„Túlórázni kell a legfinomabb falatért” – befutott FRANKO és Ótvar Pestis közös EP-je, a TÚLÓRA

2024.08.30. 09:53, srecorder

franko_x_op_by_karmatik_photos.jpg

Megérkezett a két fiatal raptehetség, a FRANKO művésznév alatt magyarul alkotó, Bartha Zsombi és az Ótvar Pestisként ismert Olasz Patrik közös EP-je.

A srácok FRANKO és SilkSilver közös lemezén, a sok szellemes rímmel, ritmikával, ötlettel dolgozó Puzzle-n kollaboráltak először, és első daluk, a felkelek/rappelek után szinte azonnal körvonalazódott bennük az újabb közös munka ötlete, aminek következő állomása a szintén a Recorderen debütált dal, az EP-t felvezető REMÉNYÜNK A BAJ volt.

A srácok gyorsan pakolták össze a TÚLÓRA című, hatszámos anyagot. „Szerintem ez a cím tök jól reprezentálja ennek az egész folyamatnak a tempóját. Patrikkal csak jöttek az ötletek, és ezen sem gondolkodtunk sokat – bedobtam, hogy lehetne TÚLÓRA a címe, és tetszett neki” – mondta Zsombi. „Szerintem azért is találtuk ki ezt, mert mindkettőnk életében benne van, hogy mindig sokat vagyunk a stúdióban, meg hogy rengeteget foglalkozunk zenével, és úgy éreztük, hogy emiatt ez jól illik rá” – tette hozzá Patrik.

ŐRÜLT VAGY ZSENI? DOÓR, TOLDYUUSO ÉS SILKSILVER KEDVENC ZENÉI TAVALYRÓL

ÓP-ék semmilyen értelemben nem zárták magukat keretek közé az EP-n: a producerek listája változatos – ONE-AB, Sickra, WaTa, Kapitány Máté és FRANKO állandó társa, SilkSilver neve is feltűnik a lemezen –, gyakorlatilag az összes szöveget egy helyen, egymásra reflektálva írták, és semmilyen kitűzött koncepciót nem akartak követni az írás során.

„Koncepcióban egyáltalán nem gondolkoztunk. Ez azért volt jó, mert minden szöveg könnyebben és spontánabban jött, sokszor váltogatjuk a sorokat. Ráadásul ugye mindig más producer volt, és nekik is az adott vibe-jukat mindig a magunkéra formáltuk, és így tök egyszerűen készültek a számok” – mondta Ótvar Pestis.

A dolgok természetessége mellett volt viszont egy szempont, amire nagy hangsúlyt fektettek, mégpedig a TÚLÓRA hosszára. „Mindketten csak ezt a rövid időszakot szerettük volna feldolgozni, meg megélni a pillanatot. A dalok is ezért jöttek ilyen könnyen egyébként” – mondta ÓP. „Ez egy EP hosszúságú, mixtape jellegű dolog lett. Nem függnek össze a dalok, igazából csak egy boldog együttzenélésnek a végeredménye” – erősítette meg FRANKO.

otvar-pestis-franko.jpg

Bár a kislemezen alapvetően Zsombi és Patrik dinamikája van fókuszban, egy közreműködő is helyet kapott rajta: a RETEK CYPHER című dalban Ricky The Tricky-vel is zenéltek a srácok, akivel tavaly már készített közös lemezt BOLONDOS DALLAMOK címmel.

FRANKO és Ótvar Pestis ősszel co-headline turnéra is indul, amelynek során hat vidéki bulit csinálnak, november 23-án pedig a Turbina nagytermében is fellépnek. JegyvásárlásFacebook-esemény. „Nagyon várom, mindig szerettem volna így bejárni az országot, és tök jó, mert más helyekre megyünk, mint mondjuk Marcikával (Pogány Induló). Láthatok új helyeket meg új embereket. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogják az emberek először is a lemezt fogadni, de szerintem nem lesz gond” – fűzte hozzá Patrik.

tulora_tour_flyer.jpg

A srácok a közös EP és turné mellett egy MadScientist-együttműködésre is készülnek, amelynek a bevétele jótékony célokra fog menni: a menü összetétele egyelőre még titok, de az tuti, hogy a FRANKO x Ótvar Pestis sört október 10-től lehet szörpölni a MadHouse-ban, a vidéki állomásokon pedig a merch pultban is kapható lesz dobosban.

„AMIT Ő HOZ, SENKI MÁS NEM KÉPVISELI A MAGYAR HIPHOPBAN” – EFKILENC ÉS ÓTVAR PESTIS KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

Ótvar Pestis az Instagramon. Facebookon.

FRANKO a Facebookon. Instagramon. TikTokon. Twitteren.

Fotók: Karmatik Photography.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/08/30/tulorazni_kell_a_legfinomabb_falatert_befutott_franko_es_otvar_pestis_kozos_kislemeze_a_tulora
„Túlórázni kell a legfinomabb falatért” – befutott FRANKO és Ótvar Pestis közös EP-je, a TÚLÓRA
süti beállítások módosítása