Keserédeskedés 4 life – Itt a Suburban Stereo második dala, a Drive

2024.09.02. 11:15, srecorder

suburbanstereo-02670-2.jpg

Céltalan éjszakai vezetések a Suburban Stereo új dalában. Az Elefánt holdudvarában mozgó arcok pop-rock-emo zenekara jövőre jön ki az első EP-jével. Premier + Magyarradar!

Mikor indult: 2020 telén induló, klasszikus Covid-formáció vagyunk. Tomival évek óta együtt dolgozunk az Elefánt zenekarnak. A most megjelenő Drive első demóját 2016 körül mutattam neki, a dal azóta rengeteg változáson esett át, nem kapkodtuk el a megjelentetését.

Hol indult: Mindannyian Budapesten élünk, az Analog Music Hall próbatermeiben voltak az első próbák.

Tagok, hangszerek: Mihály András Rómeó – ének, gitár, Biermann Áron – gitár, Nagy-György Tamás – basszusgitár, Tóth Tamás – dob.

Stílus: Pop-rock, emo, post-punk.

Hatások: Jimmy Eat World, Funeral for a Friend, Paramore, Biffy Clyro, AFI.

Kiadó: Szerzői kiadás.

suburban-stereo.jpg

Történet: A 2020-as világjárvány által generált munkanélküliség mindannyiunk életében kellő mennyiségű időt és energiát szabadított fel az évek óta fiókban őrizgetetett demók és ötletek megvalósításához. Viszonylag hamar elkeszültünk 8 dallal, amelyből 2021 tavaszán kettőt fel is vettünk. 2021 telén videóklip formájában debütált a Suzie névre hallgató kislemez. A most megjelenő Drive cimű dalt majdnem három éven át farigcsáltam, új sorok, új refrén, teljes C rész a kukába, a szövegvideó is sokat váratott magára, cserébe nagyon büszke vagyok a végeredményre. 2023-ban belevágtunk egy 5 számos EP elkészítésébe.

Megjelenések: 2021 – Suzie (single), 2024 – Drive.

Küldetés: Keserédeskedés 4 life.

Jövőkép: Nagyon vártuk a Drive megjelenését, három dal már készen áll az 5 számos EP-ről, remélhetőleg 2025-ben kijövünk vele, ennek a kapcsán tervben van egy budapesti kislemezbemutató koncert. Ezen kívül Bandit el lehet csípni egy-egy akusztikus pop-punk bulin a fővárosban.

Mellékprojektek: Toth Tomika a Hit By a Schoolbusban pusztítja a dobverőket.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A sikeres zenészbarátaink még sosem mondták, hogy hagyjuk az egészet a francba.

A Drive-ról: A dal első verziója 2013 környékén született, a sok kísérletezés során egy csomó ötlet lemorzsolódott, viszont a refrén énekdallama és a harmóniák végig maradtak. A Drive céltalan éjszakai vezetésről szól, ami alatt a volán mögött ülve kikapcsolsz, viszont mégis pörögnek a gondolataid. Kezdettől fogva ezen a munkacímen futott, minden újabb ráépített layer ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik. Nagy köszönet a Postbox Visual csapatának a szövegvideóért! A készülő EP-n szerelmes nosztalgia, világmegváltó gondolatok, és szomorkodás várható korlátlan mértékben.

 

Suburban Stereo a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Hegyi Júlia Lily.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/09/02/keseredeskedes_4_life_itt_a_suburban_stereo_masodik_dala_a_drive
Keserédeskedés 4 life – Itt a Suburban Stereo második dala, a Drive
süti beállítások módosítása