„Laza szintis kikapcsolódás” – Quixotic kedvenc 2021-es zenéi

2021.12.30. 09:13, srecorder

quixotic.jpg

Miután listába szedtük a legjobb idei lemezeket, magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, megkértünk zenészeket, hogy ők is gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat és albumaikat 2021-ből. A hazai synthwave nemzetközileg is egyik legismertebb alkotója, akivel a Stranger Synths és a WAVES bulikban is találkozni lehet, Quixotic idén hozta ki első saját gyártású, mindjárt egy tízperces kisfilmmé duzzasztott videóját (amit egyébként a Téveszme-énekes Nagy Viktor csapata készített, vele itt interjúztunk). Miklósy Krisztián év végi listáján is a synthwave és az 80s hangulatok dominálnak, de azért nem csak: volt olyan zene is, amitől kedve támadt újra punkzenekart alapítani.

The Midnight: Horror Show EP

A vokálos synthwave koronázatlan királyai igazából hozták tőlük megszokott szintet. A Neon Medusa a kedvenc dalom az anyagról, amit bulikon is szoktam játszani. Szuper szintitémák, jó a build up, kiváló a drop és egy epic gitárszólóval ér a csúcsra a track. Meghallgatom.

Mitch Murder: Then Again

Laza szintis kikapcsolódás, a műfaj egyik legnagyobb mesterétől. A Frost és a Prism dalok azok, amik sokat pörögtek itthon, de a WAVES bulisorozatomon is tökéletes aláfestésnek bizonyultak a Dürer Kert Duna parti naplementéjéhez. Meghallgatom.

SebastiAn: Don't Tread On Else Matters

Igazából ez két dal, ebből csak a második felét emelném ki, ami 2:15-től indul. A Nothing Else Matters klasszikus, francia electro újragondolásban, ami elsőre inkább tűnik szimfonikus verziónak, de aztán olyan drop jön a végén, ami leszakítja az arcod.

Kavinsky: Renegade

Maradva a francia vonalon ugyanabból az "istállóból", 9 év szünet után visszatért a retrowave őrület egyik ősatyja, aki ezúttal nem a Daft Punk Homem-Christojával (Nightcall), hanem a Justice egyik tagjával, Gaspard Augéval  írt közösen dalt, és elkészítve a jövő évben megjelenő új albumot. Én az instrumentális verziót preferálom, a vokálos túlságosan The Weeknd akar lenni.

The Weeknd: Take My Breath

Idén se kellett csalódnom, The Weeknd hozott egy újabb mainstream synthwave alapú slágert, miközben a Blinding Lights minden idők legnagyobb toplistás dala lett. Már csak egy featet kéne összehoznom vele jövőre, haha!

DEAD BLONDE: Мальчик на девятке

Egyik kedvenc vasárnapi elfoglaltságom a YouTube-on szemezgetni a régió átállításával különböző országok top trending dalaiból. Tőlünk keletre, főleg az orosz és az ukrán vonalon nagyon megy a szintipop, jól is áll nekik, sok random találatot rakok el későbbre. Ez a dal is ilyen.

Charli XCX: Good Ones

Egy másik mainstream 80s synthpop dal, kiváló modern keverésben, Sweet Dreams után szabadon (még a hangnem is stimmel), de azért mégis van benne annyi frissesség, hogy a retro feeling ellenére tökéletes modern sláger legyen.

Adele: Easy On Me (Louis La Roche '1988' Remix)

Az eredeti dal is mesteri, de szívemhez ebben a 80s verzióban még közelebb áll.

Amyl and The Sniffers: Comfort To Me

Egy kakukktojás a végére, mert amúgy nem csak szintis zenét hallgatok. Annyira magával ragadó ez az ausztrál banda, hogy kedvem támad újra punkzenekart alapítani, végül is nekem is szőke mulletem van, mint az énekes csajnak! Két kedvenc trackem az egyszerű, de nagyszerű klipes dalok, a Security és a Hertz. Meghallgatom.

És itt a reklám helye, amit nem hagyhatok ki, az az első klipem. A Highway Violence pályafutásom legnagyobb munkája és eddigi karrierem úgymond összegzése és beteljesedése. Megjelent a hozzá tartozó "soundtrack" EP is.

Még több zenész-toplista:

HOLI

Beck Zaza (30Y) és boebeck

Prieger Zsolt

Carson Coma és Ivan & the Parazol

Vörös András (Ørdøg)

Krúbi

Deva, Zságer Balázs és a Flanger Kids

Gustave Tiger

Kool Kasko (Kriminal Beats)

Blahalouisiana

Kőváry Zoltán (The Trousers), Szesztay Dávid (Kiscsillag), Szarvas Árpád (EZ Basic)

Böngészd át a szerkesztőség kedvenceit is!

2021 legjobb magyar lemezei

2021 legjobb lemezei

2021 legjobb filmjei

2021 legjobb sorozatai

https://recorder.blog.hu/2021/12/30/quixotic_kedvenc_2021-es_zenei
„Laza szintis kikapcsolódás” – Quixotic kedvenc 2021-es zenéi
süti beállítások módosítása