Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Külföldi előadókkal készült interjúk

2013.12.31. 09:46, rerecorder

charli xcx recorder.jpg
Ahogy 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben is része volt évösszegzésünknek a Recorder-cikkekből való válogatás, úgy a 2013-as esztendőt is ezzel zárjuk. Íme, a külföldi előadókkal az elmúlt 12 hónapban készített interjúink.

2013-ban igyekeztünk minél több aktuális tehetséget, sztárelőadót elkapni egy interjúra, így beszélgettünk a Haimmal, a Rhye-jal, az AlunaGeorge-dzsal, Blawannal, a Deap Vallyvel, a Chvrches-zel, a Tegan And Saraval, Charli XCX-szel vagy a London Grammarrel.

Adott nekünk interjút Ulrich Schnauss, a két csajból álló Boy, a Real Estate-tag, de idén Ducktails nevű szólóprojektjével aktív Matt Mondanile, a dán The Raveonettes és a francia Maia Vidal. A Mumford And Sons-szal pesti fellépésük előtt társalogtunk, a brooklyni The Men tagjai nagyon élvezték közös interjúnkat (mi is), Astronautalis-t másodszor is elkaptuk. A Texas frontnője, Sharleen Spiteri nekünk adta első magyar interjúját, a Paramore teljes tagsággal állta kérdéseinket, Luke Steele az Empire Of The Sunból pedig a szigetes koncertje előtt még a régi zenekarától való Sleepy Jackson-vinylünket is le akarta nyúlni.

A Queens Of The Stone Age új lemezéről beszélt, Marky Ramone a Ramones-hoz hűen villámstílusban válaszolt, a White Fence-szel egy elszállt anyag készült, a Wu-Tang Clannel meg egy agyament, a Franz Ferdinand nagyinterjút adott a Recordernek, a Totally Enormous Extinct Dinosaurs meg kicsit. A These New Puritans-szel is beszélgettünk végre a remek idei albuma apropóján, Emilíana Torrini a Szigeten nyilatkozott az új albumáról, Forest Swords pedig budapesti fellépése előtt, akárcsak a nagyon ritkán megszólaló Boddika. Lemezgyűjtésről mesélt Florian Keller, és Miles Cleret, a Washed Out a kvázi sztárráválásról, John Talabot pedig annak nehezen elviselhetőségéről. Ja és még Ian Siegall-t is elkaptuk, miközben ő egy szép magyar lány tekintetét kapta el.

A 2012-ES KÜLFÖLDI ELŐADÓS INTERJÚKAT ITT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE.

A szokványostól eltérően nem újságíró, hanem egy hazai zenész, a carbovaris-os Jamak Ármin készített interjút a Biffy Clyro frontemberével (Zenész kérdez-rovat), nem zenészinterjú, de fontos figura, az amszterdami Melkweg-alapító Cor Schlösser, akivel a hazai koncertszervezésről beszélgettünk. Ja és volt egy viccünk is: Bat For Lashes-interjú.

Lemeztáska-rovatunkban idén Patrick Wolf, a !!!-os Nic Offer, Wiley, DJ Vadim, Pictureplane, Mac DeMarco, DJ Shadow, Dizzee Rascal, Bob Hardy a Franz Ferdinandból, Sara a Tegan And Sarából, Sky Edwards a Morcheebából és Mayer Hawthorne mesélt kedvenc lemezeiről, dalairól.

Gyakran feltett kérdéseinket (What The FAQ) pedig megkapta Sasha Grey is, aki első regényét promózta, de persze (zenész)múltjáról is kérdeztük.


és akkor már egy dal is Sasha Grey repertoárjából:

https://recorder.blog.hu/2013/12/31/valogatas_a_recorder_2013-as_cikkeibol_kulfoldi_eloadokkal_keszult_interjuk
Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Külföldi előadókkal készült interjúk
süti beállítások módosítása