Velkei Zoltán – Kedvenc 2017-es dalok

2018.01.09. 16:41, rerecorder

bicep-150617-616x440.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista –után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös és 2016-os sorozat után itt a 2017-es daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a mai második dj Veleki Zoltán (nyitóképen a Bicep).

A 2017-es személyes kedvenc dallisták sorát Biczó Andrea nyitotta, utána Csada GergelyElekes RolandKomróczki DiaKálmán AttilaLékó TamásMihályi DávidMika LászlóNémeth RóbertRónai AndrásReszegi LászlóSalamon CsabaSoós CsabaSzabó BenedekSzepesi Dániel, Tábori-Simon José és Varga Zsófia volt a dj.


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE VELKEI ZOLTÁNAK A - KEDVENC 2017-ES ALBUMAI.

 

Mr. Mitch ft. Palmistry: VPN

Vannak zenék, amik az első hallgatást követően az emberrel maradnak. Nekem 2017-ben ez a Mr. Mitch-dal volt az, ami rengetegszer eszembe jutott tök váratlanul, és ebből adódóan valószínűleg ezt hallgattam a legtöbbször az év során, noha valószínűleg nem sokkal marad el mögötte a No Reason Bonobótól, ami heteken át az egyik legjobb zeném volt lefekvés előtt. Azt hiszem a dalszövege miatt maradt egész évben velem a VPN. Palmistryt régóta a UK bass egyik alulértékelt tehetségének érzem, engem ezúttal is lenyűgözött.


The xx:
On Hold (Jamie xx Remix)

Az új The xx-lemez kétségtelenül visszaadta a zenekarba fektetett hitemet, leginkább azonban azokat a pillanatokat szoktam várni, amikor Jamie xx elkezdi remixeli saját magukat. Ezeknél érzem mindig azt, hogy teljes mértékben, perszonalizáltan nekem szólnak, és az On Hold sem lett kivétel. Ezt hallgattam tőlük a legtöbbet idén; szenzációs, hogy Jamie xx mennyire érzi ezeket a táncos témákat és mindig milyen jól eltalálja az arányokat. A videoklipért külön hálás vagyok, nagyon szeretem ezt a stílust.


Space Dimension Controller:
Exostack (Kornél Kovács Remix)

Az év egyik meglepetése számomra az volt – és erre tényleg csak november környékén jöttem rá –, hogy sokkal több house zenét hallgattam, mint általában szoktam. Sosem volt vele bajom, de ritkán érzem, hogy nekem szólna. 2017-ben ez másként volt. Többek közt rákattantam a Lost Palms-sorozatra, sokkal jobban odafigyeltem a Don’t Be Afraid-kiadványokra, mint bármikor korábban és nagyon bírtam a DJ Seinfeld-lemezt. Valamikor az év elején esett be ez a remix a hallgatnivalóim közé, és szeretném azt hinni, hogy ezzel kezdődött minden. Gyönyörű darab.


Bicep:
Glue

Tipikusan az, amikor megnézed először a videoklipet, és a zsenialitása azonnal beránt. Benne volt a levegőben, hogy a Bicep nagyot fog gurítani az albumával, de az igazat megvallva engem meg tudott lepni, hogy az a nagy gurítás mégis mekkora lett. A Glue volt az ősz legjobb zenéje és legjobb videoklipje, az évszak legjobb albumáról. A rave nosztalgia számomra ezzel lett teljesen valid, talán mostanra öregedett meg az első generáció annyira, hogy ezek a visszaemlékezések elkezdjenek jönni. Titokban reménykedem, hogy a duó a Rain című számával is kezd még valamit.


I Hate Models:
Sorrows Of The Moon

Az utóbbi években tapasztalt relatíve állóvíz után ismét izgalmas dolgok történnek a technóban. A francia I Hate Models az egyik producer, aki idén már sokadszorra demonstrálta, hogy miért van hatalmas követőtábora világszerte. A 2016-os Warehouse Memories ep-je olyan magasra tette a lécet, hogy egyáltalán nem lett volna szégyen, ha 2017-ben nem sikerül megugrani, erre háromszor is megcsinálta, ami óriási WOW. Választhattam volna tőle a State Of Controlt vagy az Eternal Lonelinesst is, ugyanolyan jók lettek volna. Most érdemes egyébként ismét jobban követni a technót, több előadó is a színtér fölé nőtt, például: Boston 168, Phase Fatale, Tzusing, Ninos du Brasil.


Sasha:
Xpander (Live at the Barbican)

Ez a szám nem tavalyi, de nagyzenekari felállásban eddig nem lehetett hallani, és az a helyzet, hogy baromi jó (ugyanitt ajánlott a Wavy Gravyre is rákeresni). Nem tudom, hogy ebből mennyi Sasha érdeme, mindazonáltal ez is mutatja, hogy a 90-es évek revivalje vélhetően most van csúcsán. Egy régi klasszikus újraértelmezve három tételben, megunhatatlan.


VELKEI ZOLTÁN KEDVENC 2015-ÖS DALAI.

VELKEI ZOLTÁN KEDVENC 2014-ES DALAI ITT HALLHATÓK.

A 2013-ASOK ITT.

A 2011-ESEK PEDIG ITT.

https://recorder.blog.hu/2018/01/09/velkei_zoltan_kedvenc_2017-es_dalok
Velkei Zoltán – Kedvenc 2017-es dalok
süti beállítások módosítása