EP-premier! Napokon: V/3

2016.09.08. 13:00, rerecorder

osz_1.jpg

Napokon zenekar igen termékeny időszakát éli, az elmúlt két év két nagylemeze (Borders Of Babylon - 2014, Origo - 2015) után idén máris érkezik a következő, igaz egy négyrészes EP-sorozat áll össze év végére az ötödik albummá. A tavasszal megjelent első rész és a nyáron kijött második után máris itt az őszi dalszüret, a V/3 című harmadik EP. Premier!

v_3.jpgA négytagú felállásban működő Napokon (Kacsóh Dániel – ének, Ratkóczi Huba – gitár, Kolozsi Péter – basszusgitár, Mózes Zoltán - dob) idéntől újult erővel kezdett munkához és találta ki a négyrészes, 2016 minden évszakában újabb darabbal bővülő, albummá összeálló EP-sorozat koncepcióját, ami a március debüt és az augusztusi második rész után szeptemberben harmadik fejezetéhez érkezett. 

A kétszámos anyag a harmadik eleme az idei sorozatnak, a tavaszi V/1 és a nemrég megjelent, nyári V/2 után következik a sorban. A szerzemények ezúttal is az évszakhoz igazodnak, így a szövegek az elmúlás, a halál témáját járják körül, de ehhez illeszkedik a zenei hangulat is. A Stanton egy sötét, komor dal, kicsit még magunkat is megleptük azzal, milyen súlyos lett ez az igazából egyszerű blues-alapra építkező szám. A Stanton rövidségével az előző anyagokra emlékeztet – nem így a C.S.I. című, második “elem”, amely egyetlen, markáns témára épül, szinte hipnotikus, mégis dalszerű szerkezettel. Mindkét dal újabb kísérletezés, a még 2016-ban érkező téli, valamint az előző két idei EP-k anyagával együtt pedig kiadják majd az V című, immár ötödik Napokon-nagylemezt.” – meséli a friss dalokról Kacsóh Dániel énekes. A felvételek ezúttal is műhelymunkában készültek, Kolozsi Péter basszusgitáros hangmérnöki, produceri felügyeletével, az alkotómunka azonban ezúttal is közös volt.


a zenekar szeptember 14-én - a Kamikaze Scotsmen társaságában - mutatja be az augusztusban kijött második EP, illetve a most megjelent harmadik rész anyagát az A38 Tetőteraszán, Facebook-eseményoldal


és akkor a négyrészes EP-sorozat harmadik tétele, a bevált hangzásoktól továbbra is bátran elkalandozó, klassz V/3


Napokon-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/09/08/ep-premier_napokon_v_741
EP-premier! Napokon: V/3
süti beállítások módosítása