Utazás a sötétség mélyére. Kim Gordon: The Collective (lemezkritika)

2024.04.16. 09:30, Recorder.hu

wide_70.jpg

Kim Gordonnak, a Sonic Youth egykori énekesének és basszusgitárosának második szólóalbuma, a The Collective az industrial és a trap találkozásából született. Szorongás, teendőlisták, törékeny férfiasság a 70 éves stílusikon interpretációjában. Ez a kritika először a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/16/utazas_a_sotetseg_melyere_kim_gordon_the_collective
Utazás a sötétség mélyére. Kim Gordon: The Collective (lemezkritika)

yt-cover.jpg

Igazi cirkuszi miliőben ad Co Lee zenekaros nagykoncertet a Margitszigeten, a minifesztivállá duzzadt napon 6363, glsch, Ótvar Pestis, valamint Indigo és Moriones is fellép.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/15/minifesztivalla_bovult_co_lee_cirkuszos_nagykoncertje_a_margitszigeten_itt_a_teljes_lineup
Minifesztivállá bővült Co Lee cirkuszos nagykoncertje a Margitszigeten, itt a teljes lineup!

a90a4255_1.jpg

Visszatért a Die Antwoord! Öt év után újra turnézik és márciusban új kislemezzel is kijött a súlyosan beteg klipjeiről híres, rave-rapes dél-afrikai duó, akik pénteken egy kicsit rövid, de annál ütősebb koncertet adtak a telt házas Barba Negrában. Lékó Tamás fotógalériája.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/15/ilyen_volt_a_die_antwoord_a_barba_negraban_fotogaleria
Ilyen volt a Die Antwoord a Barba Negrában – fotógaléria

wide1_277.jpg

Egykor ők voltak az amerikai alternatív rock fésületlen ifjú leányai, ma megkérdőjelezhetetlen tekintélyű nagyasszonyok. Mit nyertünk és mit veszítettünk azzal, hogy a Sleater-Kinney pályája immár harminc évet foghat át? Ez a cikk elsőzör a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/15/stabil_valtozok_a_sleater-kinney_uj_lemeze_es_a_rancok
Stabil változók. A Sleater-Kinney új lemeze és a ráncok

dsc_0609_1.jpg

Focipályává alakított körszínpadon, az egész eddigi pályáját átfogó-megkoronázó műsorral mutatta be trilógia- és korszakzáró mixtape-jét Beton.Hofi az MVM Dome-ban, ahol volt halftime show, 11-es párbaj, nagy beindulások és – néha szó szerint – felemelő pillanatok, a végére pedig egy igazi all-star zenekar is összeállt Beton.Hofi köré, aki úgy is berúgta ezt a ziccert, hogy a hangzás miatt – a Carson Coma után – ő is erős ellenszélben játszott. Kósa Zsolt fotógalériája.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/14/ilyen_volt_beton_hofi_arenakoncertje_az_mvm_dome-ban_fotogaleria
Ilyen volt Beton.Hofi arénakoncertje az MVM Dome-ban – fotógaléria

ben-frost-1.jpg

A mostanában tévésorozatokhoz zenét szerző Ben Frost hat év után megint saját lemezzel jelentkezett. Ez a kritika először a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/13/sulyos_jelentosegteljes_emlekezetes_ben_frost_scope_neglect
Súlyos, jelentőségteljes, emlékezetes. Ben Frost: Scope Neglect (lemezkritika)

hunclorique-boggie-petruska2.jpg

Tavaly Dél-Koreában debütált, április végén pedig a Hagyományok Házában is bemutatkozik Csemer Boglárka és Petruska András új, népzenei műsora, amely szerelmes balladákból, siratóénekekből és „a slágerekből” is válogat. A kettejük karakteres énekhangjára és András fingerpicking gitárjátékára épülő HUNCLORIQUE első, élő felvételét itt, a Recorderen nézhetitek meg először.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/12/bemutatkozik_boggie_es_petruska_nepzenes_duoja_a_hunclorique
„Hahó, van nekem egy saját kultúrám is, arról miért nem tudok ennyit?” – Bemutatkozik Boggie és Petruska népzenés duója, a HUNCLORIQUE

gab-magnolia-borito.jpg

Beton.Hofival is zenélő Wavy-producerrel (Dan Pinto) és közösen feloldott szorongásainkkal debütál az érzéki, alternatív R&B-t játszó GAB első, Billie Holiday-t is megidéző nagylemeze. Magnolia-premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/12/usszon_el_minden_mintha_ozonviz_mosna_at_a_testem_premieren_gab_elso_nagylemeze_a_magnolia
„Ússzon el minden, mintha özönvíz mosná át a testem” – Premieren GAB első lemeze, a Magnolia

zsa_ger_bala_zs_ao-1_foto-fo_ldi_a_da_m.jpg

20 év Žagar után szólókarrierbe kezdett Zságer Balázs, akinek első, szintis-ambientes szólóalbumát a vízről szóló mesék és rituálék ihlették, egyik számában pedig Takács Dorina, azaz Дeva is énekel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/12/a_viz_vonzasaban_elek_itt_van_zsager_balazs_elso_szololemeze_aqua_obscura-premier
„A víz vonzásában élek” – Itt van Zságer Balázs első szólólemeze! Aqua Obscura-premier

aws_2023_osz_0_credit_bodnar_david.jpg

Finisben az AWS májusban érkező új lemeze, az Innen szép nyerni, amelyhez egy spéci társasjáték is készült. A Fények nélkül és a Nincs árnyék után most a Recorderen debütál róla a harmadik klip, a Senki nincs már ébren egy saján lábán is megálló kisfilmmel, horrorba hajló disztópiával, és egy olyan kliprendezővel, aki a Szegény párák és a Tenet Oscar-díjas vizuális effektusain is dolgozott.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/04/12/senki_nincs_mar_ebren_horrorba_hajlo_sci-fi_klip_az_aws-tol
Senki nincs már ébren – Horrorba hajló sci-fi klip az AWS-től
süti beállítások módosítása