Koraőszi klipszüret a hazaiból

2013.09.14. 21:34, rerecorder

bankr.jpg

Kicsit elpityeredett az idő, kicsit kisütött a nap - le kell szüretelni a beérett cuccokat. Például a nyár végéről és az ősz legelejéről összegyűlt magyar videókat. Klipválogatásunkban a Bankrupt autóversenyez, a Tudósok szerelmes, a Pluto kalózkodik, a Nobody Moves partit tervez, a Monkeyneck teker, az Esti Kornél evez, a Magashegyi Underground lebeg, az Irie Maffia pedig a Badest.

Bankrupt: Timewaster

Nehéz volt eldönteni, hogy a Bankrupt legfrissebb videójából az angol, vagy a magyar nyelvű változatot válasszuk, ugyanis mindkettő nagyon pöpec (úgyhogy itt a magyar is: Add át a helyed!). A dal a nemrégiben kiadott Goodbye Blue Monday / Nem maradsz egyedül EP-n található (ingyenesen letölthetők itt és itt), a klip pedig régi hot rod versenyes felvételek újravágása nulla költségvetésből "és kurva jó lett" - a zenekar minőségmeghatározásával csak egyetérteni tudunk. A Bankrupt legközelebb szeptember 17-én lép fel a Dürerben a Shonen Knife előtt, a legendás japán csajpoppunk koncertet mi is nagyon várjuk.


Tudósok: Ha fojtogatsz (a házastársak szerelmes dala)

Az általunk is imádott idei Tudósok-lemez egy újabb szerzeményéhez, a Ha fojtogatsz című dalhoz a formáció egyik tagja, Tövisházi Ambrus készített kifordított színes, megnyerő mozgásokat bemutató videót (az előző klip, a Pörgök a fejemen premierje nálunk volt).


Pluto: Mese a csillagokról

Az idei Pluto-album, a Fedélzetre! egyik legjobb dalához forgatott klipet a zenekar, melyről Nemes András frontember így mesél: "A filmet a Fresh Fabrik-os Kovács Leventével és Oláh Szabolccsal forgattuk a Hajógyári szigeten az én ötleteim alapján. Drámajáték, amely jó hangulatú közös alkotómunkával készült. A zenekar egy lakatlan szigetre vetődött kalózlegénységet alakít, akik próbálnak túlélni és alkalmazkodni a körülményekhez. Közben állatok figyelik őket, többnyire plüss állatok."


Nobody Moves: Rockstar

Pixa (Fluor zenefelelőse) és Andro elektró duója, a Nobody Moves egy egyszerű és tiszta partizás eseményeit forgatta klipbe, a főhős lány otthon készülődik, elindul, átvág Budapest dzsungelén és bulizik egy jót.


Monkeyneck: Hey Boy

Monkeyneck egy Sade-dalból készített trekkje (She's On Her Way) nyárias, sportos, csajos videót kapott (a nemhivatalos klipet egy szörfvideós anyagból vágták össze), de milyen lett az első hivatalos Monkeyneck-klip? Nyárias, sportos, csajos. A Nyitrai Marci rendezte videóban ezúttal a kerékpár a sport, a helyszín a Millenáris Velodrom, a főszereplő pedig a tekerő lányerő.


Esti Kornél: Ne félj

Teljesen más sport jelenik meg az Esti Kornél legújabb videójában, bár nyilván itt a sport meglehetősen pejoratív közeget jelenthetne csak. A Vad Róbert-Rácz Péter duó által rendezett klipben a zenekar tagjai eveznek az éjszakában, aztán nem félnek ruhástól a vízbe vetni magukat. Borzongató!


Magashegyi Underground feat. Beck Zoli: Árnyékok

Rónai Domonkos rendezte a Magashegyi Underground legújabb klipjét az Árnyékok című dalhoz, mely a 30Y-os Beck Zoltán közreműködésével készült és a videóban is szerepel a vendégénekes. A szimbólumokkal játszó képek remek kiegészítést nyújtanak a mély szövegvilághoz.


Irie Maffia: Badest

Az Irie Maffia idei lemeze (mely a Recorderen debütált) kapott egy újabb klipet, ami fényekkel, színekkel, grafikával játszó és hát néha tényleg badass, izé badest.

https://recorder.blog.hu/2013/09/14/koraoszi_klipszuret_a_hazaibol
Koraőszi klipszüret a hazaiból
süti beállítások módosítása