Huszár András – kedvenc 2022-es dalok

2023.01.12. 19:49, Gaines

246859c9-b0b5-444c-8244-7614cb002d8f_1613831_tablet_landscape_large_16_9.jpg

Összegeztük a legjobb 2022-es külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt évből. 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os2017-es2019-es2020-as és 2021-es felvonás után szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2022-es kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók playlistben, rövid kommentárokkal. A második dj Huszár András. (A nyitóképen a The Linda Lindas.)

A 2022-es személyes kedvenc dallisták sorát Frank Olivér nyitotta meg.

EZEK VOLTAK 2022 LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI A RECORDER SZERINT.

 

 

Rosalía: Delirio De Grandeza

Végtelenül megnyugtató és érzéki dal, amiben Rosalía egy klasszikus 1968-as kubai bolerót spékel meg egy ravaszul beúsztatott Soulja Boy-hangmintával. Főleg ezt a végét szeretem, mindig várom, hogy kiteljesedjen ez a latin-hiphop mix, de csak azért sem oldja fel a feszültséget.

Beton.Hofi feat. Baba Aziz: Pulled Pork

A szám, amit a legtöbbször hallgattam meg idén. A szám, amit a legtöbbször tettem ilyenkor repeatre. A szám, amit sosem tudok úgy hallgatni, hogy ne ugyanazt a hatást érje el, mint először. Hofi csendes, mélázó hangja, a house vágyakozó lüktetése, Aziz outrója mélyen megszólít. Ez a hajnali négy órai lelki válságok, feltámadások, sztázisok zenéje.

„MÁR EGY EMBERRE VAGYOK GYAKORLATILAG BÁRKITŐL” – BETON.HOFI-INTERJÚNK.

6363: Énénén

Kezdjük el bedöngetni a bulit. Lusta Geri beatje akkorát húz, hogy a kanyarban hagyja az eredetit.

clipping. feat. Jonathan Snipes: nothing is safe (remx)

Hogyan lehet ilyen erotikus egy szám, ami az erőszakos halál kérlelhetetlen, elkerülhetetlen eljöveteléről szól? Csak azért, mert Daveed Diggs hangja nem tud nem kéjesen borzongatni? Imádtam, amikor a clipping. Tiny Desk koncertfelvételén a horrorcore noise-hiphop egyszer csak átúszott ebbe a klubbanger remixbe, nagyon boldog vagyok, hogy lett belőle hivatalos verzió. Minden alkalommal testen kívüli élmény, amikor a refrénkiállásból visszatér a beat.

Beyoncé: Pure/Honey

Testen kívüli élmény, #2: amikor az első Renaissance albumhallgatásom végén meghallottam a ballroom chant hangmintát. Baddest bitch produkció.

Louie Vega feat. Robyn: All My Love

Igen, a válogatásom első fele egy mini clubbing mix. És ebbe kell egy új Robyn, meg végképp kell új Louie Vega. Perfekt kombó és kollab.

Rico Nasty feat. Fred again: Jungle (Rico Nasty Remix)

Engedjünk el mindent ebből az átkozott, mániás, szédítő 2022-ből.

Kendrick Lamar: Rich Spirit

Lejövő. Szép, szomorú.

FKA Twigs feat. Daniel Caesar: Careless

Annyira törékeny ez a dal. Sebezhető. Olyan meghatóan mesél arról, milyen radikális dolog megbízni valakiben.

ÖRÖMET SAJTOLT A SZENVEDÉSBŐL. FKA TWIGS-KRITIKÁNK.

MUNA: Home By Now

Van valami a MUNA szintetikusságában (főleg az énekben), ami miatt nem tudom úgy szeretni őket, amennyire szeretném, de attól még ez egy tagadhatatlanul ütős melankolikus diszkó-popsláger.

Taylor Swift: Bejeweled

2022 lett az az év, amikor Taylor-pilled lettem, igaz, ez kimerül az utolsó három albumában, és egyelőre nem is nagyon kívánkozok messzebb. Az egyik kedvenc refrénem az évből, pedig a „don’t put me in the basement / when I want the penthouse of your heart”’ sorokat pont nem tudom komolyan venni (a szöveg többi része szuper). De na, szeretném annyira magabiztosan szexinek és incselkedőnek érezni magam, mint Taylor a refrén elején.

Sampa The Great feat. Angélique Kidjo: Let Me Be Great

A másik kedvenc refrénem az évből. Az egész lemez szuperizgi, de e betetőzés eufórikus, felszabadító.

The Linda Lindas: Growing Up

Most speciel, ahogy ezt írom, épp halálosan fáradtnak érzem magam, de amúgy így szeretnék átrobbanni 2023-ba, azt akarom, hogy ez a szám fémjelezze az új évet.

 

HUSZÁR ANDRÁS KEDVENC 2021-ES DALAI ITT HALLHATÓK

A 2020-ASOK PEDIG ITT

A 2019-ESEK ITT

https://recorder.blog.hu/2023/01/12/huszar_andras_kedvenc_2022-es_dalok
Huszár András – kedvenc 2022-es dalok
süti beállítások módosítása