„Küldik a kritikát, nem leszek sikeres” – Itt a toldyuuso új dala Lil Frakk-kal

2024.09.06. 10:19, srecorder

fotos_hollos_marton.jpg

„Érződik, hogy ez most mélyről lett őszinte.”

Ősszel jön az újhullámos pop- és hiphopsztárok javával dolgozó proucerpáros, a toldyuuso új albuma. A páros továbbfejlesztette munkamódszerét, és első sessionlemezük (SESSION_01) után megújult koncepcióval rakták össze a másodikat (SESSION_02). A dalszerző táborban a véletlenre bízták, hogy az énekesek-zenészek közül kik alkossanak egy csapatot, és milyen műfajú zenét írjanak, ebből pedig érdekes kombinációk születtek: a lemezen lesz például hyperpop-metalcore és industrial techno is. A két dalszerző tábor alatt összesen 34 dal született, ezekből válogatták ki a legjobbakat a lemezre.

A toldyuuso: Hamar Barnabás és Mógor Máté. Fotó: Kovács Kinga.

A rossz energiákat elűző BAD ENERGY után most itt a második beharangozó dal, a 024, amelyre egy Lorn-féle analóg, nyers hangzásvilágot képzeltek el, amire egy mesterséges úton túlfinomított hang nem képes, így a dal szövegcentrikussága jobban érvényesül. „Az új szám kilóg a SESSION_02-ről abban az értelemben, hogy még télen, jóval a dalszerző táborok előtt írtuk Lil Frakk-kal.  De most tartunk ott, hogy elégedettek vagyunk vele. Ez is egy közös sessionon íródott, még az előző albumunk módszerével, szóval igazi átmenetet képez a két anyag között” – meséli Mógor Máté, azaz Karyuu.

„ŐRÜLT VAGY ZSENI?” – DOÓR, SILKSILVER ÉS A TOLDYUUSO KEDVENC 2023-AS ZENÉI

A duó számára nem is volt kérdés, hogy a Lil Frakk-kal való korábbi, nagyon sikeres munka (például a Sisivel közös Badacsony) megismétlődjön. „Nekem ez lett a kedvenc szövegem Jorgitól, érződik, hogy ez most mélyről lett őszinte. Az általa írt szöveg előhozott bennem is jó sok olyan érzést és gondolatot, amiket papírra kellett vetnem. Kérdeztem magamtól, hogy mi is az, ami most épp zavar és rosszul érzem magam miatta. Mik a frusztrációim, aggodalmaim? Ez a belső párbeszéd állandóan ott motoszkál az ember fejében. Amikor például kijött egy új értékelés rólam és a negatív kritikától való, régi félelmem megvalósult. Valakitől azt a visszajelzést kaptam, hogy „nem leszek sikeres”. És máris megindult a belső párbaj, hogy ez csak egy vélemény a rengeteg eredmény és folyamatos sikerek mellett”mondta Hamar Barnabás, azaz Barney Soon.

2022-es megalakulása óta a toldyuuso co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, a 0-t, de van közös zenéjük Pogány Indulóval, Co Lee-val és gyurissal is. Tavaly két albumot is kiadtak, idén pedig jött a sok műfajt (garage, drum & bass, trap stb.) jó ötletekkel vegyítő STUCK OUTSIDE, amit a Recorderen vezettek fel az EP legbulizósabb dalával, a Superstar's Dreammel.

„Alapvetően popzene ez, annak a sötétebb fajtája, igen erős elektronikus hatásokkal: dubstep, drum and bass és egyéb basszusnehéz műfajok, illetve többször visszatekintenek a közös ős-dancehallra” – írtuk a 2023-as SESSION_01 lemezükről.

 

toldyuuso a Facebookon. Instagramon.

nyitókép: Hollós Márton.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/09/06/kuldik_a_kritikat_nem_leszek_sikeres_itt_a_toldyuuso_uj_dala_lil_frakk-kal
„Küldik a kritikát, nem leszek sikeres” – Itt a toldyuuso új dala Lil Frakk-kal
süti beállítások módosítása