Mit adott nekünk a 30 éves Anima Sound System?

2023.12.08. 11:12, soostamas

anima_3.jpg

Csinálj gyereket, '68, libabőr. Határsértegetés, nyitottság és artsy cool. Borzas lüktetés a gondolkodó ember táncában. A magyar „underground” elektronikus zene svájci bicskáján a sörnyitó. Tártkapus műhely, sosem szűnő alkotói tér, ami beszippantja a tehetséget. Idén 30 éves az Anima Sound System, akik Berlintől Budapestig érő turnéval, Prince hangmérnökével készült EP-vel, új dalokkal és nemsokára egy Dylan-feldolgozáslemezzel ünnepelnek, december 18-19-én pedig dupla születésnapi koncertet adnak a Budapest Jazz Clubban, ahol két, merőben más műsorral lépnek fel. A jubileum kapcsán zenészek, barátok, kollégák meséltek arról, mit jelent nekik az Anima, Saiidtól Halott Pénzig, Beck Zolitól Pajor Tamásig, Szabó Simontól Bocskor Bíborkáig.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/08/mit_adott_nekunk_a_30_eves_anima_sound_system
Mit adott nekünk a 30 éves Anima Sound System?

sofiyeah.jpg

Az Anxious című debüttrackje után új single-lel jelentkezik Sofiyeah, a.k.a. Balogh Zsófi. A Partizán műsorvezetőjeként és a triola gang toplinereként is ismerős énekes-dalszerző az Impro School zenei produceri képzésén végzett, azóta egyedül készíti el hálószobapop dalait. Ismét egy jó kis szintis-vájbolós szám született.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/08/a_kicsiked_vagyok_kicsinalsz_nagyon_de_kicsit_en_adom_kicsiket_hagyom_sofiyeah_smaller_klippremier
„A kicsikéd vagyok, kicsinálsz nagyon, de kicsit én adom, kicsikét hagyom” – Sofiyeah-klippremier

rozina_patkai_by_balazs_toro.JPG

Idén március 15-én jelent meg Pátkai Rozina dühös és kísérletező Petőfi-lemeze, a Jelen idő (kritikánk), most pedig Tandori Dezső verseivel érkezik Rozina új albuma 23 – Egy pont között a legrövidebb út címen. Az énekes-dalszerző ezúttal a producere is volt az anyagnak, így egy ízig-vérig szólólemez született – az első ilyen a Minka-kiadványok sorában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/08/_mit_kell_csinalni_itt_van_patkai_rozina_uj_lemeze_tandori_dezso_verseivel
„Mit kell csinálni?” – Itt van Pátkai Rozina új lemeze Tandori Dezső verseivel

recorder_krsa_20231206_055.jpg

Nyáron egy emelkedett hangulatú kobucis koncerttel ünnepelte 20. születésnapját az ország vezető ska zenekara, akik december 8-án a Dürerben adják a ráadást, ráadásul a régi és jelenlegi Pannonia Allstars Ska Orchestra-tagokat is tömörítő, idén egy kiváló two-tone / new wave lemezzel debütált Lubricators társaságában. Ennek apropóján a zenekar frontemberével, Tóth Kristóffal, azaz KRSA-val sztoriztuk át az első 20 év koncertjeit. Miért őrültek meg értük Mexikóban? Miért jöttek eksztázisba az életveszélyes Művészetek Völgye-koncertjükön? Miért nem praktikus bézs öltönyben skát játszani? Mit írtak a demójukról a Matula magazinban? És hogyan jutott el Azahriah élete első PASO-koncertjére? Nagyinterjú.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/07/skara_tancolj_ne_pogozz_a_20_eves_paso_legjobb_koncertsztorijai_krsa_interju
„Skára táncolj, ne pogózz!” – A 20 éves PASO legjobb koncertsztorijai KRSA-val

thymaster_032.jpg

Az év egyik legmeglepőbb lineupjában találkozott egymással a 8-bites püttyögés, a besorolhatatlan metál, a törtütem és a cselló. Az A38 Hajón jártunk a Thy Catafalque koncertjén.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/07/a_nintendotol_az_avantgard_metalig_ilyen_volt_a_thy_catafalque_a_master_boot_record_es_az_arottenbit
A Nintendótól az avantgárd metálig – Ilyen volt a Thy Catafalque, a Master Boot Record és az Arottenbit az A38-on

fb_rec110.jpeg

Mától a szokásos helyeken tudod beszerezni (az aktuális terjesztési pontokat itt találod) vagy itt házhoz rendelni a 110. Recorder magazint, amelynek címlapjáról a mindjárt 25 éves 30Y zenekar tagjai néznek reánk. Lássuk, mi van még az ingyenes újságban! 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/07/megjelent_a_recorder_magazin_110_szama
Megjelent a Recorder magazin 110. száma

vad.jpg

Érezhetően romlott a közerkölcs. Indul a jel a szívemből át az auxon. Az idő megáll, vagy csak nyugton marad. Mellé ment, pedig a bal lábam a legjobb a vármegyében. Boomer vagyok 35 évesen. Nehéz a lélek; hidegháború, melegfront; egyenes, arcbamászó és szigorú. Kis piros sárkányok, a zaj mint fegyver, calap cabat. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/07/tudom_a_vegen_ugyis_elbaszom_de_addig_legalabb_elek_rec_hu
Tudom, a végén úgyis elbaszom, de addig legalább élek - Rec.hu

nautis.jpg

A Leap néven basszusnehéz zenéket alkotó producer, Pfitzner Áron két éve debütált Nautis nevű projektjével. Először a skandináv chilloutot balkáni psychillel keverő Kolorfonia jött ki (még kvázi családi válalkozásban), amit most egy szintén chilles, de mélyebb psybient/downtempo anyag követ, amelynek egyik fő ihletője az északi fény keresése volt, hosszú éveken át.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/07/az_ejszakaba_is_lecsatornazza_az_elet_oromet_lemezpremier_nautis_aurora_channels
„Az éjszakába is lecsatornázza az élet örömét” – Lemezpremier! Nautis: Aurora Channels

000city01.jpg

A meghatározó és mindent túlélő legendás zenekar újra Budapesten, hosszú szünet után megjelent, friss lemezének anyagával!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/06/csutortokon_crime_the_city_solution_az_instantban
Csütörtökön Crime & The City Solution az Instantban!

3l6a5470_lr.jpg

„Ahogy öregszem, egyre világosabb, mennyire fontos részei ezek a dalok az életemnek” – mondja Víg Mihály, aki kamaszkora óta szereti és játssza Cseh Tamás és Bereményi Géza szerzeményeit. Novemberben egy tripla vinylen is kijöttek pőre, átütő erejű feldolgozásai, gyönyörű, Bartókig és Kodályig ívelő zongoravariációi, eddig kiadatlan vagy épp elfeledett, korai Cseh Tamás-felvételek társaságában. Nemrég a kiadvány ötletgazdájával és szerkesztőjével, Hanák Gáborral beszélgettünk a Cseh-Víg albumról, most pedig a Balaton főnökeként és Tarr Béla zeneszerzőjeként is ismert Víg Mihály mesélt arról, mit jelentenek neki a Cseh-Bereményi-dalok, amiket december 9-én a Magyar Zene Házában élőben is előad – különlegesség, hogy nemcsak gitáron, hanem zongorán is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/12/06/igy_jobban_kiderul_mennyire_organikus_es_szep_zenek_ezek_vig_mihaly_cseh_tamasrol
„Így jobban kiderül, mennyire organikus és szép zenék ezek” – Víg Mihály Cseh Tamásról
süti beállítások módosítása