Válogatás a Recorder 2015-ös cikkeiből - magyar előadókkal készült interjúk

2015.12.26. 08:20, subrecorder

franpalermo_538572_346516452078020_1119314279_n.jpg

Idén is folytatjuk hagyományunkat, miszerint az évet 2010201120122013 és 2014 után ismét legjobb cikkeink összefoglalásával zárjuk. Az összegzés második állomásán - a külföldi előadók után - a magyar zenészekkel és zenei szereplőkkel az elmúlt 12 hónapban készített interjúinkat vesszük górcső alá.

Kezdjük a hazai nagyágyúkkal, év elején rögtön erősen kezdtünk a Sexepillel és Tövisházi Ambrussal, majd friss lemezük megjelenése után beszélgettünk az Amber Smith frontemberével, Poniklo Imrével is. Szintén leginkább az új albumról, na meg Szigetes fellépésükről kérdeztük az Irie Maffiát, de hogy visszatérjünk egy kicsit a visszatérőkhöz, Karanyi is adott nekünk nagyinterjút. Végigvettük Pierrot-val a zenei pályáját, Bognár Szilvia az Anima Sound Systemmel töltött éveiről mesélt, de említhetjük roppant érdekes beszélgetésünket Prieger Zsolttal és Batta Róberttel 1995 magyar elektronikus zenéjéről. Ha pedig már a nagyoknál tartunk, az Apostol azért ide tartozik nem?

Még tavaly decemberi lemezbemutató nagykoncertjét vettük át a Bin-Jippel, nem sokkal sajnálatos szünetre vonulásuk után kérdeztük a Hangmás frontemberét, Minda Endrét és az is kiderült, hogy Karafiáth Orsolya eredetileg zenésznek készült. Második albumát jelentette meg az Elefánt, persze, hogy interjúztunk velük, ugyan ez mondható el a Szabó Benedek és a Galaxisok névadójáról. Három feltörekvő magyar formáció címlapot is kapott nálunk, ennek megfelelően a Passed, a Bermuda és a The Biebers is leült velünk szembe. Gyorsan kérdeztünk párat a Middlemist Redtől, és japán turnéjáról Jónás Verától is, megtudtuk, hogy miért kellett lassítania Takáts Eszternek, hogy miért iszonyatosan kúl a Fran Palermo, hogy sikerült kiadnia végre lemezét a Tér-Időnek, hogy készítette el az év egyik legjobb kiadványát az EZ Basic és hogy hogyan lett a hazai szcéna egyik legegyedibb színfoltja a Kerekes Band.

Lemeztáska rovatunk idén magyar fronton dübörgött igazán, lássuk a névsort: DJ Bootsie, iamyank, Horváth Gergely, FrenkKőváry Zoltán (The Trousers), Micsoda Dániel (Zanzinger), Lévai Balázs, Csongor Bálint (Subscribe), Galla Miklós, Revue, Jero (Turbo), Paddy (and the Rats), Pély Barna, DJ Madd, Upor András, Balasi Ádám (BABEL), Lóci (Játszik), Kozmix, Horváth Gáspár, Dnte, Fodor Máriusz (Magashegyi Underground)

https://recorder.blog.hu/2015/12/26/valogatas_a_recorder_2015-os_cikkeibol_magyar_eloadokkal_keszult_interjuk
Válogatás a Recorder 2015-ös cikkeiből - magyar előadókkal készült interjúk
süti beállítások módosítása