Huszár András – kedvenc 2021-es dalok

2022.01.24. 11:01, srecorder

boburnham.jpg

Összegeztük a legjobb 2021-es külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt évből. 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os2017-es2019-es és 2020-as felvonás után szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2021-es kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók playlistben, rövid kommentárokkal. A mai dj Huszár András. (A nyitóképen Bo Burnham.)

A 2021-es személyes kedvenc dallisták sorát Frank Olivér nyitotta meg.

EZEK VOLTAK 2021 LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI A RECORDER SZERINT

 

Sparks: So May We Start

A vérpezsdítő nyitószám az Annette című őrült francia musicalből, mostantól ha bárkinek bármit el kell kezdenie, csak ezzel a zenei aláfestéssel kezdheti el.

Beton.Hofi feat. Kapitány Máté: MALÉV

Napról napra változik, melyik számot szeretem a legjobban hallgatni a lemezről, viszonylag kevés van, ami kimarad a rotációból. Most épp orrhosszal ez győzött a MALÉV-szignálos szintetizátor-hangminta miatt.

Tyler, The Creator: CORSO

Tyler végre megint acsarog!

6363 feat. Csendrői, Oriza: Sznob

Az év poénja az a háttérben elmormolt „…mármint hogy önbe”.

SOSEM POSHADT A ZENÉNK - INTERJÚZTUNK A SPARKSSZAL.

Tony Allen feat. Sampa The Great: Stumbling Down

Kígyóbűvölő beat, perfekt flow Sampától.

Little Simz: Fear No Man

Az az egyetlen baj a Fear No Mannel, hogy nem rendes afrobeat hosszúságú, minimum negyedórásnak kéne lennie.

Hundred Sins feat. Lidokami: Útvesztő

Ha nem csendül fel az Eufória második évadjában, akkor valaki valahol nagyot hibázott.

Ress: nCore

Ress tavalyi szóló EP-je is remek, de a Kapitány Mátéval és Lil Frakk-kal közösen összebolondozott Kontroll végére beszúrt, melankolikusan filozofáló nCore az igazi szintlépés. Nagyon szeretem a refrénjét.

A DOBOS, AKIT CSAK NÉGY MÁSIK TUDOTT PÓTOLNI.

Mmamt: A róka

Úristen, mekkora dal! Lélegzetelállítóan intim grandiozitás, pazar hangszerelés, imádom, ahogy építkezik. „Ha lefekszem, mindenki meghal / Ha felkelek, mindenki él”, shit, man.

Dzsúdló: Virágok

Jól áll Dzsúdlónak a poposabb irány. A kedvenc pillanatomat a lemezről a Szürke szállítja, amivel alapból amúgy még mindig kicsit hadilábon állok, de ahogy a refrén visszavált a verzére, abba mindig beleborzongok. Na de ez a dal nem a Szürke. Muszáj teljes szívvel beleállni a refrén passzív-agresszív önsajnáltatásába. „Amúgy nem.” Haha! Zseniálisan kicsinyes.

Analog Balaton: Könnyű

Szerelmes vagyok a Könnyű klipjébe.

Mitski: The Only Heartbreaker

Idén jön az új Mitski-lemez! Juhú! Nem állítom, hogy mindhárom kislemezdal ugyanúgy felcsigázott, de a szintipopos The Only Heartbreaker tökre működik.

Olivia Rodrigo: enough for you

Fogadok, hogy sokkal többet fog pörögni ez a lemez még nálam a jövőben, mint több olyan album, amit feljebb taksáltam az év végi toplistámon. Kell egy hangkieresztős ballada is a lejátszási listára.

Apey: Confessions

Apropó, énekhang. Megőrülök ezért a hangért.

Genesis Owusu: No Looking Back

Fincsi gospel-r’n’b levezetésnek.

Bo Burnham: That Funny Feeling

A dal, ami összefoglalja nemcsak 2021-et, hanem ezt az egész elbaszott digitális érát, amiben élünk. A dal, ami a legjobban működik Bo Burnham Inside című egyszemélyes specialjéből a vizuál nélkül, sőt, utólag hallgatva bontakozik ki igazán. A Phoebe Bridgers-cover is szuper.

HUSZÁR ANDRÁS KEDVENC 2020-AS DALAI ITT HALLHATÓK

A 2019-ESEK PEDIG ITT

https://recorder.blog.hu/2022/01/24/huszar_andras_kedvenc_2021-es_dalok
Huszár András – kedvenc 2021-es dalok
süti beállítások módosítása