„A mostani új arcok hihetetlen tehetségesek és modernek” – Magyarradar: Huzugha

2024.03.01. 12:59, srecorder

huzugha_mb-129-2.jpg

Tavaly az újhullámos magyar pop egyik izgalmas feltörekvője lett Huzugha, akinek zenéit Beatrick, Filo és ZORZ is ajánlotta év végi listáin. Decemberben élete buliját nyomta az OTL évzáróján, februárban turnézott a Mehringerrel, március elsején, azaz ma este pedig Buzás Bence és a kiváló új lemezzel visszatérő Ress előtt játszik a Turbinában.

tovább →
Címkék: magyarradar huzugha
https://recorder.blog.hu/2024/03/01/magyarradar_huzugha
„A mostani új arcok hihetetlen tehetségesek és modernek” – Magyarradar: Huzugha

bekelj_meg_31.jpg

Törzsi hangzású, kántálós, alliteráló versre épülő dal az electro-folkos Itinerától, amiben a szomorúságainkkal való szembenézésre bátorítanak.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/03/01/minden_gonosz_ember_valahol_melyen_egy_szomoru_ember_itt_az_uj_itinera_dal_a_bekelj_meg
„Minden gonosz ember valahol mélyen egy szomorú ember” – Itt az új Itinera-dal, a Békélj meg

betwixt_csapat_toldi.jpg

A Pécs-Budapest tengelyen operáló BETWIXT kollektíva immár hatodik éve rukkol elő saját csapattagok és meghívott vendégek szerzeményeiből összepakolt válogatáslemezzel, summázva az aktuális éves munkáját.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/03/01/french_electrotol_a_bass_house-ig_lemezpremier_betwixt_tints
French electrótól a bass house-ig – Albumpremier! BETWIXT: TINTS

teb_szelektor-badge_event_cover_copy.jpg

Idén harmadszor is elindult a SZELEKTOR pályázat, amire a legjobb fiatal pop-, klub- és kísérleti elektronikus zenéket keresi a Telekom Electronic Beats csapata. Anno itt fedezték fel a magyar elektropop legígéretesebb duóját, a Flanger Kidset, de BÖBEOIEE és a LAIHO is szerepelt a korábbi válogatásalbumokon. A pályázatra idén is sokan szeretnék a lehető legjobban kidolgozott szerzeményeiket beküldeni, a szervezők ezért meghosszabbították a határidőt, és március 10-ig várják az izgalmas hazai zenéket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/marciusban_is_keresi_a_telekom_electronic_beats_a_legjobb_fiatal_zeneket_es_tehetsegeket_szelektor_p
Márciusban is keresi a Telekom Electronic Beats a legjobb fiatal zenéket és tehetségeket

hilariousdisasters_byklaudiakrupa.jpg

Szláv rituálékból, futurista költészetből, ukrán folkból és még a metálból is merít a kijevi zongorista, Kateryna Ziabliuk jazzegyüttese, a Hilarious Disasters, akik március 2-án az Opus Jazz Clubban adnak energikus, improvizatív koncertet.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/ukran_nepdalok_olasz_kepregenyhosok_es_vidam_katasztrofak_szombaton_hilarious_disasters_az_opusban
Ukrán népdalok, olasz képregényhősök és vidám katasztrófák – Szombaton Hilarious Disasters az Opusban!

splitmold.jpg

Hat év után megjelent az élő hangszeres indie elektronikával kísérletező, volt Amber Smith- és jelenlegi Artur-tagokat is soraiban tudó splitmold első nagylemeze, amit március 7-én élőben is bemutatnak a Gribedli Feszten a szegedi Grand Caféban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/huz_a_pop_fele_de_marad_a_sotetben_premieren_a_splitmold_elso_nagylemeze
Húz a pop felé, de marad a sötétben – Premieren a splitmold első nagylemeze

strompopper_2.jpg

Sartre boldog, Parmenidész szomorú: itt a Strompopper sötét gitárokkal semmítő új lemeze, a Nothing, amin a címével ellentétben azért egész sok minden történik a nyers garázsrockolás mögött: fekete humorral veretik be a fejüket Yoko Onóval, megéneklik a vagyonmérlegre szaró irodista lázadását és a depressziósok hétköznapi bátorságát, hogy a végén úgy mellbe vágjanak a morningdeeres Dányi Krisztinával, amire tényleg nem számítottunk. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/gatlastalan_humoru_es_egeszsegesen_elmebeteg_ep-premier_strompopper_nothing
Gátlástalan humorú és egészségesen elmebeteg – EP-premier! Strompopper: Nothing

botond_orikiss_01.jpg

Unikális cseleszta, víztározó-ambient, építkező techno és érzelmes szólózongora ad szép ívet Őri-Kiss Botond mini-albumának. A zongorista-zeneszerző több hazai és külföldi együttesben játszott már, de most Botond Orikiss néven, a Luminous Carats Jeruzsálemben született és itt, a Recorderen debütáló anyagával indítja útnak szólókarrierjét.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/unikalis_cseleszta_viztarozo-ambient_es_epitkezo_techno_itt_van_botond_orikiss_elso_szoloalbuma
Unikális cseleszta, víztározó-ambient és építkező techno – Itt van Botond Orikiss első mini-albuma!

pasztoranna_650.jpg

(X) Az idén 20 éves Anna and the Barbies egy chilles „színházi” koncertestet varázsol a Várkert Bazárba március 17-én. Pásztor Anna a versek és a zene segítségével keresi majd az élet nagy kérdéseire a választ, amiben Novák Péter színész is a segítségére lesz. Az énekesnő elmondta, milyen különleges szálak kötik a színházhoz, miért koncertezik páratlan maskarákban és az interjúból kiderül, mi is az, ami akkora örömöt szerez neki, mint egy zacskó gumicukor elfogyasztása.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/a_jo_dalok_az_univerzum_altal_inspiralodott_uzenetek_engem_is_tanitanak_pasztor_anna
„A jó dalok az univerzum által inspirálódott üzenetek, engem is tanítanak” (Pásztor Anna)

heedless_elegance_the_dream_within_crop.jpg

Éjszaka csak maszkban, nem kaphatunk el covidot. Részeg városok és betépett falvak. Balsors mentén elszakadt földcafat. Ketrecbe zárták az éned, nem nyílik a lakat. Szimfónia sehonnan se szólt. Szupernova pánik, mérvadó zajok, az élet körforgása. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/02/29/termek_vagyok_leszek_voltam_rec_hu
Termék vagyok, leszek, voltam - Rec.hu
süti beállítások módosítása