A Carson Coma már stadionrockzenekarként ünnepli az 5. születésnapját

2023.09.12. 08:45, srecorder

carsoncoma2023.jpg

Több teltházas Budapest ParkSziget nagyszínpados fellépések és egy saját minifesztivál után újabb mérföldkőre készül a Carson Coma, akik stadionrockzenekarként, egy spéci körszínpadon ünneplik az 5. születésnapjukat 2024. április 6-án az MVM Dome-ban.

„Számunkra is teljesen új, izgalmas koncepcióval készülünk: a klasszikus színpad-közönség távolságtartós farkasszemezése helyett azt találtuk ki, hogy a nézőtér közepén állítjuk fel a színpadot, így a közönség minden irányból a lehető legközelebbről tudja nézni azt, hogy eljátsszuk az elmúlt 5 év slágereit. Továbbá az is elmondható, hogy ez az első olyan koncertünk, aminél ennyire kiemelt figyelmet fordítottunk a vizuális elemek kitalálásánál – az biztos, hogy megismételhetetlen este lesz!” – mondta a zenekar az eddigi legnagyobb szabású koncertjéről, amit a Budapest Parkban tartott, szeptember elsejei minifesztiválon jelentettek be (erről mi is beszámoltunk, plusz itt egy óriási fotógaléria is).

A fellépéshez egy kisfilmet is forgattak Thuróczy Szabolcs főszereplésével, amit a ráadás előtt vetítettek le a Parkban  ez már a neten is fent van. A koncertre különleges együttműködésekkel és extra látvánnyal készülnek. Jegyek kaphatók (sőt, a harmada már el is kelt) a www.livenation.hu oldalon, Facebook-esemény errefelé.

A Carson Coma az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikertörténete a hazai könnyűzenében: négy év alatt négy nagylemezt adott ki, és nagy rajongójuk, Lovasi András is megállapította, hogy egy-két év alatt jutottak el oda, ahová itthon tíz alatt szokás. Eddigi legjobb lemezükről, a Digitális/Analógról itt beszélgettünk velüka felnőtté válós albumukról, az idei IV-ről pedig így írtunk: „Ha már szatíra és terápia, a szimplán csak IV címen futó új album tizenöt száma már messze maga mögött hagyja a kordzakós-iskolabuszos kezdeteket. A felnőtt léttel birkózás nyomai már az előző lemezen is felfedezhetők (Osztálytalálkozó és társai), most viszont az úgynevezett magyar valóság sokkal vaskosabban szivárog be a dalokba. A tónus picit sötétebb és komolyabb, ami jótékonyan árnyalja és finom új rétegekkel gazdagítja a játékosságot és jókedvet."

 

Dzsúdló, Vitáris Iván, a Blahalouisiana és az Analog Balaton után nemrég a Carson Coma volt a Koncertsztorik podcastunk vendége. Hogyan élik meg az elsöprő sikert, a több ezer sikítozó rajongót, és a rohadt nagy színpadokat? Miért kerülnek töredék másodpercekre egzisztenciális válságba, és miből születnek a csupaszív, energikus koncertek? A zenekar két ritkábban nyilatkozó tagját, Bóna Zsombor gitárost és Gaál Péter ütőhangszerest sikerült mikrofonvégre kapnunk.

https://recorder.blog.hu/2023/09/12/a_carson_coma_mar_stadionrockzenekarkent_unnepli_az_5_szuletesnapjat
A Carson Coma már stadionrockzenekarként ünnepli az 5. születésnapját
süti beállítások módosítása