„Végre egy popelőadó, aki tud nemzetközi szinteken képviselni minket” – Hundred Sins és Kolibri kedvenc 2022-es zenéi

2023.01.03. 17:10, srecorder

hundredsins_foto-vargacsabi.JPG

Miután listába szedtük a legjobb lemezeket, magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, idén is megkértünk zenészeket, hogy gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat, albumaikat az évből. Ezúttal az egyik legtehetségesebb és legkeresettebb fiatal producert, a 2022-ben első szerzői lemezével bemutatkozó Hundred Sinst, és a vele közös slágert jegyző (Fuss), szintén az első szólólemezére készülő Kolibrit, aki nem mellesleg a fiatal hazai popzenész-generáció egyik legnagyobb hangja. (A decemberi, jubileumi Recorderben nagyinterjút is olvashattok vele.)

Fotó: Valami Hektor.

HUNDRED SINS

Azahriah: Four Moods

Azahriah egész évben szőnyegbombázott minden létező toplistát, a Four Moodson megmutatta, hogyan kell az angol és magyar nyelvet egy zenében vegyíteni. Végre egy popelőadó, aki tud nemzetközi szinteken képviselni minket. Kritika.

Platon Karataev: Tűz mellé

Végre magyarul zenél a Platon! Két és fél perc libabőr, az egyik legszebb magyar zene, amit valaha hallottam. Kolibri Bandi mesélte, hogyan készült: megkértek rengeteg énekest, hogy énekeljék fel a sávokat, hasonlóan, mint mi a Fussnál. Interjú. Kritika.

Beton.Hofi feat. ajsa luna: Tiszalök

Bocsi, de ez olyan kurvajó lett, hogy nem érdekel, hogy én csináltam. Többet szerintem nem illik mondanom. Interjú. Kritika. Szövegelemzés.

ibbigang: Pak Pak

Szalai és Valter hónapokig húzták a közönség agyát, már hetekkel drop előtt TikTok-trend volt, ami miatt elég nagyok voltak az elvárások, de sikerült is megugrani. Instant trapklasszikus.

Esti Kornél: Nyitva hagytam az ajtót

Láttam, hogy a gimis osztályfőnököm goingolt egy Esti Kornél-eventet, és emiatt meghallgattam a legújabb lemezüket. A Nyitva hagytam az ajtót instant az egyik kedvenc magyar zeném lett. Interjú. Kritika.

ekhoe: Forog a világ

ekhoe-nak sikerült a Costa Rica által magasra rakott lécet megugrania, hetekkel drop előtt TikTok-trend lett a leakek és koncertvideók miatt. A magyar népzenés refrén dallam mindent visz, tökéletesen működik a bulikban és a fülesben az 5-ös buszon is.

Pogány Induló: Zártosztály

Pogány Indulónak sikerült fél év alatt új életet lehelni a klasszikus magyar hiphop világába. Egy óriási fricska az öregeknek, nehéz megfejteni, hogy miért működik...de működik. Hiányzott egy ilyen karakter, engem az első slágerével vett meg.

Fiúk: Játszom

A Fiúk idén is megírták a nyári slágeremet, így stílusváltás után is. Most már tényleg ciki nem ismerni őket.

Steksz feat. Loki, Égjárók: Menetelek

A Grosskidz idén is ellátott minket partihimnuszokkal, idén ezt a számot hallgattam a legtöbbet. A szám érdekessége, hogy a producer, Loki (aki eddig nem vokálozott) lerappeli a másik 3 góliát fejét! Magyarradar.

Solére: IMA

Solére megírta idén az egyik legjobb refrént, ha 12 éve jelenik meg, akkor nemzetközi techouse sláger lenne. Valaki légyszi csináljon egy techouse remixet! Lemezpremier.

 

„TÖBB ÉRTELME VAN SZOMORÚ ZENÉKET ÍRNI” – HUNDRED SINS NAGY ÉVE.

 

bandi_analog_insta_03.jpgFotó: Vitray Anna.

KOLIBRI

1. Milky Chance: Trip Tape II

Milky Chance eddig is hihetetlen ösztönös módon varázsolt el az általa kreált atmoszférával, és ez a jelenség az új lemezén is elbűvölő.

2. The Lumineers: Brightside

Habár nem tudnék rámutatni, hogy mi miatt, de ezzel a lemezzel kapcsolatban azt érzem, hogy annak ellenére, hogy ugyanabban a stílusban mozognak, olyan őszinteséggel kommunikálják a dalaikban a mondanivalójukat, hogy nem tudok nem oda lenni értük. Főleg a BIG SHOT-ért!

3. alt-J: The Dream

Hasonlóan az előző helyezetthez, lehengerlő atmoszféra-koncepció és megújulás. Itt a Chicago c. szám viszi a pálmát. Kritika + portré.

4. Flume: Palaces

Para.

5. Post Malone: Twelve Carat Toothache

Számomra nagyon meglepő volt ez az album, mert már a korábbi Feeling Whitney is nagyon mélyen a szívembe lopta magát, és azt éreztem, hogy ez az egész lemez inkább abba az irányba megy, és ez egy nagyon szívet melengető meglepetés volt.

6. Harry Styles: Harry's House

Iszonyat jó minőségű pop, nem egy mélyrepülés és világok szétnyílása, de nem is érződik, hogy az akarna lenni, így önazonos, és extra cool. Portré.

7. Kid Cudi: Entergalactic

Számomra ugyanaz, mint az előző, csak más műfajban, nagyon megszerettem.

 

Böngészd át a szerkesztőség kedvenceit is!

2022 legjobb magyar lemezei

2022 legjobb külföldi lemezei

2022 legjobb filmjei

2022 legjobb sorozatai

 

Még több zenésztoplista:

Ricsárdgír

Wavy

Ivan & The Parazol

Beck Zaza és boebeck

 

BÖNGÉSZD ÁT A ZENÉSZEK TAVALYI TOPLISTÁIT IS!

 

Hundred Sins-fotó: Varga Csabi

https://recorder.blog.hu/2023/01/03/hundred_sins_es_kolibri_kedvenc_2022_es_zenei
„Végre egy popelőadó, aki tud nemzetközi szinteken képviselni minket” – Hundred Sins és Kolibri kedvenc 2022-es zenéi
süti beállítások módosítása