Kristóf Norbert: Cut Your Hair (EP) + Mindenkinek mindent megköszönni (duett Hó Mártonnal)

2011.12.26. 08:35, -recorder-

A dalszerző-gitáros-énekes Kristóf Norbert szeptemberben itt a Recorderen mutatta be készülő új lemezsorozatának anyagából az első felvételt, a Never Gonna Give You Up című Rick Astley-átiratot, és most karácsonyra megérkezett tőle az első EP is, melyen az említett feldolgozás mellett hat saját új szerzemény is szerepel. A vadonatúj Cut Your Hair EP mellett meghallgatható itt nálunk egy tavalyi miniabum anyaga is (a kettő egyben le is tölthető, egészen Újév napjáig), továbbá egy egészen friss karácsonyi duett is: a Mindenkinek mindent megköszönni, melyben Kristóf Norbert partnere nem más, mint Horváth Márton (akitől a 2011 legjobb magyar lemezei közé választott Dalok a fürdőszobából című Hó Márton és a Jégkorszak-albumot és a 11 című „ledolgozáslemezt” is bemutattuk az elmúlt hetekben).

Kristóf Norbert a következőképpen mesélt a Recordernek a Cut Your Hair című EP születéséről: „Fura időszak az, amikor az ember eldönti, hogy felvesz egy új lemezt, és az elmúlt pár év minden búját, baját, napsütéses pillanatát összegyűjti a kezében, majd egy adott pillanatban szétszórja az üres padlón, és nézegeti, hogy mi mit is jelent. Ahogy egyre telnek a hónapok egyre több és több dolog kerül a padlóra, megjelennek a lakásban más emberek is, akik ugyanúgy odaszórnak pár új dolgot, talán egy-kettő már létezőt is kivesznek belőle, kicsit átírják őket, majd visszahelyezik újra. Most is pont így történt, és kénytelenek voltunk észrevenni, hogy sokkal több minden gyűlt össze, mint amennyit képesek vagyunk ilyen rövid időn belül befejezni, így a következő elhatározásra jutottunk: a NAGY lemezt eltoljuk tavaszra, és azokat a számokat, amik valahogy hangulatuk és milyenségük miatt nem férnek rá erre a nagylemezre, rátesszük egy kicsire, amit elnevezünk Cut Your Hair EP-nek – és amit 2011 karácsonyától egy hétre teljesen ingyen letölthetővé teszünk. Hozzácsapjuk még a 2010-ben megjelent Milk címü másik kicsi lemezt is, és a kettőt egyszerre le is lehet tölteni.

a Cut Your Hair EP január 1-jéig innen tölthető le az említett Milk EP anyagával együtt:
http://www.norbertkristof.com/xmas.zip

FRISSÍTÉS: a Cut Your Hair EP egy idő után lekerült a szerző Bandcamp-oldaláról, de öt dala továbbra is meghallgatható az alábbi ritkasággyűjtemény elején!

a letölthető karácsonyi zip file-ban bónuszként szereplő 2010-es Milk EP anyaga itt hallható:

ez pedig itt Kristóf Norbert és Hó Márton duettje, a Mindenkinek mindent megköszönni című dal, mely lényegében az első magyar nyelvű Norbert Kristof-kiadvány, még ha elég minimalista is a szövege:

Kristóf Norbert novemberben közzétett karácsonyi dala Hó Mártonnal és további zenészbarátokkal közösen:

a Cut Your Hair EP címadó számához is készült egy dalszöveges lyric video:


http://kristhofnorton.bandcamp.com
http://norbertkristof.bandcamp.com
http://www.norbertkristof.com
http://www.facebook.com/pages/Norbert-Kristof-official/174784895883772

lejegyezte: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/26/kristof_norbert_cut_your_hair_ep
Kristóf Norbert: Cut Your Hair (EP) + Mindenkinek mindent megköszönni (duett Hó Mártonnal)
süti beállítások módosítása