Lékó Tamás – kedvenc 2022-es dalok

2023.01.15. 17:52, LekoTom

orvillepeck.jpg

Összegeztük a legjobb 2022-es külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt évből. 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os2017-es2019-es2020-as és 2021-es felvonás után szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2022-es kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók playlistben, rövid kommentárokkal. A harmadik dj Lékó Tamás. (A nyitóképen Orville Peck.)

A 2022-es személyes kedvenc dallisták sorát Frank Olivér nyitotta meg, majd Huszár András folytatta a sort.

EZEK VOLTAK 2022 LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI A RECORDER SZERINT.

 

 

Rosalía: Saoko

Rosalía tette fel zenei térképemre a latin zenét. Tavalyi, Motomami című lemeze igazán széles skálán mutatja be ezt a zenei világot, a reggaetontól a flamencóig van itt minden. A Saoko egy velős, mindössze kétperces alternatív reggaeton-himnusz. A videóklip nézése kötelező mellé.

Bloc Party: Traps

A Bloc Party 6 év utáni visszatérő lemeze, az Alpha Games megidézte fénykoruk, a 2006-os Silent Alarm zenei világát – főleg ez a dal. Ezt én nagyon bírtam, bírom.

Orville Peck: C’mon Baby, Cry

Countryt Sturgill Simpson Sound & Fury lemeze óta nem hallgattam, de tavaly Orville Peck Bronco című lemeze nagyon beütött. Ez a dal hozta meg hozzá a kedvem. Álarcos, meleg cowboy imidzs, elvises hang – ezt hallanod és látnod kell.

Wet Leg: Angelica

A Wet Leg brit csajduó az év felfedezettjei, begyűjtöttek 3 Grammy-jelölést is, a KEXP webrádió szerint az év legjobb lemezét készítették. Szerintem ez a legjobb szám rajta, de persze lehet vitatkozni.

Charlie XCX feat. Rina Sawayama: Beg For You

Két kedvenc énekesnőm remek lemezzel jelentkezett idén, és még egy remek klippel megfejelt duettre is összeálltak. Ezért én ezt teszem a listámra.

Fontaines D.C.: Skinty Fia

Az ír banda harmadjára is zseniális lemezt készített. A Szigeten is egy élmény volt hallani őket. Én a lemez címadó dalát ajánlom elsősorban nektek.

Yeah Yeah Yeahs: Burning

A nullás években nagy-nagy kedvencem volt a Yeah Yeah Yeahs, akik 9 év után tértek vissza, és egyből egy Grammy-jelölést is begyűjtöttek, igaz, nem ezzel a számmal, de nálam ez a jelölt. Lenyűgöző klipek készültek a kislemezekhez.

Interpol: Toni

Pont 20 éve jelent meg a banda Turn On The Bright Lights lemeze, ami a New York-i tartózkodásom meghatározó CD-je volt. A mostani hangzás már más, de még mindig a kedvencek között tartom őket számon. Az új lemezt nyitó Toni című számhoz egy vagány, a 70-es évek rendőrős filmjeit és a West Side Story-t is megidéző klip is készült.

Hot Chip: Freakout/Release

A 2006-os Over and Over óta várok valami hasonló hatásra egy Hot Chip-daltól, amit most, 16 év után újra éreztem.

Rico Nasty, Fred again..: Jungle

Az idei év számomra két kedvenc felfedezettje készített egy közös számot. Az euforikus Fred again.. house alapokra Rico Nasty énekli a vokált, illetve készített egy remek remixet.

Nilüfer Yanya: the dealer

Kendrick Lamar: N95

Tove Lo, SG Lewis: Call On Me

Hatchie: Giving The World Away

Denzel Curry: Walkin

Sudan Archives: Home Maker

ODESZA, Bettye LaVette: The Last Goodbye

The Weeknd: Sacrifice

Mitski: Love Me More

MisterWives: Where Do We Go From Here?

 

LÉKÓ TAMÁS 2021-ES DALAI ITT HALLHATÓK.

A 2020-ASOK ITT.

A 2019-ESEK ITT.

A 2017-ESEK ITT.

A 2016-OSAK ITT.

A 2015-ÖSEK ITT.

A 2014-ESEK ITT.

A 2013-ASOK PEDIG ITT.

https://recorder.blog.hu/2023/01/15/leko_tamas_kedvenc_2022-es_dalok
Lékó Tamás – kedvenc 2022-es dalok
süti beállítások módosítása