A hosszútávfutó fel(ül)emelkedése – Itt az új Carnival Youth-klip!

2024.08.22. 14:30, srecorder

promophoto_carnivalyouth_2024.jpg

Laza dal, saját készítésű klippel a legismertebb lett indie rockerektől.

Idén tíz éve, hogy a Carnival Youth kihozta No Clouds Allowed című debütlemezét, ami után Lettország egyik legfiatalabb, de legsikeresebb zenekaraként emlegettük őket interjúnkban, amit az első Szigetes fellépésük után, de még az első A38-as, a Middlemist Rednek nyitó koncertjük előtt készítettünk velük. Azóta kijött második angol nyelvű albumuk (Propeller), és lett még egy, lett nyelvű dalokkal (Viena vilciena), negyedik lemezük, a Good Luck magyarországi premierje pedig itt, a Recorderen volt.

A kezdetben fülbemászó, folkos indierockot játszó zenekar azóta kikacsintott a szintigazdag dance-rockra, a grúvos poszt-punkra, és néhol artpopos hangzásokkal is kísérleteztek. Hamarosan ötödik albumuk is megjelenik, amelynek egyik új dalához, az Empire of Temptationshöz a zenekar tagjai maguk forgattak klipet.

A videót Edgars Kaupers rendezte és Roberts Vanags vágta, a főszereplő Emīls, aki közel két teljes maratont futott le a forgatási napok alatt. „A videó eredeti koncepcióját közösen találtuk ki, de én vállaltam a rendezői szerepet, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a megosztott felelősség a legjobb módja a kívánt eredmény elérésének” - mondta Edgars.

A srácok dinamikus dalhoz dinamikus látványt szerettek volna, ezért az egész klipet a futásra építették fel és egy mozgó autóból forgatták le. „A rúdugrás a látszólag céltalan futásnak ad célt - csak meg kell találni. A dalszöveg is arról szól, hogy fel kell ugrani és felül kell emelkedni a mindennapi triviális dolgokon” - folytatja Edgars. „A videó képi világa a modern élet állandó rohanását tükrözi, míg a magasugró kártyája szimbolikusan emlékeztet minket a vertikalitásra, amely a hétköznapok fölé emelkedik, és teret teremt a csodának. Ezt a vertikalitást mindenki a maga módján értelmezheti” - teszi hozzá Roberts.

Nem lepődnénk meg, ha a Carnival Youth az új lemez turnéval is eljönne Magyarországra, ahol majd az új dalt is bemutatják:

 

Carnival Youth a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/08/22/a_hosszutavfuto_fel_ul_emelkedese_itt_az_uj_carnival_youth-klip_empire_of_temptations
A hosszútávfutó fel(ül)emelkedése – Itt az új Carnival Youth-klip!
süti beállítások módosítása