Albumpremier! Napokon: Origo

2015.05.14. 19:00, rerecorder

napokonfot.jpg

Ma már bemutattunk egy lemezt, ami az előző után alig nyolc hónappal érkezett, most pedig itt debütál a budapesti Napokon negyedik albuma, az Origo is, alig egy évvel az először szintén nálunk hallható 2014-es Borders Of Babylon után. Ma tehát újra egyértelműen trend nem sokáig ülni a babérokon. Az Origo pedig egy bivaly rocklemez lett.

napokonrigo.jpg

„Bár a hetvenes évekkel ellentétben manapság nem szokás sűrűn új hangzóanyaggal előrukkolni, a hagyományos albumformátum sem számít trendinek, alig egy évvel a komoly szakmai elismeréseket besöprő Borders Of Babylon után itt a friss lemezünk” – mondja a ma már valóban gyors egymásutáninak ható megjelenési tempóról Ratkóczi Huba gitáros.

A változatlan felállásban (Kacsoh Dániel - ének, Ratkóczi Huba - gitár, Egri Gábor - gitár, Kolozsi Péter - basszus, Mózes Zoltán - dob) zenélő Napokon a 2010-es Are You Happy, a 2011-es Barabbas, a 2014-es Borders Of Babylon után készítette el a kilencszámos friss Origo-t, amit továbbra is a határokat feszegető, kísérletező jellegű rockzene jellemez. „Ezúttal minden eddiginél inkább törekedtünk a letisztult megoldásokra, a nehezebb témákat is könnyebben értelmezhetőként „álcázva”. Ebben a munkában első alkalommal zenei producer is segített minket, Schram Dávid személyében. A felvételek ismét a törökbálinti Supersize stúdióban zajlottak, Horváth Attila vezényletével. Az előző korong esetében bevált recepten sem változtattunk, az egész lemezt egyetlen hétvégén vettük fel – valamennyi hangszeres sávot, sőt, még az éneket is szalagra. A zenekar most is egyszerre játszott, akárcsak egy valódi koncerten. Ez persze komoly koncentrációt igényelt tőlünk, de úgy érezzük, hogy egy lüktető, élő hatású, természetes kisugárzású albumot hoztunk össze, ami lerója tiszteletét a rockzene legnemesebb hagyományai és korszakai előtt is. Az előző albumhoz képest most csak laza koncepció fűzi össze a dalokat, ugyanakkor a szövegek az egészen személyes témák mellett ismét korunk társadalmi problémáival foglalkoznak, a modern világban fuldokló emberiség tanulságairól is szólnak.”

Az Origo-t élőben május 30-án, a fővárosi RoHAM Bárban mutatja be a Napokon, fellép továbbá a Grizzly és a PowertripFacebook-eseményoldal


íme, tehát az Origo, amely ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp-oldaláról is: 


Napokon-Facebook

https://recorder.blog.hu/2015/05/14/albumpremier_napokon_origo
Albumpremier! Napokon: Origo
süti beállítások módosítása