Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (23: Szlovákia)

2016.07.05. 18:01, rerecorder

flag-map_of_slovakia_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: TörökországIzlandAlbániaOroszországRománia, Horvátország, Ukrajna, AusztriaÍrországCsehországSvédország, SvájcPortugáliaÉszak-ÍrországBelgiumOlaszország, AngliaLengyelországWalesNémetországFranciaország és Spanyolország után a már régebben kiesett Szlovákia zenéjét is bemutatjuk nagy léptékben, pláne, hogy holnapután kezdődik az ország legjobb fesztiválja, a Pohoda, ami a régióban is kiemelkedőnek számít azzal, hogy a legizgalmasabb újonnan felbukkant előadók közül is bemutat jó néhányat.

Szlovákia

Aranylemez: 2000 példánytól.

Kurrens sztárok: A korrekt popszólista Jana Kirschner és Walter Schnitzelsson, a posztrockos The Ills, az indiepopos Billy Barman  és a gitárpopos Peha.

Klasszik sztárok: Az egyik legsikeresebb helyi énekesnő Marika Gombitová, legendás beat- és rockzenekarok (PrúdyFermátaModus, Elán), progrockerek (Collegium Musicum), újhullámosok (Banket) a talán már klasszikusnak számító popénekes Richard Müller vagy épp az alternatívabb, jazzrockos, remek Dežo Ursiny.

Jellegzetes stílusok: A klasszikus beat- és popzenekarok és a belőlük kinőtt szólóprojektek elég fontosak.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/07/05/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_23_szlovakia
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (23: Szlovákia)
süti beállítások módosítása