Felnőtt az álombeli lány - Laurine Frost: NIMFA (lemezkritika)

2021.05.27. 17:25, RRRecorder

0018421267_10.jpg

Laurine Frost NIMFA című lemeze a tavalyi nagyszerű LENA folytatása, de ugyanazokból az eszközökből (elektronika, dub, jazz) mást hoz ki. Ez a kritika először a Recorder magazin 84. számában jelent meg.

A NIMFA a tavalyi LENA folytatása, ugyanúgy kísérleti elektronikából, jazzből, dubból táplálkozó, műfajtalanul egyedi hangú zene, ami álomszerűen megragadhatatlan hangulatokat fest; úgy hat organikusnak, hogy érződik, minden pillanata precízen kidolgozott.

A LENA egy nihilista férfi és egy kislány álombeli találkozásáról szólt (az Egy nevetséges ember álma című Dosztojevszkij-elbeszélés a kiindulópont). A lány a NIMFA-n már fiatal nő, az ő „ártatlanságát és magányát” festik meg a „tájképszerű” számok Laurine Frost szerint, és ez egyszerre megfoghatatlan és érzékletes leírás – csakúgy, mint a zene, ami olykor ambientesen elomlik, máskor játékos; itt fojtott majdnem-tánczenévé sűrűsödik, ott űrbéli kortárszenévé komolyodik. Ugyanolyan eszközökkel egyszerre hasonló, mégis nagyon más – kevésbé súlyos, légiesebb.

laurin_frost-nimfa.jpgElőadó: Laurine Frost

Cím: NIMFA

Kiadó: LYKA

Megjelenés: 2021. május 5.

Műfaj: kísérleti

Kulcsdal: Noble Rust

 

 

 

8/10

Rónai András

Laurine Frost a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/27/felnott_az_alombeli_lany_laurine_frost_nimfa_lemezkritika
Felnőtt az álombeli lány - Laurine Frost: NIMFA (lemezkritika)
süti beállítások módosítása