EP-premier! Napokon: V/1

2016.03.19. 11:00, rerecorder

napokon_v_1.jpg

A lassan tizenöt éves Napokon zenekar igen termékeny időszakát éli, az elmúlt két évben ugyanis két nagylemezt is megjelentettek (Borders Of Babylon - 2014, Origo - 2015) és idén már érkezik is a következő, igaz egy négyrészes EP-sorozat áll majd össze év végére. Az első máris hallható, premier!

v_1_1.jpg

A Napokon felállásában nemrég változás történt, távozott Egri Gábor gitáros, ám a négytagú felállás (Kacsóh Dániel – ének, Ratkóczi Huba – gitár, Kolozsi Péter – basszusgitár, Mózes Zoltán - dob) újult erővel kezdett munkához. „Új világok felfedezését tűztük ki célul, a kísérletezés és a számunkra még feltérképezetlen zenei területek meghódítása jelentették a hívószavakat, az új dalok megírásának kezdetén. A Cola című dalunk akkordjai és váza Mózes Zoltán dobos egy korábbi szerzeménye, de a mostani kalandozás éppen indokolttá tette hozzányúlni és efféleképpen interpretálni. Az Eloise pedig Ratkócz Huba gitáros akusztikus ötletéből indult ki és fejlődött azzá, ami itt hallható. A szövegekért most is Kacsóh Dániel a felelős, aki tartja a tőle megszokott érzékeny és elgondolkodtató tempót” – meséli Kolozsi Péter.

A zenekar tervei szerint az év végéig elkészül az ötödik Napokon-nagylemez. „Rendhagyó formában, negyedévente, minden évszakban jelentkezünk majd egy új EP-vel, így év végére összeáll a teljes album. Ebből a sorozatból az első alkotóelem, az V/1 érkezett most meg” – teszi hozzá a basszusgitáros. A felvételeket Kolozsi Péter készítette a zenekar próbatermében két nap alatt, illetve a produceri munkálatokért, és az utómunkáért is ő a felelős – ez utóbbi házistúdiójában, a KitchenRoomban zajlott.


a zenekar március 25-én mutatja be friss anyagát a Memories Garden és az Indeed társaságában a Fészek Kulturális Központban, Facebook-eseményoldal


és akkor a négyrészes EP-sorozat első darabja, a bátran újító V/1


Napokon-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/03/19/ep-premier_napokon_v
EP-premier! Napokon: V/1
süti beállítások módosítása