A dolgok állása - magyar lemezkiadók 45. rész: Budapest Vinyl

2018.10.03. 10:25, rerecorder

bp_vinyl.jpg

A zeneipar 21. századi válságát elnézve könnyű kimondani, hogy „manapság már nincs szükség lemezcégekre.” Ugyanakkor a valódi és folyamatos átalakulások közepette még az albumkiadás terén új utakat törő Radiohead is szorosabbra fűzte viszonyát terjesztőjével, az XL Recordings-zal, 2015 óta pedig hosszú idő után ismét nőni kezdett a lemezkiadók bevétele. És ez igaz a hazai viszonyokra is, arra a közegre, amelyben az elmúlt években egyre több kis label jött létre. A Recorder lemezkiadó-körképében most a vinylkiadásokkal (újrakiadásokkal - például a Ganxsta Zolee és a Kartel klasszikus Jégre teszlek albumának első vinyles megjelentetése - és friss lemezekkel - például Lipi Brown első szóló LP-je - egyaránt) foglalkozó Budapest Vinyl mutatja be magát (a céget vezető Kovács Tamás korábban az 1992-2010 között működő CrossRoads Records alapító-főnöke volt).

Lemezkiadó-körképünkben eddig bemutatott cégek:

HungarotonMagneotonTrottelUniversal Music1G RecordsGold RecordFonóKO RecordsBloose BroavazBMC RecordsTom-Tom RecordsChi RecordingsMistral MusicMegadó KiadóMamazone RecordsEgység MédiaPanel Trax RecordsHungaroSoundAM:PM Music8ounce RecordsFarbwechsel RecordsMana Mana RecordsDrum & Monkey RecordsGrundRecordsBabylon RecordsHear Hungary / KeytracksASANNormafa RecordsLaunching Gagarin Records, Pongo Pongo CollectiveLone Waltz RecordsKlinikPLUTO SoundDalmata DanielSelected Sounds Label,Tapes SublimatingGo Away RecordsKiloconFloppy Kick Records, Concorde Nation, Techno Vinyls, Be Massive, Moiras Records.

Minden megkérdezett lemezcégnek az alábbi kérdéseket tettük fel:

1. A kiadó neve.
2. Alapítás éve.
3. Alapító, cégvezető.
4. A kiadó aktuális előadói.
5. Kiadványtípusok.
6. Hitvallás.
7. Célok.
8. Miért érdemes ideszerződnie egy eladónak?
9. Miért éri meg lemezkiadót működtetni?


1. Budapest Vinyl

2. 2017.

3. Kovács Tamás.

4. Korai Trancemission, Ganxsta Zolee és a Kartel, Irie Maffia, Lipi Brown, Flash, Folk on 45, Bupino, Mangani 808, Zuboly, Mango, Busa Pista.

5. Csak vinyl.

6. Jól eső érzés a zeneszeretőknek örömet okozni. Respect for the analog!

7. Szeretnénk jól szóló és igényes kivitelű, értékes zenéket eljuttatni az érdeklődőknek.

8. Én nem szeretném a saját lovamat/kiadómat dicsérni, erre a zenészek tudnának válaszolni hitelesen.

9. Azért, hogy esetleg elfelejtett, alulértékelt, kisebb nyilvánosságot kapó, de értékes, érdekes zenéket jó minőségben elérhetővé tegyünk. Azért, hogy az arra nyitott igényes zenehallgatóknak bővítsük a látókörét.


Budapest Vinyl
a Budapest Vinyl Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/10/03/a_dolgok_allasa_magyar_lemezkiadok_45_resz_budapest_vinyl
A dolgok állása - magyar lemezkiadók 45. rész: Budapest Vinyl
süti beállítások módosítása