Keith Richards szerint a Beatles Sgt. Pepperje amúgy egy elég szar album

2015.08.06. 12:30, subrecorder

2014-03-28-keithrichards.jpg

Vannak olyan időtálló, kikezdhetetlen lemezek, amelyekről nem igazán mondunk rosszat, mert olyannyira beleégtek az egyetemes kultúrába, hogy azonnal belepirulna bárki, ha savazni kezdené őket. Bárki, kivéve a Rolling Stones gitárosát, Keith Richards-ot, aki szerint a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band egy kusza szemét.

Úgy tűnik, soha nincs késő újra feléleszteni a Beatles vs. Stones beef tüzét, gondolhatta Keith Richards, amikor az Esquire-nek adott interjújában kicsit leoltotta a Lennonékat. A teljes idézet így szól, miután a veterán újságíró elárulja, hogy a 60-as évek közepén sokkal többet hallgatta a Rolling Stones zseniális négyesét (Beggars Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers, Exile On Main St.), mint a Beatles akkori anyagait: "Igen, értem, hogy mire gondolsz. A Beatles igen jól szólt, amikor még tényleg a Beatles volt. De annak a zenének, amit a későbbiekben játszottak, nem igazán volt sok gyökere. Szerintem kicsit elszállt velük a ló. De hát miért is ne? Ha te vagy a Beatles a 60-as évek közepén, persze, hogy elszállsz és elfelejted, hogy miért is kezdtél zenélni. És végül megírod mondjuk a Sgt. Peppert. Sokan azt mondják, hogy az egy hibátlan, tökéletes album, de szerintem csak egy nagy összevisszaság, egy szemétdomb. Pont úgy, mint a mi Satanic Majesties-ünk. De hát hé, ha ők felvehetik lemezre, hogy szarnak, akkor mi is!"


KEITH RICHARDS TAVALY GYEREKKÖNYVÉVEL KERÜLT A HÍREKBE.

Persze simán benne van az is, hogy Richards-nak csak a szeptember 18-án megjelenő szólólemezéhez (Crosseyed Heart) kellett egy kis extra publicitás, de még ha így is van, akkor is felveti azt az érdekes problémát, hogy bizonyos művek olyannyira részei az életünknek, és annyiszor belénk sulykolták a tökéletességüket, hogy gyakorlatilag kritikaállóak lettek, esély sincs arra, hogy az ember saját véleményt alakítson ki róluk (ettől persze a Sgt. Pepper szerintünk sem a legjobb Beatles-lemez, sőt az ötbe se fér bele). Kitől hallottunk olyat például, hogy "igen, a Mona Lisa nem rossz, de azért a háttér egy kicsit jobban ki lehetne dolgozva", vagy éppen "hát, a Keresztapa 2 felénél elaludtam". Miközben garantáljuk, hogy sok tízezrek éreznek így, de ha kimondanák ezeket a mondatokat, boszorkányüldözést indítanának maguk ellen. Itt a kommenteknél viszont nálunk mindenki szabad préda! A Kedves Olvasó szerint melyik a legtúlértékeltebb Beatles (vagy bármi más) album?


Keith Richards nemsokára érkező szólólemezének felvezető kislemeze:


hallgassuk meg még egyszer, aztán mondjunk véleményt:

https://recorder.blog.hu/2015/08/06/keith_richards_szerint_a_beatles_sgt_pepperje_amugy_egy_eleg_szar_album
Keith Richards szerint a Beatles Sgt. Pepperje amúgy egy elég szar album
süti beállítások módosítása