„Visszahozza azt, amit annyira szeretek a magyar rapben” – Lotfi Begi kedvenc 2021-es zenéi

2022.01.08. 12:51, srecorder

lotfi-begi2_1.jpg

Miután listába szedtük a legjobb lemezeket, magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, megkértünk zenészeket, hogy ők is gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat és albumaikat 2021-ből. Következőnek az egyik legkeresettebb hazai producert, Lotfi Begit, aki év végén Burai Krisztiánnal hozta ki új közös dalát (Lélegzem). Lotfi Begi TikTok-slágerekből és magyar hiphopból is válogatott, és Kóbor Jánosról is megemlékezett.

Albumok:

Kanye West: Donda

Nagyon elfogult vagyok Ye-vel kapcsolatban, a karrierje kezdete óta követem és nagyon szeretem szinte kivétel nélkül az összes lemezét. A mostani album nem egy könnyű darab, sőt a 27 trackből álló lemezt én lefeleztem és összeállítottam a kedvenceimet, de még így is nagyon sokat hallgattam. Kedvenc dal: Hurricane.

Elton John: The Lockdown Sessions

Az öreg Elton nem tud mellényúlni, egy nagyon kreatív feldolgozáslemezről van szó, ahol nemcsak a saját zenéit értelmezte újra most aktuális előadókkal, hanem más előadók dalait (saját kedvenceit) dolgozta fel, amiből egy nagyon sokszínű válogatás született. Kedvenc dal: Cold Heart.

The Metallica Blacklist

Egy újabb monstre válogatáslemez olyan előadókkal, mint Dave Gahan, Miley Cyrus, Corey Taylor, J Balvin, akik mind-mind a 30 éves Black Album előtt tisztelegve készítették el a kedvenc Metallica-számukból az átiratukat. Egyben talán hallgathatatlan, hiszen 53 dal van a lemezen, több, mint 4 órás játékidővel, de azért ebből is össze tudtam állítani a kedvenceimet. Kedvenc dal: Ha*Ash: The Unforgiven.

Dalok:

Carson Coma: Kék Hullám Kemping

Nagyon bírom mindazt, amit a srácok zenében, megjelenésben, attitűdben képviselnek. Üde színfoltjai a hazai zenei életnek. Ez a daluk pedig nagyon sokat pörgött nálam full hangerőn a kocsiban. Kitűnő darab napfelkelte vagy napnyugta mellé, amikor tolod a kilométereket az autópályán. :)

Ajay Stevens: I Need A Vacation

Tipikus karanténdal, vagyis inkább posztkaranténdal. A TikTokon találtam rá, ahol Stevens barátunk arról énekelt, hogy mennyire ráférne már a bezártság után egy kis vakáció. Nos, ez a dal engem pont az idei nyaraláson talált meg és talált be. Egyetlen hátránya, hogy nagyon rövid.

Beton.Hofi: OFFWHITE

Szeretem a magyar hip-hopot, bár az utóbbi időkben nagyon hiányzik az a kreativitás a szövegekből, amit az NKS, Bankos vagy épp Busa Pista képviselt. Pont ezért kaptam fel a fejemet Beton.Hofira, aki egy ilyen hibrid dolgot tett le az asztalra. A zene az új vonalat képviseli, a szöveg pedig hozza azt, amit annyira szeretek a magyar rapben.

+1 Omega: Lena

Bár nem 2021-es dal, mégis van egy szomorú aktualitása. Nem Kóbor János halála miatt tettem be ezt a dalt ebbe a felsorolásba, hanem mert tényleg nagyon sokat pörög a kocsiban. Főleg a fellépésekről hazafelé, amikor elszabadul a "Youtube-diszkó". Elképesztő hangulata van ennek a dalnak, egy igazi mozi az egész, a mandolinnal a szintiszólóval és a teljes elborulással a dal közepén. Isten veled, Mecky!

Még több zenésztoplista:

HOLI

Beck Zaza (30Y) és boebeck

Prieger Zsolt

Carson Coma és Ivan & the Parazol

Vörös András (Ørdøg)

Krúbi

Deva, Zságer Balázs és a Flanger Kids

Gustave Tiger

Kool Kasko (Kriminal Beats)

Blahalouisiana

Kőváry Zoltán (The Trousers), Szesztay Dávid (Kiscsillag), Szarvas Árpád (EZ Basic)

Quixotic

Berger Dalma, Belau, Bozo, Cadaveres, Góbé, Jobbány Bence, Omega Diatribe, Perihelion, Rutkai Bori, Sasa Lele, Tóth Balázs, Törzs, Úrfi

Czeglédi Szabolcs, Imitation, Jakab Péter, Nemes András, Rözge Maxim

Balanyi Szilárd, Boggie, Jónás Vera, Pátkai Rozina, Szepesi Mátyás, Varga Zsuzsa

Déri Ákos, Gábor András, Márton András, Pogár László

Ambrus Bence, Fodor Dávid, Gyémánt Bálint, Zsirai András

Baksa-Soós Attila, Ian O'Sullivan, Riger János, Tóth Dóri

Szabó Tamás és Sam Redbreast Wilson

Beton.Hofi, iamyank, Oh Babar

Palya Bea, Álmos Gergő, Kőváry Péter, Nagy Emma, Napfonat

Bali Dávid (Satelles)

Analog Balaton és Agavoid

Lil Frakk, D.Koms és Ress

Zentai Márk (Mörk)

Sallai Péter (Bornholm), Veres Gábor (Watch My Dying) és az Entrópia Architektúra

BÖBE, LAIHO és Solére

Kelemen László (Dope Calypso)

Böngészd át a szerkesztőség kedvenceit is!

2021 legjobb magyar lemezei

2021 legjobb lemezei

2021 legjobb filmjei

2021 legjobb sorozatai

https://recorder.blog.hu/2022/01/08/lotfi_begi_kedvenc_2021-es_zenei
„Visszahozza azt, amit annyira szeretek a magyar rapben” – Lotfi Begi kedvenc 2021-es zenéi
süti beállítások módosítása