Pluto: Mese a csillagokról (dalpremier)

2013.03.21. 21:00, rerecorder

plutozenekar2012.jpg
A Nemes András vezette Pluto március 24-én, vasárnap jelenteti meg Fedélzetre! című ötödik albumát, melynek ízelítőjeként következzék egy azonnal fülbemászó, beharangozó dal. A kajlán hajszás Mese a csillagokról a zenekar rockandrollos oldalát domborítja ki.


pluto fedélzetre.jpgA Pluto legutóbb tavaly májusban adott ki egy EP-t (Pluto a boldogság várótermében), most elkészült a 2004-es Oda se neki, itt a Pluto!, a 2006-os Klub Vittula, a 2009-es Menedék és a 2011-es Nevem Senki utáni ötödik nagylemez. A pörgősnek, dallamosnak és lényegretörőnek ígért anyagot teljesen hitelesen harangozza be a Mese a csillagokról című dal, melyet szájharmonika színez, bármelyik pillanatban robbanásra kész a megszólalása és a "nemigen voltam még ilyen boldog" sor is hűen reprezentálja. „A dal arra a Nirvana-s (vagy nirvánás?) hatásra épül, amikor egy akkordmenet van, a verze visszafogott a refrén pedig torzított gitárokkal robban. Ezt nagyon sokan használják, az újdonság az, hogy nálunk a dalszövegben a robbanós résznél fel is robban egy csillag, és azt énekelem ott hogy "dájng!"” – mesélte a szerzeményről Nemes.

A március 24-én, vasárnap bemutatásra kerülő lemezből lesz ingyenesen letölthető online verzió és cd is (a Narrátor Records gondozásában), utóbbi ráadásul az április 13-ai Gödör Klubban sorra kerülő lemezbemutató koncerten az első 200 jegy mellé ingyenesen jár majd.

És akkor, íme, a Mese a csillagokról című dal:

Címkék: pluto dalpremier
https://recorder.blog.hu/2013/03/21/pluto_mese_a_csillagokrol_dalpremier
Pluto: Mese a csillagokról (dalpremier)
süti beállítások módosítása