Itt vannak a 2023-as Kolorádó Fesztivál első fellépői!

2022.12.05. 16:29, srecorder

la-femme.jpg

Már hetedik alkalommal teremt saját világot a Kolorádó a budai hegyekben, és a fesztiválra leginkább jellemző sokszínűség most sem marad el: az első nevek között vannak nemzetközi szinten jegyzett előadók, számos hazai kedvenc, előremutató klubzenészek és világzene is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/05/itt_vannak_a_2023-as_kolorado_fesztival_elso_fellepoi
Itt vannak a 2023-as Kolorádó Fesztivál első fellépői!

subways2022.jpg

Az angol indie zenekar egyidőben szinte hazajárt Magyarországra, a Rock & Roll Queen pár sorát magyarul is hallhattuk tőlük koncerteken (és egy 2020-ban felvett karantén verzióban is), de a Covid és a zenekar körüli változások miatt öt éve nem léptek fel nálunk. Ám március 27-én visszatérnek a Dürer Kertbe, ahol az év elején megjelenő új lemezüket is bemutatják.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/05/ot_ev_utan_ujra_lesz_subways_koncert_magyarorszagon
Öt év után újra Subways-koncert lesz Magyarországon!

bms2022.jpg

A magát dark-pop-rock-metalként definiáló Beneath My Skin két éve hozta ki első klipjét, az egy párkapcsolat drámáját eltáncoló Búcsúcsókot. Azóta megjárták A Dalt, majd az X-Faktort, nemsokára pedig kiadják debütáló nagylemezüket – és ezzel fel is oszlanak. A lemezbemutató egyben búcsúkoncert is lesz. Ám előtte még itt a készülő nagylemez utolsó kislemeze, a Ne bánts többé.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/05/dalpremier_es_klippremier_beneath_my_skin_ne_bants_tobbe
Kendőzetlenül az iskolai bántalmazásról – Dal- és klippremier! Beneath My Skin: Ne bánts többé

vajna_adam_2022_ogm-3846_k.jpg

Új cikksorozatunkban írók, költők elemzik magyar dalok szövegeit, mesélnek a személyes kötődéseikről, és járják körül, mitől lesz igazán jó egy dalszöveg. A Szövegszerkesztő negyedik részében Vajna Ádám, az egyik legtehetségesebb fiatal költő, az Oda és az Egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf? szerzője, a Hévíz, az Észak és a Versum folyóiratok szerkesztője fejti meg többek közt azt is, hogy hogyan érdemes randizni a Heaven Street Seven koncertjein, és miért trükkösek ebből a szempontból (is) Szűcs Krisztián dalszövegei.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/04/verselmelet_es_randitippek_vajna_adam_a_heaven_street_seven_dalszovegeirol
Verselmélet és randitippek – Vajna Ádám a Heaven Street Seven dalszövegeiről (Szövegszerkesztő #04)

010_a7a08c11_449.jpg

A 21. század egyik legegyedibb hangú magyar rendezőjétől úgy illik, hogy már a bemutatkozó filmje is egészen sajátos legyen. A teljesen dialógusmentes Hukkle nemcsak formai bravúr, hanem egy kifejezetten feszült és humoros bűnügyi sztori. Ez a cikk először a Recorder magazin 99. számában jelent meg, amiben azt jártuk körbe, hogy mi volt a menő 2002-ben.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/03/ki_az_urat_nem_szereti_huszeves_palfi_gyorgy_elso_remekmuve
Ki az urát nem szereti… - Húszéves Pálfi György első remekműve

316828551_122204560703056_5491327097805275001_n.jpg 

Mivel lehet gyorsan előállni egy olyan ötletektől és hookoktól túlcsorduló album után, mint A ló túloldalán? Ez a minikritika először a Recorder magazin 99. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/03/desh_deshperado_lemezkritika
"A felkapottba' fixen lesz egy Azi Deshi song." Desh: Deshperado (lemezkritika)

sopronfest.jpg

Mi is megírtuk, hogy 2023-ban elmarad a jövőre pont a 30. születésnapját ünneplő VOLT Fesztivál, ám a város nem marad fesztivál nélkül, a VOLT alapítói a város vezetőivel ugyanis új fesztivált indítanak SopronFest néven.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/uj_fesztival_indul_sopronban_de_nem_a_volt_helyett
Új fesztivál indul Sopronban, de nem a VOLT helyett

tormentum2022_88.jpg

Az industrial zenék eredeti szellemiségét továbbvivő legenda, a Brighter Death Now, és az egyik legfontosabb dark ambient projekt, a Raison d'être közös turnéja eljut Budapestre is. Nem lepődnénk meg, ha ez lenne az év – zeneileg – legszélsőségesebb koncertje.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/szerdan_brighter_death_now_es_raison_detre_a_robotban
Szerdán Brighter Death Now és Raison d'être a Robotban!

wide2_170.jpg

A Mordái kirobbanó gitárokkal, acides szaxofonszólókkal és vad romantikával játszik súlyos, modern népdalfeldolgozásokat. Nem csoda, hogy külföldön is hamar felfigyeltek rájuk, és tavaly már a legfontosabb európai showcase fesztiválon, a Eurosonicon is felléphettek. Tényleg kelendőbb nyugaton a Mordái, mint a Middlemist Red? Miért nem cél már a Glastonbury, és hogyan lehet meglepni az embereket a Tavaszi széllel? Nóvé Soma frontemberrel és Varga Dániel szaxofonossal persze beszélgettünk az Álom esett a szememre című kiváló új lemezükről is, amit pár hétig csak kirándulás közben lehetett meghallgatni, de mától streamelhető. Ez az interjú először a Recorder magazin 99. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/_tobb_embert_erdekelhet_kulfoldon_mert_kuriozum_mordai-interju
"Több embert érdekelhet külföldön, mert kuriózum" - Mordái-interjú

zora_nemertem_clean.jpg

ZÓRA Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának magával ragadó feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet 2020 végén. A Los Angelesben és Magyarországon élő, Fonogram-díjas énekes-dalszerző 2021-ben jelentette meg első saját magyar nyelvű dalát, a Mámort itt, a Recorderen, 2022-ben először a Magyar Zene Házában, majd ősszel az A38 Hajón adott telt házas koncertet. A most megjelenő Nem Értem egy újabb mérföldkő, amely kilép ZÓRA eddigi hangzásvilágából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/_nem_tudhatom_ki_nem_lennek_veled_zora_dal-_es_klippremier
„Nem tudhatom, ki nem lennék veled” – ZÓRA dal- és klippremier!
süti beállítások módosítása