Az okos lány. Gracie Abrams: The Secret of Us (lemezkritika)

2024.07.11. 18:13, Recorder.hu

gracie_abrams.jpg

Gracie Abrams tanulékony és motivált: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint második stúdióalbuma. A The Secret of Us a legjobbak receptjeiből dolgozik. Ez a kritika először a Recorder magazin 116. számában jelent meg.

Karrierje kezdete óta a vallomásos indie énekes-dalszerzők táborát erősíti, de Gracie Abrams friss lemeze még szorosabbra fonja a kapcsolatot hallgató és előadó között, és rátesz egy lapáttal az intimitás illúziójára. Illúzió, igen, hiszen a The Secret of Us gyanúsan sok stadionnyi torokból elüvölthető refrént tartalmaz. Bevált recept: Taylor Swift Eras turnéja tökéletesen használja, hogy estéről estére adjon az egyes embernek szóló személyes élményt – ezt pedig Abrams, a turné egyik közreműködője már idestova egy éve szemlélheti közvetlen közelről.

A The Secret of Us annak a bizonyítása, hogy a titkos hozzávaló nem csak Taytay isteni tehetsége, és nem csak Aaron Dessner ihletett produceri munkája, hanem valami, ami több a részek összességénél, és aminek valószínűleg köze van a nagy össztársadalmi elmagányosodáshoz.

Gracie Abrams mindenesetre jó tanuló, aki egy jól eltalált mainstream anyaggal és Taylor Swift mentorálása mellett alapozza meg a világsikert, hiába minden, a privilegizált családi háttérből adódó ellenérzés (nepobébi, ugye).

A The Secret of Us abban az okosan dallamos aranyháromszögben mozog, amit az 1989, Lorde Melodrama albuma és Phoebe Bridgers ikonikus Motion Sickness-e jelöltek ki: ízlés szerint adagolt nyolcvanas évek, önéletrajziság, folk és kirobbanó érzések elegye, ami Gracie Abrams tálalásában euforikus fináléban kulminál. Az okos lány ugyanis mainstream is meg nem is, az albumot lüktető eufóriával záró Close To You jó eséllyel pályázik a 2024-es nyár slágere címre.

gracie_cover.jpgElőadó: Gracie Abrams

Cím: The Secret of Us 

Kiadó: Interscope

Megjelenés: 2024. június 21.

Műfaj: indie-jellegű pop 

Kulcsdal: Close To You

 

 

8/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2024/07/11/gracie_abrams_the_secret_of_us_lemezkritika
Az okos lány. Gracie Abrams: The Secret of Us (lemezkritika)
süti beállítások módosítása