„A világ beteg, nekem meg túl nagy a szívem” – Itt van Sisi és Hundred Sins közös dala, az Anya Mondd Meg

2024.07.12. 09:10, srecorder

fotos_general_kristof_1.jpg

Közös koncert elé közös dalt írt Sisi és Hundred Sins. Premier!

„Bátran kísérletező, karizmatikusan önazonos” – írtuk a SISTAHOOD kapcsán Sisiről, akit az oldszkúl hangulatokért szerettek meg a hazai hiphopban, de már első nagylemezén is beengedte zenei világába az elektronikát (például a dubstepes Szarban). Így csak elsőre tűnik meglepőnek közös bulija és dala Hundred Sinszel, a fiatal generáció legismertebb producerével. Sinsnek van egy jellegzetes hangzása, de szereti kihozni előadókból addig nem hallott, új oldalukat (gondoljunk csak drum & bass/hiphop-sláger Bagirára). Az Anya Mondd Megben Sisit például hallhatjuk énekelni, a szövegben pedig mélyebbre megy a vájbolásnál.

„UNALMAS LENNE VÉGIG MAGYARUL NYOMNI” – SISI-NAGYINTERJÚNK

„A Budapest Park-os koncert miatt sokat lógtunk együtt és ötleteltünk a show-n, innen jött az ötlet, hogy egy közös zenével kéne zárni az estét. Többször próbálkoztunk a Nyolcésfélben, de sajnos egyikből sem született sláger… majd rájöttem, hogy a Nyolcésféllel vannak problémák, nem jók a vájbok meg az energiák, ezért vettem magamnak egy mikrofont, amit évek óta szeretnék, és hazaköltöztettem a stúdiómat, ahol ez lett az első zene, amit felvettünk. Mindenképp valami olyan zenét szerettem volna készíteni, ami Sisinek egy új oldalát mutatja meg – szerintem sikerült” – mesélte Hundred Sins a Recordernek a dalról, amelynek második felében gyakori közreműködője, az NLP gitározik.

Sisi és Hundred Sins július 25-én játszik a Budapest Parkban, a sajtóanyag szerint a Panel Operában „Hundred Sins életre kelti szinte wagneri komolysággal kihozott OPERA lemezének koncepcióját”, Sisi pedig „a SISTAHOOD hiphop-elektronikus albumával a Bohémélet könnyed és fanyar filozófiáját viszi színre”. A koncertre operai látványt ígérnek színházi elemekkel és gondosan kidolgozott tánckoreográfiákkal, és persze rengeteg vendéggel. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„ÍGY IS, ÚGY IS JÖVÜNK” – HUNDRED SINS-NAGYINTERJÚNK

 

Sisi a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Hundred Sins a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Generál Kristóf.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/12/a_vilag_beteg_nekem_meg_tul_nagy_a_szivem_itt_van_sisi_es_hundred_sins_kozos_dala_az_anya_mondd_meg
„A világ beteg, nekem meg túl nagy a szívem” – Itt van Sisi és Hundred Sins közös dala, az Anya Mondd Meg
süti beállítások módosítása