Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 2. rész (magyar zenészekkel készült interjúk)

2012.12.27. 12:34, rerecorder

buubble01_1.jpg

Ahogy 2010-ben és 2011-ben, úgy most is visszatekintünk a Recorder elmúlt 12 hónapjának legfontosabb anyagaira néhány meghatározó téma és cikktípus mentén. Elsőként összegyűjtöttük a külföldi előadókkal készített interjúinkat, másodszorra pedig a magyar zenészekkel való beszélgetéseinket, hogy aki év közben lemaradt volna valamelyikről, most pótolhassa.

Magyar előadókkal készített interjúink sorát kezdjük a külföldi előadókkal készített interjúink átvezetésével, ugyanis az Empty Music félig magyar, félig ausztrál formáció Hajós-Dévényi Kristóffal és Scott Dann-nel - mindkettőjükkel beszélgettünk. Bródy Jánossal életműösszegző, kétrészes interjút készítettünk és a marionette ID-nek is a teljes karrierjét átfogta beszélgetésünk. Grabowskyval a re-editek világába merültünk, a Hangmás frontemberét és annak húgát pedig egy speciális koncert kapcsán kérdeztük. A 30Y-nal klipforgatásról és készülő lemezről, a Quimby-vel európai turnéról beszélgettünk. A Tankcsapdával szintén kétrészes interjú készült. A Mystery Ganget első magyar nyelvű lemezének megjelenésekor kérdeztük, Ákossal pedig első szinti-popos szólólemezéről beszélgettünk. Lovasi Andrást egy Kispál és a Borz feldolgozáslemezről kérdeztük, Péterfy Borival és a Heaven Street Sevennel (velük is két részben) őszi nagylemezeik megjelenésekor interjúztuk. A Kolinnal friss klipjéről beszélgettünk, Karányival új lemezéről, a Mooggal pedig a zenekar amerikai tapasztalatairól.

Speciális interjúkat is készítettünk: Lemeztáska rovatunkban kedvenc zenékről kérdeztük a focista-zenész Dombi Tibort, Prieger Zsoltot és Oltai Katát. Kerekasztal-beszélgetést tartottunk dj-kkel, promóterekkel a West Balkán tragédia egyéves évfordulóján a hazai partihelyzetről. Rátgéber László válogatott kosárlabda edzőt a zenéről kérdeztük, a Budapesten forgatott Queen-film producereit Freddie Mercury-ékról. Divat és zene tematikánk kapcsán öltönyös magyar zenészeket faggattunk ruhadarabjaikról, Holdampf Linda stylistot pedig a tévés énekes-vetélkedőkről. Fenyő Miklóst koncertélményeiről kérdeztük, Karácsony Jánost és Németh Zsófiát lemezvásárlásra invitáltuk. A Carbovaris, az Ivan & The Parazol és a Mary Popkids frontembereivel a cukormázas popzenéről beszéltettük, a Dr. Beat, a Polar Dear és a Nouvelle Phénoméne tagjait pedig a szinti-pop múltjáról és a jelenéről beszéltettük. Körkérdést intéztünk zenészeinkhez addikció, édesség-addikció témakörben, sőt kedvenc sportolóikról is megkérdeztük őket az Olimpia idején (ahogy olimpikonjainkat is kedvenc zenészeikről).

https://recorder.blog.hu/2012/12/27/valogatas_a_recorder_2012-es_cikkeibol_1_resz_magyar_zeneszekkel_keszult_interjuk
Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 2. rész (magyar zenészekkel készült interjúk)
süti beállítások módosítása