Így hallgattok ti – Magyar írók a zenéről: Karafiáth Orsolya

2015.06.18. 17:02, rerecorder

karafiath_1.jpg

A 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál után vagyunk és éppen véget ért az 5. Margó Irodalmi Fesztivál és a 86. Ünnepi Könyvhét is, a legjobb alkalom, hogy megkérdezzünk közel harmincat kedvenc íróink, költőink közül életük meghatározó zenei élményéről és arról, hogy tudnak-e írás közben zenét hallgatni. A 32. Recorder magazin monumentális Irodalom és zene összeállításából Esterházy PéterBarnás FerencGyőrffy ÁkosMán-Várhegyi RékaKiss Tibor NoéKemény ZsófiSirokai MátyásTóth KingaKemény LiliTotth BenedekKiss NoémiBabiczky TiborPéterfy GergelyDragomán GyörgySzvoren EdinaTóth KrisztinaTérey JánosDarvasi LászlóGrecsó Krisztián,Hartay CsabaPoós ZoltánKun ÁrpádLanczkor GáborLackfi János és Szálinger Balázs után Karafiáth Orsolya válasza olvasható.

Ezekre a kérdésekre vártunk választ összeállításunkban:


1. 
Mi a meghatározó vagy kedvenc popzenei lemeze, zenei élménye, jelentős, netán sorsfordító koncertélménye?
2. Szokott-e írás közben zenét hallgatni, segíti-e a zene az írásra való koncentrálást, és ha igen, milyen zene?

karafiath_elvis.jpgKarafiáth Orsolya

1. Mini a Pecsában. Első koncert, amin nem aludtam el, talán mert már kicsit nagyobb voltam. De addig se volt kellemetlen a koncerteken pihenni – egészen felnőtt koromig később is csak zenére tudtam elaludni, egész éjjel szólt a walkman a fülemben.

2. Egyik legidegesítőbb szokásom, hogy munka közben és végtelenítve szeretem hallgatni ugyanazt, ezért is jobb, ha egyedül vagyok, mikor dolgozom. Ki bírná ezredjére is Elvist, és az újrafelfedezett kilencvenes éveket? A Pulp rengeteg írói válságon átsegített már, de volt, aki őket miattam utálta meg...


KARAFIÁTH ORSOLYÁVAL KÉSZÜLT FRISS INTERJÚNK ELVISRŐL ÉS MINDEN MÁSRÓL.

Elvis ezredszerre: 


és a Pulp, hát lehet ezt megutálni? 


nyitókép:
Valuska Gábor

https://recorder.blog.hu/2015/06/18/igy_hallgattok_ti_magyar_irok_a_zenerol_karafiath_orsolya
Így hallgattok ti – Magyar írók a zenéről: Karafiáth Orsolya
süti beállítások módosítása