„Innen jöttünk, a fű alól” – Itt van Ótvar Pestis és FRANKO közös klipje, Reményünk a baj

2024.08.15. 14:00, srecorder

foto_karmatikphoto.jpg

„Kivettük a részünket a bűnből is, de nem vagyok én rossz gyerek, még ha olyannak tűnök is.”

A Wavy hiphopkollektívából Chris Villonként ismert, FRANKO néven magyarul rappelő Bartha Zsombor év elején adta ki első nagylemezét, a nyersebb, koszosabb, személyesebb 23101075-t, amit már májusban követett az új anyag, a SilkSilverrel összerakott, sok szellemes rímmel, ritmikával, ötlettel dolgozó Puzzle EP. Ennek egyik legjobb dala volt a felkelek/rappelek, az első közös daluk Ótvar Pestissel, akit sokáig Pogány Induló producereként ismertünk, de tavalyi három (!) lemezével belépett a legjobb feltörekvő rapperek klubjába, és a gyors kreatív tempót tartva idén is kihozott már egy EP-t.

„AMIT Ő HOZ, SENKI MÁS NEM KÉPVISELI A MAGYAR HIPHOPBAN” – EFKILENC ÉS ÓTVAR PESTIS KEDVENC 2023-AS ZENÉI

A további közös munka organikusan jött a felkelek/rappelekből, a megjelenés után egy héttel már körvonalazódott is az új anyag: „A felkelek/rappelek long distance feature volt, de ezután az első, a második és mindegyik alkalom ugyanolyan jó volt a stúdióban – egy session alatt mindig csináltunk egy dalt, ez elég durva” – mesélte Franko. „Igazából nem nagyon volt nézeteltérés köztünk, mivel nagyon egy vibe-on, egy flowban pörögtünk” – fűzte hozzá Ótvar Pestis. „A témák is adták magukat végig, a beatek is adták magukat, sehol, semmin nem vesztünk össze. Nagyon kemény lesz.”

remenyunk_a_baj_cover.JPG

A többszámos anyag hírnökeként érkezik most a REMÉNYÜNK A BAJ, aminek borítóképe a teljes album atmoszféráját jól megfogja. „Egy spanom küldte a képet, Japánban fotózta, nagyon elvont kép, de annyira jól illenek a zenék ehhez a képhez, nagyon jól leírja a vibe-ot” – mondta Patrik, és akárcsak a stúdiózás során, ebben a döntésben is teljes volt az összhang Zsombival: „Pont kiadja, amit kifejezünk, olyan, mintha direkt erre a célra készült volna.”

ŐRÜLT VAGY ZSENI? DOÓR, TOLDYUUSO ÉS SILKSILVER KEDVENC ZENÉI TAVALYRÓL

Az új trackhez klip is készült, ami jól illeszkedik a FRANKO által képviselt és kedvelt vizuális világba: a szubkultúrában kedvelt, külvárosi helyszínek, a haverok, és a kocsikázás feelingje visz magával.

FRANKO és Ótvar Pestis ősszel közös országos turnéra indulnak, amin headlinerként érkeznek a vidéki helyszínekre, és november 23-án, a Turbina nagytermében zárják a koncertsorozatot. A koncerteken mindkét rapper mögött Franko állandó társa, a REMÉNYÜNK A BAJ producere, SilkSilver pörgeti majd a lemezt. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Ótvar Pestis az Instagramon. Facebookon.

FRANKO a Facebookon. Instagramon. TikTokon. Twitteren.

Nyitókép: Karmatik Photography.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/08/15/_innen_jottunk_a_fu_alol_itt_van_otvar_pestis_es_franko_kozos_klipje_remenyunk_a_baj
„Innen jöttünk, a fű alól” – Itt van Ótvar Pestis és FRANKO közös klipje, Reményünk a baj
süti beállítások módosítása