Huszár András – kedvenc 2023-as dalok

2024.01.09. 19:13, Gaines

letoltes.jpg

Összegeztük a legjobb 2023-as külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt évből. 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os2017-es2019-es2020-as2021-es és 2022-es felvonás után szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2023-as kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók egy playlistben, rövid kommentárokkal. A második dj Huszár András. (A nyitóképen Ken, ki más?)

A 2023-as személyes kedvenc dallisták sorát Frank Olivér nyitotta meg.

EZEK VOLTAK 2023 LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI A RECORDER SZERINT

 

 

Sisi feat. Lil Frakk – Tsingling

2023 Sisi nagy éve volt, meg az enyém, hogy felfedeztem. A nagylemezzel még barátkoznom kell, de az EP megunhatatlan. A patakopogáson minden egyes alkalommal ugyanúgy behalok.

Carly Rae Jepsen – Shy Boy

Huncut és vagány és csupa öröm. Meg szinti.

JPEGMAFIA & Danny Brown – Burfict!

Nem jött velem szembe az évben annyi menő hiphop újdonság, amennyit szerettem volna, de Peggy és Danny közös megmenésének akkora a swaggere, hogy valójában amúgy is maga mögé utasított volna mindenki mást. Ha pankrátor lennék (nyilván heel turnnel), ezzel a fanfárral akarnék bevonulni.

Jazzbois – Gomba Slap

Lazák benne a csúszkáló ritmusok.

Co Lee & DOÓR – Bőröndkísérő

Fantasztikus. Mindig sírok rajta.

The National – Space Invader

Oké, hogy közel tíz év vágyódás után találkoztam végre élőben Berningerékkel, de még így is meglepetésként ért, mennyire elérzékenyültem pusztán attól, ahogy a színpadra vonultak: itt vannak, megjött a long distance érzelmi support családom, hogy megnyugtasson, minden oké lesz, de ha mégsem, ordíthatunk együtt. A Space Invader második fele: mindez, és még több.

Ryan Gosling – I’m Just Ken

Kenergy nélkül nincs évösszegzés.

Olivia Rodrigo – get him back!

Na ez lehet egyben egy válasz is Ken sirámaira. Punk delulu. Imádom, mennyire kicsinyes és akaratos a bridge.

AZ ÚJ DRÁMAKIRÁLYNŐ – OLIVIA RODRIGO-PORTRÉNK

Björk & Rosalía – Oral

A 90-es évek felszabadult Björkje találkozik a 2010-es évek kiteljesedett Rosalíájával, és a legjobbat hozzák ki egymásból így, évtizedek távolságából összekacsintva. Szuper időutazós sztori, és a legkedvesebb 2023-as dalom, annyi érzelem árad belőle, hogy megittasulok tőle.

Sufjan Stevens – A Running Start

A Shit Talk Sufjan gazdag és egyedülálló pályafutásának koronagyémántja, de túl lehúzós egy ilyen playlistbe, pláne a lemez ívéből kiragadva. Ez eggyel optimistább és kedvesebb, és ez is instant klasszikus.

Jessie Ware – Lightning

Nagyon klassz az összes diszkó a lemezen, de ez a slow jam fogott meg a legjobban. Szexi és szomorkás.

Baba Aziz – Fuckboy Riddim

Izgi a R.I.P. kísérletező jellege, de őszinte leszek, én végig arra a hangulatra vártam, ami miatt tavaly nem tudtam szabadulni a Pulled Pork vonzásából, és itt megkaptam a hangmintáktól.

Dames Brown feat. Waajeed – Glory (Floorplan Remix)

A tavalyi évem még inkább a house jegyében telt, mint korábban, legyen egy kis klub is a playlist végén. A detroiti Waajeed testes stílusa elég közel áll hozzám, a gospel house meg mindig felemelő. Kelly G. soulos-funkos remixe is isteni, az eredeti is, nem lehet mellélőni.

WeAreGloria – MGC

A lemez is remek, de élőben igazán bomba Dányi Krisztina elektronikus projektje, a Tronból szalajtott Boros Levente, Sabák Péter és Molnár Bencze olyan baba alapokat kalapál össze a kütyüparkjával, hogy öröm megfürödni bennük. Kellene is egy live, vagy legalább extended verzió, még hosszabb instrumentális elborulással a végén.

boygenius – Revolution 0

Phoebe Bridgers nagyot ment bulvár(anti)hősként és a boygeniusszal, és akár már elegem is lehetne a fátyolos hangú indie mélázásából, de nincs. „I just wanna know / Who broke your nose / Figure out where they live / So I can kick their teeth in / If it isn’t love then / What the fuck is it?” Hát igen.

 

HUSZÁR ANDRÁS KEDVENC 2022-ES DALAIT ITT TALÁLOD

A 2021-ESEKET ITT

A 2020-ASOKAT ITT

A 2019-ESEKET PEDIG ITT

https://recorder.blog.hu/2024/01/09/huszar_andras_kedvenc_2023-as_dalok
Huszár András – kedvenc 2023-as dalok
süti beállítások módosítása