A kihagyhatatlanok – Sziget top 13, 2013

2013.08.02. 13:00, rerecorder

blur2013.jpg

A 21. Sziget fesztivál legjobb fellépői az aktualitásokkal visszatérő nagynevű (Nick Cave, Franz Ferdinand), a teljességgel menő (Tame Impala), a Sziget-szűz szólista (Bat For Lashes, Michael Kiwanuka, Woodkid) előadókból kerülnek ki és persze mindezek koronájaként fő helyen a Magyarországon még soha nem járt, újjáalakult Blur.


Muzsikás
– augusztus 6., kedd, 19.00, Világzenei nagyszínpad

A 40. jubileumi szuperkoncertjét a Sziget nulladik napján tartó magyar népzenei legenda, a Muzsikás különösebb bemutatásra nem szorul, nemzeti kincsünk rengeteg vendéggel ünnepel, köztük olyan nemzetközi sztárokkal, akikkel kollaboráltak korábban: Woven Hand, Alexander Balanescu.

KARRIERÁTTEKINTŐ NAGYINTERJÚNK A NEGYVEN ÉVES MUZSIKÁSSAL.


Quimby Csodaországban – augusztus 6., kedd,  20.30, Nagyszínpad

A Quimbyt sem kell a kályhától kezdeni, az ország talán legnépszerűbb koncertzenekara egy egész napos fiesztát, egészen különleges izgalmakat ígért, amibe a teljes szigetre kiterjesztett szürreális élmények, különleges koncertek és persze egy monstre, karneváli buli is belefér, ráadásul a zenekar történetét feldolgozó könyv is ekkora jelenik meg.

EXKLUZÍV RÉSZLETEK A QUIMBY CÍMŰ KÖNYVBŐL ITT.


The Joy Formidable – augusztus 7., szerda, 16.00, Party Aréna

A wales-i rocktrió fokozatos építkezéssel jutott el zajos, shoegaze-es dalaitól a nagyszabású, már-már stadionos megszólalásig, de közben megőrizte báját, ami leginkább a frontleányból, Ritzy Bryanből sugárzik. Idei, második albumuk slágeressége élőben még hatásosabb.

the-joy-formidable-2013.jpg


Nick Cave And The Bad Seeds
– augusztus 7., szerda, 21.30, Nagyszínpad

Egyrészt Nick Cave a rockzene egyik legkarizmatikusabb alakja, akit mindig érdemes látni, másrészt a hosszabb szünet után kijött idei Bad Seeds-album dögös lett, harmadrészt Cave az utóbbi években jobban élvezi a színpadot, mint korábban bármikor, úgyhogy nem kevés kontaktusra lehet számítani a közönséggel.


MINDA ENDRE A HANGMÁSBÓL KRITIKÁT ÍRT A BAD SEEDS-ALBUMRÓL, ÉS AZT ÜZENI NICK CAVE-NEK, KAPJA BE.


Bat For Lashes – augusztus 7., szerda, 23.30, A38 Színpad

Kiheverni sem lesz idő Cave attakjait, máris egy másik kihagyhatatlan koncert következik. Bat For Lashes három lemez alatt biztosította be az egyik legjobb, legeredetibb kortárs dalszerző-énekesnő címet, szuggesztív személyisége csak úgy ragyog a színpadon, lehetetlen nem rá figyelni, úgyhogy ezt a koncertet is nagyon várjuk.

Totally Enormous Extinct Dinosaurs – augusztus 7., szerda, 1.00, A38 Színpad

Totál nagy show várható a totál hülye név mögött megbúvó szinti-popos, house-os producer, Orlando Higginbottom fellépésétől. Fura hangszerek, vad kosztümök, látványos vizuális körítés, a nyitónap méltó lezárásának tekintjük ezt a bulit, és nem tervezünk be csalódást B-verzióként.

teed.jpg


Regina Spektor
– augusztus 8., csütörtök, 16.00, Nagyszínpad

Szegény Regina Spektor talán nem a legalkalmasabb helyszínen és időpontban lép fel, de ettől még kötelező a koncertje, mert egy elbűvölő zongorista-énekesnő, akinek sokszor egyórányi szuper dala van, úgyhogy garantáltan izgalmasan tölti majd ki fellépési idejét. Ujjak köré csavarás is elképzelhető.

Michael Kiwanuka – augusztus 8., csütörtök, 21.40, A38 Színpad

Kiwanuka viszont jókor lesz jó helyen, a soulos, folkos, bluesos, tiszta szívű dalokkal kiálló gitáros-énekes maga az ölelnivaló szimpatikusság, itt ráadásul tényleg a szerzemények jelentik a főszerepet, úgyhogy áhítattól sem mentes koncert várható. Kiwanuka nyerte a BBC Sound Of 2012 szavazást, ha valakinek esetleg ez lenne a hívókártya.

kiwanuka.jpg

Blur – augusztus 9., péntek, 21.30, Nagyszínpad

Te jó ég! Mivel a Blur még csak legrosszabb formájában sem járt nálunk soha (ellentétben a többi nagy britpop zenekarral, az Oasis-szel, a Pulppal és a Suede-del), már csak ezért is az idei Sziget egyik kulcskoncertje várható, ráadásul jó formában turnéznak és talán még lemezt is készítenek, szóval a tiszta nosztalgia is elkerülhetőnek tűnik. De ha az is lesz: ez a kilencvenes évek egyik legjobb zenekara: muszáj látni!


A NYÁRI FESZTIVÁLFELLÉPÉSEK KÖZÖTT AKÁR EGY ÚJ ALBUMOT IS FELVEHET A BLUR.


Woodkid – augusztus 9., péntek, 23.30, A38 Színpad

Woodkid már videóival is világhírű volt, amikor dalszerző-előadóként is felhívta magára a figyelmet. Ennyiből is könnyedén összerakható, hogy élő fellépése sem csak a sötét színpadra korlátozódik, komoly vizuális körítés várható és persze a szépen felépített elektropopos dalok élő változatai.

Emilíana Torrini – augusztus 10., szombat, 19.50, A38 Színpad

Emilíana Izland egyik büszkesége, habár nevéről nem feltétlenül asszociálunk az északi országra, dalaiból viszont azért átjön a hűvös szépség. Torrini ősszel új lemezt ad ki (erről az első dalt már bemutattuk itt), mely előtt csak a Szigeten lép fel, úgyhogy kivételezett helyzetben érezhetjük magunkat és már csak ezért is nézzük meg a szombati nap legjobbnak ígérkező koncertjét.

torrini.jpg


Franz Ferdinand
– augusztus 11., vasárnap, 19.30, Nagyszínpad

A Franz Ferdinand harmadszor jön a Szigetre, imádják a helyszínt, sőt mint megtudtuk, maradnak is Budapesten pár napig. Aztán meg a Sziget után néhány héttel jelenik meg negyedik nagylemezük, úgyhogy nekik is, nekünk is izgalmas koncert várható, a vasárnapi zárónap utolsó jó nagyszínpados fellépése.

Tame Impala – augusztus 11., vasárnap, 21.40, A38 Színpad

Amit persze követ még egy nagyon izgalmasnak remélt előadás, melyet az utóbbi évek talán legjobb pszichedelikus rockzenekara, az ausztrál Tame Impala ad az A38 Színpadon. A 2012-es év kedvenc Recorder-lemezét elkészítő társasághoz talán nem is kell ennél több ajánlólevélként, de azért még hozzátesszük, hogy baszott jók élőben!

+13 további ajánlat

Everything Everything (08.07., 18.00, A38 Színpad)

Jártak már Budapesten, most erős idei albummal jönnek.

Nina Kraviz (08.07., 23.30, Party Aréna)

Sokat szereplő, ellentétes érzelmeket kiváltó, remek orosz dj-producer.

Dizzee Rascal (08.08., 17.45, Nagyszínpad)

Mindig buli. Most is az lesz.

Mystery Jets (08.09., 16.00, Nagyszínpad)

Szerethető, bohókás indie, élőben is megnyerő.

!!! (08.09, 17.45, Nagyszínpad)

Legutóbb is buli volt az A38-on.

Calexico (08.09., 19.45, Világzenei nagyszínpad)

Bizonyítottak már a világzenein, mindig jók.

Little Boots (08.09., 19.50, A38 Színpad)

Most nem dj-zéssel, hanem lemezzel jön kisbuci.

Peter, Björn And John (08.09., 21.40, A38 Színpad)

Visszatérő jó svédek, két éve voltak a Szigeten.

Rangleklods (08.09., 1.00, A38 Színpad)

A38-on is jók voltak tavaly, buli várható.

Editors (08.10., 17.45, Nagyszínpad)

Új lemezzel térnek vissza a Szigetre.

Empire Of The Sun (08.11., 21.00, Party Aréna)

Ők is új lemezzel térnek vissza a Szigetre.

Zaz (08.11., 19.50, A38 Színpad)

Rendkívül népszerű francia útszéli sanzonpop és jó.

Katy B (08.11., 23.30, A38 Színpad)

Útban második lemeze, a tavalyi Volt után ismét bizonyíthat.

Címkék: magazin sziget rec014
https://recorder.blog.hu/2013/08/02/a_kihagyhatatlanok_sziget_top_13
A kihagyhatatlanok – Sziget top 13, 2013
süti beállítások módosítása