Filmzenés fúzió, trombitával – Premier! Mr. Moodburn feat. Subicz Gábor: Carnival

2024.07.16. 09:53, srecorder

mr-moodburn-subicz-gabor.jpg

Kvartetté bővül új dalában a filmzenés fusiont játszó Mr. Moodburn, akiknek zenéjét a Subtones-főnök Subicz Gábor trombitája emeli új szintekre – augusztusban vele lépnek majd az Opus Jazz Club színpadára is.

„Gábor hihetetlen színeket és energiákat hozott közénk, már a közös munka első pillanataiban úgy éreztük, mintha mindig is a zenekar negyedik tagja lett volna. Szerencsére maga a dal is kiválóan alkalmas ilyen baráti és önfeledt pillanatok megélésére, ezért kapta a Carnival címet. Külön köszönetet szeretnénk mondani Mazán Attilának és a Csend Stúdiónak a profi munkáért és a nyugodt atmoszféra megteremtésért” – mondta Borbély Mátyás, a Mr. Moodburn vezetője.

„POFÁTLAN, DE NAGYON SZÉP” – SUBICZ GÁBOR KEDVENC 2022-ES ZENÉI

„Amellett, hogy már korábban is jó barátságot ápoltunk Gáborral, főként a Subtones zenekarnak vagyunk nagy rajongói. Mindig is nagyon hiánypótlónak tartottuk azt a trombitálást és zeneszerzéshez való hozzáállást, amelyet ott megvalósít, ezért nem is volt kérdés, amikor lehetséges vendégeken gondolkodtunk, hogy ő lesz a megfelelő. A trombita teljesen új színeket hoz az általunk megszokott triófelállásba, nem csak azért, mert így még egy szólista van a zenekarban, hanem mert a dalok hangulata, kifejezőereje is növekedett az ő játéka által.”

Mr. Moodburnben Bubenyák Zoltán (billentyűk) és Mihalik Ábel (dob) játszik Mátyással a film- és videójátékzenék hatásától sem mentes jazz-rockot, izgalmas atmoszférákkal, spontán, agyas szólókkal. 2019-ben jött ki az első lemezük Your Last Days on Planet Earth címmel, majd kisebb kihagyás után, 2022-ben kezdtek el újra komolyabban foglalkozni a zenekarral, és tavaly itt, a Recorderen debütált az elmúlt évek live sessionjeit keretbe foglaló, science fiction hangulatú nagylemezük, a Dystopia Radio.

A Mr. Moodburn augusztus 22-én játszik az Opus Jazz Clubban, ahol Subicz Gábor több számban is a vendégük lesz. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Mr. Moodburn a Facebookon. Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/07/16/filmzenes_fuzio_trombitaval_premier_mr_moodburn_feat_subicz_gabor_carnival
Filmzenés fúzió, trombitával – Premier! Mr. Moodburn feat. Subicz Gábor: Carnival
süti beállítások módosítása