger, húsz percre szerelmes leszek a rózsaszíndresszes nőbe, a család kiakad. 30. születésnap, leütnek a végén plenyóból a Gozsduban. Pontoon zenekaros jam. 1 millió lejátszás spotyn az albumon.

AUGUSZTUS

Hundred Sins-koncert, Roots és Palkonya fesztivál fellépés, Árvahouse-forgatás, Mi maradunk-forgatás Meruk Marcival és a Hungarikumokkal a világ körül csapatával.
Vates est. BUDAPEST PARK. Majdnem minden este a városban vagyok. Mi a f.

wide2_71.jpg
Beton.Hofi a Budapest Park színpadán augusztus 27-én | Fotó: Rosta Márk

 

SZEPTEMBER

Elvállalok egy melót,ami már kurvára méltatlan hozzám, de túl kell még élnem.
Fellépés egy orchestra zenekarral Érden. Lesétálok a várból az Orczy térre és elgondolkodom, hogy mekkora a táv mögöttem. Műsorvezetések, indul a vidéki turné.
Debrecen, Veszprém, Sopron. Banana Kemp. NEM IJESZT MEG, LUCID demók. Kétmillió az albumon.

OKTÓBER

Első nagyhallos élmény, vendégként. Elköltözöm a nyolcból. A kilencbe.
Új szoba, egy darabig inkább a kanapén alszom. Leforog a Dalfutár első része, megírom a szöveget. 53 perc alatt sold out az Akva. Rekordmennyiségű merch megy el a comic sinses pólóból. Én vezetem a Magyar Klipszemlét. Szőke leszek. 10 éves gimis osztálytalálkozó, 25 percig bírtam a némán üvöltő semmit. Jótékonysági akusztikos koncert Vigh Danival. Leforog a Dalfutár studiós napja. Baba Azizzal matézom az Arbó előtt.

NOVEMBER

ESSEMM feat.
Nagyon sötét van mindenütt. Visszamegyek terápiára.
Közgáz gólyabál. Követnek az utcán. Síkideg podcast. Krúbi-klipforgatás. Kijön a Dalfutár. Műsorvezetek rutinból, önvizsgálatból.
Akva kishall. Miskolc. Majdnem belehalunk.

wide1_83.jpg
Beton.Hofi az Akvárium kishall színpadán november 26-án | Fotó: Bodnár Dávid



DECEMBER

3,7 M az albumon. 10,7 K követő Instán. TELEP galérián kiállítanak rólam egy Miki357 analógot. DOHÁNYBOLT és NULLA FOK demó. Citromail gang merchdrop. Recorder cikk. Újra focitornát szervezek. Szeretném megismerni, hogy ki lesz Schwarcz Ádám a következő 15 évben.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenét Kristóf Norbert szerezte, az adás producere Huszár András volt.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2021/12/26/_nagyon_durva_erot_ad_onmagadnak_lenni_beton_hofi_nagy_eve
"Nagyon durva erőt ad önmagadnak lenni" - Beton.Hofi nagy éve
süti beállítások módosítása