Mi ez a Szar? Ja, hogy te vagy az, bocs! – Itt van Sisi első nagylemezének első trekkje

2023.10.13. 10:11, srecorder

sisi_1.jpg

Szuper kis- és középlemezek után november végén Sisi előáll végre az első naggyal is, ami pont nem olyan lesz, mint várnád. Első új dalában például a Skrillex-rajongó Sisi tör ki belőle. Premier!

„Az nem kifejezés, hogy kiemelkedik a mezőnyből: árad belőle az erőfeszítés nélküli önazonosság, egyedi világlátása van, érzelemdús és változatos előadói stílusa, egyértelműen erre született” – írtuk első EP-je, a tavaszi SISTEMATIIK kritikájában. Sisi azóta is megállás nélkül pörög: alig telt el hét, hogy ne lépett volna fel egy fontos színpadon vagy ne kérték volna fel egy-egy nagyobb műsorban való szereplésre, beszélgetésre. (A Recorder Nagy Évem podcastjából a népmesébe illő élettörténetét is megismerheted.) Nagy bulikat csapott a legnépszerűbb hazai fesztiválokon (Sziget, Strand, Campus), túl van az első Budapest Parkos fellépésén (a Belga előtt), zsűrizik, ott lesz a kelet-európai régió legtehetségesebb fiataljait felmutató BUSH-on, most pedig újabb „elsőt” készül kipipálni a bakancslistáján, ugyanis november 24-én megjelenik a debütáló nagylemeze, amin megint új arcait mutathatja meg Sisi – erre jó példa a Szar is, aminek generációjának egyik legfoglalkoztatottabb producere, WaTa rakta össze a zenéjét.

„Ez a trekk lehet elsőre újdonságnak tűnik tőlem, számomra mégis teljesen magától értetődő lépés volt. Nyolcadikban már Skrillex-hajam volt, meg voltam őrülve a zenéjéért, szerettem a Knife Party-t is. Egy osztálytársammal non-stop mutogattuk egymásnak a különböző új előadókat, dalocskákat, mindketten fejhallgatóval közlekedtünk, ahova csak lehetett. Tehát ez is én vagyok. Lényegében a dub és a bass valamennyi alműfajával tudok azonosulni” – mesélte Sisi a Szarról, aki azt is elárulta, miért éppen ezt a címet választotta:

„Egy olyan szituáció ihlette a felvételt, amely gyakran megesik az előadókkal: amikor valaki elsőre azt kérdezi magában egy új szám vagy fellépő hallatán: mi ez a szar? Majd, amikor meglátja a színpadon, hogy mindenki tombol rá, vagy csak először megérzi a zene lüktetését, eszmél csak rá: Ja, hogy te vagy az, bocs! Vagy mint amikor a szomszéd átkopog, hogy üvölt a zene, remeg a fal, majd beljebb jön, megtetszik neki a vibe, és végül ottmarad bulizni, majd egy új hallgatómként távozik.”

Sisi november 3-án játszik a BUSH-on (jegyvásárlás, Fb-esemény), október 23-án pedig Tövisházi Ambrussal (Péterfy Bori & Love Band, Amorf Ördögök) és Lázár Domokossal (Esti Kornél, Lázár tesók) mesél dalszerzői műhelytitkokat a Magyar Zene Házában. Jegyek, Fb-event.

ISMERKEDJD MEG SISI KEDVENC ZENÉIVEL!

 

Sisi a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

fotó: Hajas Orsolya

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: premier sisi dalpremier
https://recorder.blog.hu/2023/10/13/mi_ez_a_szar_itt_van_sisi_elso_nagylemezenek_elso_trekkje
Mi ez a Szar? Ja, hogy te vagy az, bocs! – Itt van Sisi első nagylemezének első trekkje
süti beállítások módosítása