Válogatás a Recorder 2015-ös cikkeiből - Kis rovatok, nagy témák

2015.12.30. 17:30, subrecorder

cesariaevora0916_1.jpg

Idén is folytatjuk hagyományunkat, miszerint az évet 2010201120122013 és 2014 után ismét legjobb cikkeink összefoglalásával zárjuk. Az összegzés ötödik állomásán, a külföldi és magyar előadókkal készített interjúink, a 2015-ben megjelent magazinjaink legjobb cikkei, valamint a Profül, Magyarradar és Globálradar rovataink írásai kisebb rovatainkban mélyedünk el.

Egyik legnépszerűbb rovatunk a What The Faq, melyben nem feltétlenül zenei figuráknak tesszük fel mindig ugyan azokat a kérdéseket, ebből pedig mindenki sok újdonságot tudhat meg róluk. Lássuk, idén kik kerültek velünk szembe: Ganxta Zolee, Till Attila, Fluor, Péterfy Gergely, Janklovics Péter, Bérczesi Róbert, Laár András, Dragomán György, Udvaros Dorottya, Tereskova.

Hangszer- és lemezgyűjteményéről idén öt személyt kérdeztünk meg, Ákost, Milkovics Mátyást, DJ Tituszt, Suefót és Nótári Pétert.

Ebben az évben virágzott ki igazán világzenével foglalkozó rovatunk, a Világrecorder, nekünk ez az egyik kedvencünk az oldalon és a magazinban, legyenek itt egy helyen mind: Afrika zenéje az Egyenlítő mentéről, a skandináv világ zenéje, a Zöld-foki Szigetek zenéje, az irodalom és világzene kapcsolata, menekültügy és világzene, elszigetelt szigetlakók zenéje, világzenék és világkonyhák, magyar folk- és világzene a XXI. században, Párizs zenei térképe.

Szintén komoly témákról szólt Zeneipar rovatunk, melyben idén is megpróbáltuk kicsit más szemszögből bemutatni kedvenc hobbinkat, a zenét. Nézzük, mivel foglalkoztunk behatóbban: 2014 legkelendőbb albumai, növekvő vinyl eladások-  más oldalról, jótékonykodó zenészek, TIDAL, illegális letöltések, Lemezboltok Napja, TIDAL 2, bigdata-biznisz, Apple Music, fizetett letöltések csökkenése, háttérzene és Adele világverő négy hete.

Jó olvasást, jó okosodást!

https://recorder.blog.hu/2015/12/30/valogatas_a_recorder_2015-os_cikkeibol_kis_rovatok_nagy_temak
Válogatás a Recorder 2015-ös cikkeiből - Kis rovatok, nagy témák
süti beállítások módosítása