Itt az Analog Balaton új stúdiósessionje, ami még annál is jobb, mint gondolnád

2023.07.21. 10:36, srecorder

analog_balaton_studio_session.jpg

Neonfényerdős stúdióban, a zenészek közé táncolva csavarodhatunk bele az Analog Balaton élő szettjébe, amit 6363-mal, Superflake-kel, Szendrői Csabival és fülgyönyörködtető Dolby Atmos-hangzással is megfejeltek.

Miután hosszú ideig csak élőben lehetett meghallgatni a számaikat, az elmúlt években nagyobb fokozatra kapcsolt az okos-bulis elektronikába önironikus altert öntő Analog Balaton. A LENT című nagylemezt tavaly a felszabadultabb Csússz le követte, most pedig itt az új live session, amiben majdnem a teljes EP-t eljátsszák. „Az elmúlt fél évben egy kis videón dolgoztunk haverjainkkal, ahol végre lehetőségünk volt a zenét és a képi világot olyan szinten összehangolni, ahogy már régóta szerettük volna. Azért ezeket a számokat választottuk, mert ezekből még nem került fel élő verzió és szerettünk volna picit hozzányúlni, a lemezverziótól picit elrugaszkodni” – mondta Zsuffa Aba.

analog_balaton_werk_foto_varga_orsi.jpgZsuffa Aba a stúdiósession forgatásán. Fotó: Varga Orsi.

És tényleg: az önironikusan mérges Féreg, a mediterrán gitározással nyitó, aztán beboruló Csússz le, és a menőn szétcsúszott Pupilla is még ütősebb így, ráadásul itt van az összes vendég is a számokból, a hiperlazán rappelő 6363, a pult mögött varázsoló Superflake, azaz Fodor Máriusz, és az Elefánt-énekes Szendrői Csaba. A számokat egyetlen snittben vették fel, lassú svenkek, arcba mászó premier plánok, és persze neonfényerdő alapoz hangulatot a kisfilmben. „Szerettem volna teljesen kontrollált környezetben egy olyan filmet csinálni, ami végig látványos és izgalmas, nincs tele felesleges váltásokkal/vágásokkal, és az a célja, hogy a zenét szolgálja ki” – mondja a rendező, Buday Mátyás Manó. „Szenvedélyprojekt lévén egy nagyon pici, de annál lelkesebb stábbal hoztuk össze ezt a forgatást szilveszter harmadnapján, ami számomra egy nagyon különleges élmény volt. Mindenki beleadott mindent, aki részt vett ebben a projektben, és senki sem a pénz miatt volt ott, amitől még családiasabb volt a hangulat.”

Nemrég az Analog Balatonnal is beszélgettünk a Koncertsztorik című podcastsorozatunkban, ahol a srácok elárulták, hogy év elején jelentős technikai updatelésen esett át a szettjük, és ezzel a hangzásuk is megújult. Ezt hallhattuk már a nyári fesztiválszezonban, illetve májusban is, amikor az első co-headliner-bulijukat adták a Budapest Parkban, a live session felvételekor azonban még nem azokat az eszközöket használták, amiket azóta beújítottak. „Ott csak annyi volt a különbség, hogy használtunk egy kis varacskos acid techno szintit, TD-3 a neve. Ott a varázslat inkább az utómunkában volt. Még sosem kevertünk Dolby Atmost, nagyon jó játék. A végeredményre nagyon büszkék vagyunk.” – mesélte Aba.

A stúdiósession felvétele a Publicis Groupe Hungary támogatásával valósult meg, a három dalból Dolby Atmos-mix is készült a WMMusicDistribution támogatásával. A fénydesignért Nagy András László felelt.

Az Analog Balatonnal készült podcastunkat ide kattintva tudod meghallgatni.

 

Analog Balaton a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/07/21/itt_az_analog_balaton_uj_studiosessionje_ami_meg_annal_is_jobb_mint_gondolnad
Itt az Analog Balaton új stúdiósessionje, ami még annál is jobb, mint gondolnád
süti beállítások módosítása