Keith Richards: a mai drogok jellegtelen vackok

2018.03.05. 11:35, RRRecorder

keithrichards.jpg

Mick Jaggernek meg el kéne köttetnie az ondóvezetékét - mondta. Utóbbiért bocsánatot kért a már több hónapja tiszta (!), 74 éves élő (!) legenda.

Nem sokkal Quincy Jones nagy figyelmet keltő interjúja -  amiért aztán bocsánatot kért, lásd alább - után jött két Keith Richards-interjú, szintén szórakoztató darabok: a Wall Street Journal és a Telegraph újságírója is beszélgetett a gitárossal.

Egyrészt a zenéről. Sok lap azt emelte ki, hogy Richards beszólt Taylor Swiftnek, mondván: "sok szerencsét - már amíg eltart", egybehangzóan azzal, hogy nemrég "egynyári érdekességnek" titulálta. Persze, mint bevallja, mindig is egy "határozott véleményeket" formáló "seggfej" volt, azonban Taylor Swifttel kapcsolatos álláspontja azért érdekes, mert 2013-ban meghívták őt, hogy a Rolling Stones egy koncertjén szálljon be az As Tears Go By-ba, és az énekesnő azt mondta akkor, hogy "az egész zenekar annyira kedves és szívélyes volt, és úgy egyáltalán, olyan, amilyenek szeretnéd, hogy a hőseid legyenek"; illetve Mick Jagger 2015-ben Swift koncertjébe szállt be a Satisfaction eléneklése erejéig. Richards ugyanebben az évben egy interjúban lefikázta a Grateful Deadet (uncsi), de Swiftet nem akarta, nehogy "öregnek látszódjon".

KEITH RICHARDS SZERINT A BEATLES SGT. PEPPERJE AMÚGY EGY ELÉG SZAR ALBUM

Bár most azt mondta, hogy úgy általában nem érdekli a pop (még amikor a Stones popos lett, ő akkor is bluest és jazzt hallgatott), azért mond szépeket mai fiatalokról. Ed Sheeranről például azt hitte, hogy viccel, amikor kiállt egy stadionnyi ember elé "a két erősítőjével meg a többi cuccával" (vagyis a loop és egyéb pedálokkal), aztán kiderült, hogy tök jó! És ügyes gyerek ez az Ed, hogy ezt meg tudta húzni. Lady Gaga igazi tehetség, hasonlóan a néhai Amy Winehouse-hoz. (Róla meg azt mondja, hogy "ha egyszer Tony Bennett szerette őt, vele nem lehet vitatkozni".)

Elég nagy figyelmet keltett (a világtörténelem során nem első) beszólása Mick Jaggernek, akinek nemrég, 73 éves korában megszületett a nyolcadik gyermeke: "itt az ideje a nyisszantásnak - ilyen idősen már nem lehetsz apa. Szegény kölkök!" A sugalmazást, hogy Jaggernek el kellene köttetnie az ondóvezetékét, később megbánta, vagy legalábbis ezt írta a Twitterre, meg azt, hogy személyesen is bocsánatot kért a megjegyzés miatt. Az interjúban, elismerve, hogy kettejük kapcsolatában voltak hullámvölgyek, elmondja, hogy "nincs még egy olyan frontember", mint Jagger.

SZIMPÁTIA BÉCSNEK – THE ROLLING STONES-KONCERTBESZÁMOLÓ

Ami a drogokat illeti: Keith Richards elárulja, hogy a kávét és a cigit leszámítva hónapok óta mindegyikről lemondott, karácsony óta még alkohol sem ivott. Persze lehet, hogy nem telik bele fél év, és máris újra rácsúszik valamire. De biztos nem a ma divatos nyugtatókra meg egyéb gyógyszerekre, mert azok "jellegtelen, intézményesített vackok, kicsit sem érdekesek. Meg hát különben is, én már mindent kipróbáltam." És milyen érzés józannak lenni? "Újszerű érzés."

Ami Quincy Jonest illeti (túl azon, hogy július 16-án fellép a Budapest Sportarénában): ő úgy kért bocsánatot, hogy azt azért nem állította, hogy bármi, amit mondott, ne lett volna igaz. Csak azt sajnálja, hogy egyrészt a szenzációs részletek elterelték a figyelmet az igazán fontos dolgokról, tehát amit a rasszizmusról, homofóbiáról, szegénységről és egyenlőtlenségről mondott; másrészt azt írta, hogy az említett részletek "nem festettek teljes képet a szándékaimról és a tapasztalataimról".

https://recorder.blog.hu/2018/03/05/keith_richards_a_mai_drogok_jellegtelen_vackok
Keith Richards: a mai drogok jellegtelen vackok
süti beállítások módosítása