Problémás kölykök és kívülállók: Friss EP-vel és homemade klippel jelentkezik a SPELLL zenekar

2024.10.02. 11:00, srecorder

spelll_fotokomro_czkidia-26.jpg

Alig jelent meg a SPELLL első EP-je, a Mercury Retrograde, máris itt a második, a Trouble Child, Bob Dylant idéző klippel, és húzós, hangulatos garázsszörfrockkal. Premier!

A SPELLL a 2021 végén feloszlott, szintén szörfös skeemers (búcsúinterjú itt) utódzenekara, amelyben Ferenczi Szonja, Juhász András és Fekete Norbert folytatja a közös zenélést. Hozzájuk csatlakozott még Lőrincz Balázs, a Bluebay Foxes basszusgitárosa, aki így mesélt a Mommy Issues klipjéről:

„Sokan elsütötték már ezt a papírlapra felvitt dalszövegdobálós koncepciót, jelen esetben nálunk leginkább talán az eredeti Subterranean Homesick Blues klipje inspirálta ezt a megoldást. A videónk tekinthető akár egy Bob Dylan-parafrázisnak is vizuálisan, azzal a különbséggel, hogy mi egyikőnk berendezett nappalijába emeltük át ezt a koncepciót.”

A SPELLL krónikus doboshiánytól szenvedett évek óta, amikor Teknyős Krisztián (Bozo, The Keeymen, Lituma) bevállalta, hogy segít rögzíteni nekik hat dalt 2024 elején. Nem volt ismeretlen a közös munka: Krisztián a skeemersben már játszott együtt a többiekkel. A zenekar énekese, Ferenczi Szonja ezt mesélte a Troubled Child EP-ről:

„Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében, ahol másokat hibáztat a saját nehézségei kapcsán. Nekem egy ilyen időszakomban születtek ezek a dalok, így a dalszövegek is alapvetően ezt tükrözik. Nagy erő és önreflexió kell ahhoz, hogy az ember tudja vállalni a felelősséget a saját hibáiért és elfogadja magát olyannak, amilyen, minden botlásával együtt” – meséli az énekes-dalszövegíró. „A punk és rockzene alapja amúgy is mindig az elégedetlenség volt az éppen aktuális helyzettel, így még ha ma már máshogy is látok dolgokat, mint amikor ezek a dalok születtek, a zsánerbe tökéletesen passzol! :)”

A SPELLL a dalokat hibrid módon rögzítette: a dobokat az Orange Termek stúdiójában vették fel Tóth Tamás hangmérnök segítségével, az énekeket a Record Low Studioban Puha Szabolcsnál, a húros hangszerek pedig a zenekar saját próbatermében kerültek feljátszásra. Az albumot Juhász András, a zenekar gitárosa és dalszerzője producerelte.

„HISZÜNK ABBAN, HOGY A GARÁZSROCK NEM HALOTT” – BEMUTATKOZIK A SPELLL

A SPELLL dobosátka végül 2024 áprilisában megtört, amikor a Meg Egy Cukorka és a Marble Mist volt ütőse, a letiltott_-ban is játszó Faragó-Kádár Antal érkezésével teljesedett ki az ötfős banda. Éppen első koncertjükre készülnek, ami október 5-én lesz a Turbina kistermében a szörfrockos, mideast emós Beach Beach and the Boogey Mango és a négy hangmérnökből álló, a Kikeltetőt is megjárt, psych-garázsrockos Plastic Cat társaságában. Jegyek, Facebook-esemény.

 

SPELLL a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Komróczki Dia.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/10/02/problemas_kolykok_es_kivulallok_friss_ep-vel_es_homemade_klippel_jelentkezik_a_spelll_zenekar
Problémás kölykök és kívülállók: Friss EP-vel és homemade klippel jelentkezik a SPELLL zenekar
süti beállítások módosítása