8-bites pixeltánc, idétlen időkig – Itt az új Flanger Kids-videó, a Call Me Back

2024.07.19. 11:49, srecorder

callmeback-fekvo.jpg

Glitchel a buli.

A Call Me Back egy átbulizott nyári este utáni másnapról szól, amikor naivan már a tökéletes kapcsolatról álmodozunk valakivel, akit épphogy csak megismertünk (és még az üzeneteinkre sem válaszol). A production alapja egy fülbemászó akkordmenet, amit egy 8-bites szintetizátor hang tesz játékszerűvé” – mesélte a Flanger Kids duó.

A klipet Bakos Barna rendezte, akivel már a Figure It Out videójánál is együtt dolgoztak. „Amikor átküldték a lányok a zenét, akkor még 8bit volt a munkacíme, ezért mindenképp valami hozzá passzoló videojátékos klipet szerettem volna. Innen jött az ötlet, hogy a táncolós játékokból inspirálódjunk, és ezen keresztül meséljük el a dalszövegben leírt történetet. A látványvilág megalkotásával Galántai Maját bíztam meg, akinek a pixel artos grafikáit először egy MOME-s vásáron láttam. Elképesztő munkát végzett, amiért nagyon hálás vagyok” – mondta a rendező.

MajaNagyon tetszett Barna pixel art táncos videójáték ötlete. Szerettem a tervezés minden részletében elmerülni, végül pedig Barna tette teljessé, tökéletesen eltalálta a vizuálhoz illő glitchelő mozgásokat.”

Az énekes-szövegíró Szczuka Panka így mesélt a klipről: „A koreográfiához gyerekkori barátnőmtől, Harangozó Bogitól kértem segítséget, aki egy délután alatt összerakta a táncot. Remélem, ahogy én meg tudtam tanulni, másoknak sem lesz nehezebb, és együtt nyomjuk majd a koreót koncerteken! A klipben egy táncos játékban ragadt lányt alakítok, akinek az egész élete egy loopban telik, újra és újra ugyanazt kell végigcsinálnia, ebből keresi a szabadulást.”

Gyarmati Fanny és Szczuka Panka duójának már az első számára felfigyelt Zságer Balázs, aki gyorsan le is szerződtette őket a kiadójához (Move Gently). Első EP-jükön (Dreaming of a Better World) izgalmasan kevertek sokféle színt a jazzes-electrós artpopjukba, a másodikon (Slowly) pedig elektronikusabb megszólalással kísérleteztek. Tavaly megérkezett az első nagylemez is, az A-side, amivel szintet léptek. „Az A-side számai – az eddigi erényeket megtartva, több jazzt behozva – a korábbiaknál jóval felszabadultabbak. Nem feltétlenül a hangulatban (van itt melankólia is), hanem a zenéléshez való hozzáállásban. Pompás ötletek garmadája hallható ebben a húsz percben, nem lehet nem vigyorogni rajtuk” – írtuk kritikánkban.

A Flanger Kids 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is mesélt nekünk a kedvenc zenéiről, a felkapott fiatal énekes-gitáros-dalszerző, Nilüfer Yanya előtti koncertjükről lőttünk egy csomó fotót, tök jó dalok után (Beantown, Figure It Out) nálunk mutatták be első nagylemezüket és második EP-jüket (Slowly) is – ha pedig kíváncsi vagy, hogyan mutatkoztak be 3 éve a Recorderen, akkor ide kattints.

 

Flanger Kids a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/07/19/8-bites_pixeltanc_idetlen_idokig_itt_az_uj_flanger_kids-video_a_call_me_back
8-bites pixeltánc, idétlen időkig – Itt az új Flanger Kids-videó, a Call Me Back
süti beállítások módosítása