EP-premier! Napokon: V/2

2016.08.18. 19:00, rerecorder

nyar.jpg

A lassan tizenöt éves Napokon zenekar igen termékeny időszakát éli, az elmúlt két évben ugyanis két nagylemezt is megjelentettek (Borders Of Babylon - 2014, Origo - 2015) és idén már érkezik is a következő, igaz egy négyrészes EP-sorozat áll majd össze év végére. A márciusban megjelent első rész után megérkezett a második EP, a V/2 is, premier!

v2.jpgA Napokon felállásában történt változás után (távozott Egri Gábor gitáros), a négytagú felállás (Kacsóh Dániel – ének, Ratkóczi Huba – gitár, Kolozsi Péter – basszusgitár, Mózes Zoltán - dob) újult erővel kezdett munkához és találta ki a négyrészes, 2016 minden évszakában új darabbal bővülő, albummá összeálló EP-sorozat koncepcióját, ami a március debüt után második fejezetéhez érkezett. 

„Ezúttal is két számról van szó, amelyek a stílus tekintetében folytatják a megkezdett utat. A csapat ugyanis a korábbi anyagoktól, például a tavalyi Origo nagylemeztől kissé eltérően, jóval letisztultabb, közérthetőbb, mondhatni dalszerűbb irányba fordult a tematikus kislemezekkel. Ezekből egyébként összesen négyet tervezünk, az év végére pedig összeáll belőlük az ötödik album. A két dal, akárcsak az előző EP esetében, kapcsolódik az adott évszakhoz, jelen esetben a nyárhoz. A Venus című szerzemény a modern kor kísértéseiről, a csábítás erejéről szól, a Daidalos pedig a nagyra törésből fakadó kudarcokról.” – meséli a friss kiadványról Kacsóh Dániel énekes. A felvételek ezúttal is műhelymunkában készültek, Kolozsi Péter basszusgitáros hangmérnöki, produceri felügyeletével, az alkotómunka azonban most is közös volt.


a zenekar szeptember 14-én - a Kamikaze Scotsmen társaságában - mutatja be a most megjelent második EP, illetve a még szeptemberben érkező harmadik rész anyagát az A38 Tetőteraszán, Facebook-eseményoldal


és akkor a négyrészes EP-sorozat második darabja, a továbbra is új utakon járó, igen klassz V/2


Napokon-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/08/18/ep-premier_napokon_v_463
EP-premier! Napokon: V/2
süti beállítások módosítása