Olvasni szexi! Anima Sound System EP az év leghosszabb koncertje előtt

2024.08.28. 08:38, srecorder

copy_of_reading_is_sext.jpg

Az idei év leghosszabb, meglepetésekkel és vendégekkel – Döbrösi Laurával, Bognár Szilviával és más nagy nevekkel – teli fellépésére készül az Anima Sound System szeptember 18-án a Kobuciban, de előtte még több megjelenéssel is megörvendezteti a rajongókat. Itt van az első, a Reading is Sexy című EP. Premier!

Az olvasás dicsőítésének elektronikus, Daft Punk- és Soulwax-parafrázisba öltöztetett Prieger-verziója már évek óta az Anima Sound System-koncertek alapdala, noha az anno Rozmán Zoltánnal közösen elkövetett első verzió azóta sok változáson és változaton ment keresztül, a legutóbbit, amely a Szomnakuno című tavalyi Anima-albumra is felkerült, Prieger Zsolt zenekarvezető-producer már Kováts Tiborral és a Discantus Énekegyüttessel hozta tető alá. Ez került most az EP-re is a sok produkcióban érdekelt WaTa diszkó-funk- és a régi Anima-együttműködő EBM- és kísérleti, zord elektronikát űző, most éppen live-ban nyomuló Man + Machine-remixek társaságában.

MIT ADOTT NEKÜNK A 30 ÉVES ANIMA SOUND SYSTEM?

„Rátettünk egy koncertverziót is, ez egy A38-as felvétel, szerettük ezt a koncertet, de a dal elején éppen azt mondom a mikrofonba, hogy sose tetszik a dal, ezért mindig átalakítjuk. Ez mondjuk lehetne az Anima mottója is, bár mostanában elég sok régi dalt játszunk a koncerteken és azt mondják az évtizedek óta koncertjeinkre járók, hogy simán rájuk lehet ismerni” – meséli Zsolt, akitől megtudtuk azt is, hogy a szeptember 18-i koncerten komoly vendégjárás lesz, hiszen a korábban a zenekar énekesnőjeként és visszatérő vendégként is közreműködő Törőcsik Franciska is érkezik, sőt, a Romano Drom-főnök Kovács Antallal közösen előadják a Klipszemle-győztes Öltöztessél fehérbe című dalt. Döbrösi Laura a Tekerd című számot prezentálja, és a DERKOVITS-albumon helyet kapó Hail Mary-klipnek is élő bemutatója lesz, mert érkezik Bognár Szilvia is, az első Anima-korszak legendás énekesnője is több speciális dallal.

Közben készül az új Anima-album, a Jerusalem My Love is, amelynek a jövő tavaszi Budapesti Tavaszi Fesztiválon lesz a bemutatója, s ez éppen szépen kapcsolódik egy másik évfordulójához: a zenekar első albuma, a Shalom is 30 éves lesz jövőre.

„MINDEN HATÁRSÉRTŐ FIGURÁM DERKOVITSBÓL VAN” – PRIEGER ZSOLT-INTERJÚNK

A Reading Is Sexy című, most különböző verziókban megjelenő dalban a szerző közel 100 kedvenc íróját és filozófusát sorolja fel Chomskytól Dosztojevszkijen át Kafkáig, Sartre-ig, Simon Weiltől Guy Debordig, Philip Roth-ig, Platontól Hegelig, ráadásul mindezt funk-elektronikába bújtatva. A DERKOVITS album amúgy is a hősök előtt tiszteleg, nemcsak a Hugo Ball által vezetett dadaista mozgalom előtt földig hajoló Hugo és Kinga jó példa minderre, hanem az is, hogy szerepel a lemezen David Bowie Heroesának hidegháborúsan szexi feldolgozása is.

Anima Sound System
Helyszín: 
Kobuci Kert
Időpont: 
2024. szeptember 18. (szerda) 19.00
Belépő: 
5000 Ft
Jegyvásárás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/08/28/olvasni_szexi_anima_sound_system-ep_az_ev_leghosszabb_koncertje_elott
Olvasni szexi! Anima Sound System EP az év leghosszabb koncertje előtt
süti beállítások módosítása