„Több embert kórházba szállítottak már e zene miatt” – Itt az NLP és Hundred Sins közös klipje, a Backroom

2023.10.20. 17:45, srecorder

nlp-hundredsins.jpg

Mátrix, egyedüllét, 9-5, őrület, személyiségzavarok, kitaszítottság. Megjelent az NLP és Hundred Sins közös klipje, az elektrometálos Backroom.

Hundred Sins írt már slágert Beton Hofinak, Azahriahnak, és Lil Frakknak is. Ezúttal egy fiatal trapmetál zenekarral állt össze, az NLP-vel (No Last Page), akik a 24 számos bemutatkozó lemezükkel a Scarlxrd, Ghostemane világára hajazó elektronikus, mégis metálos hangzást hozták be Magyarországra, csak magyar szövegekkel. Fehér Holló és Zeller, az NLP két frontembere a Banana Records dalszerző táborában (KEMP) ismerkedtek meg Hundred Sins-zel, akinek szerepeltek a második lemezén, az Operetten is (a zúzós Red Flagben). „Átmentem a Hollóhoz, vittem a kis laptopom, két óra alatt bedaráltam a dropot, azt mondták, fasza, aztán hazajöttem a 34-es, majd a 32-es busszal. Minden bulin egyik legnagyobbat megy – több embert kórházba szállítottak már e zene miatt, mondjuk én is kiköptem már a tüdőmet párszor rá a színpadon” – mondta Hundred Sins a Backroomról a Recordernek.

„ÍGY IS, ÚGY IS JÖVÜNK” – HUNDRED SINS-INTERJÚ

A dal szövegét az énekes-dalszerző-producer Fehér Holló írta: „Amikor elkezdtem írni a szöveget, felírtam magamnak néhány hívószót: mátrix, egyedüllét, 9-5, őrület, személyiségzavarok, kitaszítottság. Annyi mindenbe próbálunk menekülni a valóság és magunk elől, hogy néha ez felemészt minket. Kiskoromban nem értettem a szüleim válását, sokszor dühös voltam rájuk, aztán arra is rájöttem idővel, hogy nem lehet mindenhol megfelelni. Mindenki elvárja tőled, hogy teljesíts, hozd a maxot, közben ezt legtöbbször nem is kapod vissza. Próbálok én is pozitív maradni, mindig segíteni másoknak, adni, ha tudok, de néha elfogyok, és hiába vannak barátaim, azt érzem, nincs senkim. Erről szól ez a dal.”

Hundred Sins és az NLP túl van már egy közös nyári turnén, hiszen Hollóék vendégzenészként végigkísérték Hundred Sinst az idei szezon legtöbb fellépésén (ott voltak a Szigeten, és a Budapest Parkban is, Beton.Hofi előtt). „Annyira jó fogadtatásban részesültünk Hundred Sins koncertjein, hogy kb. csak mostanra sikerült lenyugodnom. Azt gondolom, hogy az NLP már most nagyon sokat köszönhet ennek a közreműködésnek és remélem, hogy a továbbiakban is dolgozhatunk együtt akár koncerten, akár a stúdióban” – mondta Zeller.

„Számomra a legjobb élmény, hogy működött ez a trapmetál zene az OTL és a metálhead közönségnek is. Pont ez volt a vízióm az egész NLP-projekttel az elején” – mesélte Holló a turné kapcsán. „Most végre láthattam, hogy az elvileg különböző stílust hallgató közönség ugyanúgy húzza szét a kört a pogóhoz. Novemberben jön is az első zenekaros NLP-koncert! Nem pogó, baráti ketrecharc.” (A buli november 4-án lesz a Dürerben, a 10 éves NFR koncertje előtt. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.)

Az NLP 24 számos debütáló lemeze, a Bordélyház áprilisban jelent meg, olyan közreműködőkkel, mint bongor, Mardoll, peety, almos beatz vagy Scheri Luxio. „Egy barátom azt mondta, hogy olyan a lemez, mintha a cyberpunk egyik városában utazna este. Egyszerre vannak jelen a metalcore- és a trapelemek. Itthon ezt még senki sem próbálta be, mondhatni „mindent vagy semmit” ez a lemez. Mi vagyunk az első zenekar, aki ilyet csinál magyarországon magyar szöveggel és ez számomra egy nagy kihívás” – mondta Fehér Holló.

„Amikor bongor vagy Hundred Sins teltházas buliján eljátsszuk a közös dalt, és az a visszajelzés a közönségtől, hogy megvadulnak… az egy olyan visszacsatolás, amire egy előadó vágyhat, mikor a tükör előtt a fürdőszobában elképzeli tátika közben, hogy áll előtte 10 000 ember. Vannak komolyabb tartalmak is a lemezen, mondjuk arról, hogy vert a nevelőapám vagy erről a magányérzésről, viszont el akartuk engedni magunkat és írtunk egy csomó modern bordalt, ami szimplán arról szó, hogy bulizzunk, vagy ha basic hiphop-nyelvre akarnám lefordítani: a mi csapatunk egy elfogadó, összefogó közeg, itt az lehetsz, aki csak akarsz, és aki gátol ebben, azt szétkapjuk.”

HUNDRED SINS KEDVENC ZENÉI 2021-BŐL - ÉS 2022-BŐL

 

NLP a Facebookon. Instagramon.

Hundred Sins a Twitteren. Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/20/_tobb_embert_korhazba_szallitottak_mar_e_zene_miatt_itt_az_nlp_es_hundred_sins_kozos_klipje_a_backro
„Több embert kórházba szállítottak már e zene miatt” – Itt az NLP és Hundred Sins közös klipje, a Backroom
süti beállítások módosítása