Klubkörkép – ELLÁTÓház

2018.12.24. 10:15, Gaines

ellatohaz_1.jpg

Folytatódik Klubkörkép-sorozatunk, a vidéki koncert- és partihelyszínek után idén kizárólagosan fővárosi klubokat mutatunk be. Köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. A sort az ELLÁTÓházzal nyitjuk.

Sorozatunkat a debreceni Roncsbárral kezdtük, onnan ugrottunk Pécsre, a Nappaliba, aztán északra, Győrbe a Rómer Házba, majd az országhatáron is átkeltünk a nagyváradi Moszkva Kávézó kedvéért, vissza Pécsre, a Pécsi Est Caféba, fel északra, Miskolcra a HELYNEKEMbe, végül dél felé tartva előbb a szarvasi Granárium Zebra Clubot mutattuk be, majd pedig a szegedi JATE Klubot. Tavaly a Trafóval indítottunk, mentünk a Lärmbe, az A38 Hajóra, a Toldi Klubba, az Akvárium Klubba és aztán ismét kitekintettünk vidékre, a debreceni Incognito Club után a szintén debreceni Nagyerdei Víztorony volt a következő állomás, cikksorozat-zárásra pedig visszatértünk Budapestre, a Dürer Kertbe.

1. Klub neve: ELLÁTÓház

2. Tulajdonosa / üzemeltetője: SípKert Vendéglátó Kft.

3. Mióta létezik? 2015

4. Címe / elérhetőségei: 1074 Budapest, Dob utca 19.

5. Általános nyitva tartása: Péntek-szombat: 17:00-05:00, csütörtök: 17:00-04:00 , vasárnap-szerda: 17:00-02:00

6. Milyen stílusokat képviselnek? Pop, rock, electro, hip-hop, reggae, ethno, jazz

7. Befogadóképessége: 563

8. Termeinek száma: 4

9. Kerthelyisége van? Igen, a nagyterem nagy része.

ellatohaz_5.jpg

10. Technikai felszereltsége: ES Audio hangrendszer

11. Backstage felszereltsége: 2 öltöző, pult, wc, kanapé, tükör

12. Pultok száma: 6

13. Mellékhelyiségek száma: 1-1 óriási férfi és női

14. Egyéb szolgáltatásai: akadálymentes, wifi, hostel, nyáron szabadtér

15. Hány koncert/rendezvény volt 2017-ben? 330

16. Hány koncert/rendezvény volt 2018-ban végig? 380

17. Hány koncert/rendezvény várható 2018 hátralévő részében? idén még 4, köztük a 25 éves Anima Sound System idei zárókoncertje

18. Milyen konkrét műsortervek vannak az idei évadra (2019 nyaráig)? visszatérő és új, magyar és külföldi előadók

19. Legsikeresebb koncertek: Rotfront, Knower, Anomalie, Mother's Cake, Parno Graszt, Aurevoir, Sub Bass Monster, Palya Bea, Ivan & The Parazol, Nirvana Akusztik

ellatohaz_6.jpg

20. Teltházas koncertek száma / évad: 10-20

21. Jellemző jegyárak: 1000-4000

22. Klubtörténet: 2015-ben nyílt meg egy belvárosi ház felújításával, az ELLÁTÓkert testvéreként. Akkor még elsősorban kocsmaként üzemelt, illetve a házzal szimbiózisban a felsőbb szinteken lévő hostel is megkezdte működését. 2016-ban már táncos szórakozóhelyként, illetve élőzenés koncerthelyként is működött, főleg tradicionális népzenei és jazz előadókkal. 2017-től a budapesti élőzenei szcéna jelentős részévé kezdett válni, folyamatos fejődéssel, mind a hang-, fény- és színpadtechnika tekintetében, mind a produkciók méretében és kvalitásában.

Mára a koncertjáró közönség nagy része járt nálunk, vagy aki nem, hallomásból már biztosan ismeri. Általában a romkocsmák közé sorolnak minket, viszont mi inkább barkácsolt jellegünkre és barátságos, házibuli-érzetű kialakításunkra vagyunk büszkék, a kerthelyiségünkben például élő fák vannak. Nyáron szabadtéri, de fedett, télen fűtött, téliesített hely vagyunk. 22 óráig tartanak nálunk koncertek, utána pedig rezidens DJ-ink pörgetik a közönség kedvenc slágereit. Jellemző a hajnalig tartó tánc és vigadalom.

23. A klub történetének három legemlékezetesebb pillanata: Az első Parno Graszt buli '17 nyarán, olyan teltház, amire még mi sem készültünk fel. A kivételes Random Trip koncert, ahol hatalmas energiák jelentek meg. A közel dupla teltházas Nirvana akusztik, amire szintén senki sem számított, hihetetlen mennyiségű érdeklődő jelzett vissza. A kedvenc külföldi előadóink is óriási bulikat nyomtak, mind nagyon emlékezetes volt.

ellatohaz_3.jpg

ellatohaz_4.jpg

ellatohaz_2.jpg

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_3.png

https://recorder.blog.hu/2018/12/24/klubkorkep_ellatohaz
Klubkörkép – ELLÁTÓház
süti beállítások módosítása