Kristóf Norbert: Never Gonna Give You Up (Rick Astley-feldolgozás) – dalpremier!

2011.09.23. 17:40, -recorder-

Nemcsak a Nirvana 1991-es Nevermind albumának jubileuma, Yonderboi lemezmegjelenése és a Pluto lemezbemutató koncertje esik szeptember 23-ára, de Kristóf Norbert dalszerző-énekes születésnapja is. Neki még épp nem a 32., mint József Attila versében, de meglepi maga magát, és minket is: egy rá jellemzően melankolikus feldolgozást mutat be Rick Astley leghíresebb No.1 sikeréből, a rickrolling nevű internetes mém által nemrégiben újra slágerré vált 1987-es Never Gonna Give You Up című táncdalból. A felvétel, melyet itt a Recorderen lehet meghallgatni először, akár rögtön le is tölthető (sőt e premier mellé ráadásként megmutatjuk másik friss feldolgozását, melyet a Drive – Gázt! című aktuális sikerfilm A Real Hero című aktuális sikerdalából készített pár napja az Origo Filmklub felkérésére).

Mindig azt kellett hallgatnom, hogy 'Norbi, csináld ezt, ez áll neked jól!' 'Nem, Norbi, csináld azt, az lesz a jó!' és most úgy döntöttem, hogy amit valaha meg akartam csinálni és ki akartam próbálni, most mind meg is teszem, és hat darab különálló kis lemezecskét készítünk együtt a zenekarommal, és mind a hat teljesen külön világ lesz és stílus és akármi. Ez a Rick Astley-feldolgozás volt a legelső szám, amit felvettem, és ezért ez is megy ki először. Az egész pakkot karácsony előtt pont egy nappal lehet majd elérni a norbertkristof.com-on” – meséli terveit a születésnapos gitáros-énekes, aki immár bő egy évtizede ír és ad elő dalokat, és alkot számos különböző projektben (legutóbb akkor írtunk róla, mikor a Calico Island nevű új zenekarhoz csatlakozott egyszerű basszusgitárosként). Norbit arra is megkértük, hogy a feldolgozott Rick Astley-slágerhez fűződő viszonyáról is mondjon pár szót.

Ha történet kell a számról, az tök egyszerű: onnan ered, hogy kisáltis koromban iszonyat nagy Michael Jackson-fan voltam, és emlékszem hogy egy időben volt az, hogy elmentünk az osztállyal valami vidéki városba osztálykirándulni, és az hogy a Never Gonna Give You Up bejött az MTV-n, amit az unokatesóméknál tudtam csak nézni, mert csak nekik volt MTV-jük, és teljesen odavoltam persze tőle, mármint a számtól. Na szóval akkor elmentünk osztálykirándulásra, és emlékszem, hogy bementünk valami helyi Skálába, ahol lehetett matricákat venni, meg ilyen artist kártyákat, és vettem egy Michael Jackson-ost meg egy Rick Astley-st, és amikor hazamentem és találkoztam az unokatesómmal, akkor életem legnehezebb döntése volt, hogy melyiket adjam neki és melyiket ne. Aztán ő a Rick Astley-t választotta, és nagyon rosszul éreztem magam, először is azért, mert hogy azt akartam én is, másodszor pedig azért, mert 'hogyhogy jobban akarok bárkit mint Michael Jacksont?!' Rossz volt ezt beismerni, ő volt a hősöm meg minden. Hát ennyi.

a Stock-Aitken-Waterman producertrió Never Gonna Give You Up című szerzeményének Kristóf Norbert-féle átirata a lemezborítókép alatt hallható – illetve tölthető le:

.


a letöltéshez kattints ide!

ha lenne olyan olvasónk, aki ne ismerné, hát itt a dal 1987-es eredetije is Rick Astley előadásában:


ráadásként pedig itt van Kristóf Norbert másik e heti feldolgozása, a Drive slágerdalából...

...aminek így hangzott az eredetije, a francia College (David Grellier nantes-i zenész-producer, a Valerie elektro-pop kiadó vezetője) A Real Hero című 2009-es EP-jének címadó dala a kanadai Electric Youth chillwave/elektro-pop duó (egy torontói szerelmespár, Bronwyn Griffin énekesnő és a zenefelelős Austin Garrick) közreműködésével:

http://www.norbertkristof.com

lejegyezte: Déri Zsolt 

https://recorder.blog.hu/2011/09/23/kristof_norbert_never_gonna_give_you_up_rick_astley_feldolgozas_dalpremier
Kristóf Norbert: Never Gonna Give You Up (Rick Astley-feldolgozás) – dalpremier!
süti beállítások módosítása