Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 1. rész (külföldi interjúk)

2012.12.26. 18:04, rerecorder

xx_MG_4696_1.jpg

Ahogy 2010-ben és 2011-ben, úgy most is visszatekintünk a Recorder elmúlt 12 hónapjának legfontosabb anyagaira néhány meghatározó téma és cikktípus mentén. Elsőként összegyűjtöttük a külföldi előadókkal készített interjúinkat, hogy aki év közben lemaradt volna valamelyikről, most pótolhassa.

Egész évben folyamatosan bekapcsolt állapotban tartottuk a diktafonjainkat, a Magyarországon járt zenészeket ugyanúgy kérdeztük, mint azokat, akiket csak külföldön tudtunk megszólítani - vagy esetleg telefonon keresztül. Nagyjából időrendben haladva, az év elején beszélgettünk Patrick Wolffal, a Lambbel és Astronautalis-szal. Még szintén tavasszal készítettünk interjút a Spiritualizeddal, a Death In Vegas-szal, Lissy Trullie-val, a Garbage-dzsel, Zola Jesus-szel, Emikával, Little Boots-szal, Rufus Wainwright-tal, Michael Kiwanukával, Matthew Dearrel, Spoek Mathamboval.

A nyáron sportról is kérdeztük a Citizens!-t, legendás hetvenes évekbeli partikról az ex-Deep Purple Glenn Hughes-t, de beszélgettünk a Warpainttel, a Bloc Party-val, a dEUS-szal, Big Daddy Kane-nel és a Guns N' Roses egyetlen Axl-en kívüli régi tagjával, Dizzy Reeddel, sőt Jason Lytle-lel készült kétrészes, monumentális életműinterjúnknak is volt aktualitása: a Grandaddy visszatért a koncertszínpadokra. A Dead Can Dance mindkét tagját volt alkalmunk kérdezni, a nyári lemezmegjelenéskor Brendan Perryt, a budapesti koncert napján pedig Lisa Gerrardot. Az angol The xx trió két dalszerző-énekesét a Szigeten faggattuk. Ősszel beszélgettünk a Japandroids-zal, a Junior Boys-szal, Alan Wilderrel, az Interpollal, Mark Lanegannel, Vladislav Delay-jel, David Lynch múzsájával, Chrysta Bell-lel és Mick Harvey-val. Legutóbbi interjúink dánokkal, az Efterklang és a Rangleklods tagjaival készültek.

Speciális interjúkat is készítettünk: Lemeztáska rovatunkban kedvenc zenékről kérdeztük Grimes-t, az Air France-t, a Cribs-et, a Simian Mobile Disco-t, a Friendly Fires-t, Emikát, Nathan Fake-et. Új rovatunkban a zenészek kezébe adjuk a mikrofont, először az Amber Smith-frontember Poniklo Imre faggatta a Maximo Park énekesét. Közösen ültünk le a Budapesten együtt koncertező Jesca Hooppal és a Shearwater tagjaival, érdekes dolgok derültek ki ebből a beszélgetésből is.

Sőt, zenéről kérdeztük a Budapesten járt nagyszerű brit írót, Hanif Kureishi-t is.

https://recorder.blog.hu/2012/12/26/valogatas_a_recorder_2012-es_cikkeibol_1_resz_kulfoldi_interjuk
Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 1. rész (külföldi interjúk)
süti beállítások módosítása